Suorita liikenneyrittäjätutkintoon valmentava koulutus kokonaan verkossa! eLYK-oppimisympäristössä voit opiskella omalla ajallasi ja omaan tahtiisi. Sinun ei tarvitse matkustaa koulutustilaisuuksiin, eikä olla poissa töistä. Oppimisympäristö on jaettu viiteen osioon, jotka voit hankkia kokonaisuutena tai erikseen. Valmentautumistasi Traficomin lupatutkintoon voit tukea JAMKin Tavaraliikenneyrittäjäkirjalla. Kirja saa olla mukana tutkintokokeessa.

Koulutuksen pakollisuus poistui, mutta liikenneyrittäjätutkinto säilyy

Laki liikenneyrittäjäkoulutuksesta muuttui siten, että 140 tunnin pakollinen liikenneyrittäjäkoulutus poistui, mutta EU-direktiivin mukainen tutkintovaatimus säilyy. Lakimuutos astui voiman 1.7.2018. Toisin sanoen, voidaksesi toimia liikenneyrittäjänä, sinun tulee suoritaa Traficomin liikenneyrittäjätutkinto.

Tarjoamme eLYK-oppimisympäristön, jonka avulla pystyt itse opiskellen hankkimaan ammatilliseen pätevyyteen tarvittavat tiedot, pystyt läpäisemään Traficomin liikenneyrittäjätutkinnon ja päivität osaamistasi tutkinnon suoritettuasi. Oppimisympäristö toteutetaan yhteistyössä Suomen Kuljetusturva Oy:n kanssa.

Hanki ammatillinen pätevyys ja varmista osaamisesi Traficomin kokeessa 

eLYK -oppimisympäristössämme saat kattavan tietopaketin seuraavista aiheista

  • Siviilioikeus: CMR ja Tiekuljetussopimuslaki, yrittäjää koskevat lait
  • Kauppaoikeus: yritysmuodot, yrityksen perustaminen, yrittäjyys
  • Sosiaalioikeus: yrittäjän velvoitteet ja vastuut työntekijöitä kohtaan
  • Vero-oikeus: yrityksen verotus ja siihen liittyvä toiminta
  • Yrityksen kaupallinen ja taloudellinen johtaminen:  kuljetustalouden laskenta yrityksen johtamisen näkökulmasta, operatiivisen toiminnan suunnittelu
  • Markkinoille pääsy: markkina- ja toimintaympäristön kuvaus sekä eri kuljetusalojen erityisyydet
 
 
 

Tutustu eLYK -oppimisympäristöön

Voit katsoa videon myös täältä »

"eLykin avulla suoritin tutkinnon vaivatta"

"eLYK oppimisympäristö osoittautui oikeaksi valinnaksi, kun päätin hankkia tavaraliikenneyrittäjän pätevyyden. Opiskelu oli mielekästä ja tehokasta . Hyödyin erityisesti joka aiheeseen liitetyistä tehtävistä, joilla pystyin välittömästi mittaamaan osaamiseni tason. Materiaaliin liittyvissä kysymyksissä sain myös nopean ja ystävällisen palautteen. eLYKin avulla suoritin Trafin tutkinnon vaivatta. Suosittelen muillekin."

Jari Jääskeläinen
Lohja

"Kirjan ja verkko-opiskelun yhdistelmä toimii"

”Tavaraliikenneyrittäjäkirja on erittäin hyvä ja selkeä. Siitä oli paljon apua! Siinä asiat on esitetty sopivan yksinkertaisesti ja ymmärrettävästi. Kokonaisuutena tämä tapa opiskella sopi juuri minulle erittäin hyvin. Sain lukea ja keskittyä asiaan kotona omien aikataulujen mukaan, eikä tarvinnut olla pois töistä päivääkään. Kalliita kurssimaksuja ei tarvinnut maksaa. Hintaa opiskelulle tulee melko paljon myös tällä tavalla opiskeltuna, mutta se ei harmita nyt, kun Trafin koe on suoritettu hyväksytysti."

Marko Saarinen
Lohja

 

Edistä oppimistasi kirjan avulla

Liikenne- ja viestintäministeriön tukema teos kattaa tavaraliikenteen liikenteenharjoittaja-asetuksen kaikki aihe-alueet. Kirjaan perehtyminen edistää oppimistasi eLYK-oppimisympäristössä ja tukee menestystäsi Liikenteen turvallisuusvirasto Traficomin järjestämässä tutkinnossa.

Kirjassa esitellään käytännönläheisesti luvanvaraisen tavaraliikenteen hoitaminen eli juuri niitä asioita, joiden parissa alan yrittäjänä työskentelet. Runsaiden viittausten avulla pääset hakemaan lisätietoa mm. eriasteisista säädöksistä ja sopimuksista. Kirja on saavuttanut suuren suosion niin yrittäjien kuin alan opiskelijoiden keskuudessa. Huom. kirja saa olla mukanasi Traficomin tutkintokokeessa!

Tilaa Tavaraliikenneyrittäjä-kirja

Kirjan kansi

 

 

 

 

52. painos, ISBN on tätä nykyä 978-951-830-484-8, päivitetty 28.1.2019.
Toimitus: Risto Pakarinen ja Hannu Lähdevaara, JAMK Logistiikka
Julkaisija: JAMK, Logistiikka
Painopaikka: Grano Oy, Jyväskylä
Hinta: 75 euroa + alv. 10 % 
Tilaukset: Emma Paananen, etunimi.sukunimi@jamk.fi 

Valmennuspaketti kouluttajalle

eLYK -oppimisympäristö soveltuu liikenneyrittäjäkouluttajille, jotka järjestävät alan ammatillista koulutusta. Ympäristöä käyttävät koulutuksissaan mm. Kuopion kuljetusinstituutti, CAP Valmennus Salo ja Tampere sekä Uudenmaan aikuiskoulutuskeskus.

 
Paananen Emma

Paananen Emma

Koulutuskoordinaattori, Education Coordinator
Logistiikka, Logistics
Teknologia, School of Technology
+358401801584
Näytä lisää
Osaamiset
Peppigentti
Pakarinen Risto

Pakarinen Risto

Lehtori, Senior Lecturer
Logistiikka, Logistics
Teknologia, School of Technology
+358406311873