New Horizons – peli auttaa ymmärtämään eri kulttuureja. Pelaaminen helpottaa vuorovaikutusta ja vuoropuhelua eri kulttuureista tulevien yhteisöjen ja yksilöiden välillä. Peli on suunniteltu auttamaan esimerkiksi monikulttuuristen ryhmien ohjaajia, opettajia, valmentajia sekä kaikkia eri kulttuurien kanssa toimivia. Peli on nyt pelattavissa virtuaalisesti, esim. Zoomin tai Teamsin kautta!

 

Rekisteröidy ja lataa kortit

Rekisteröitymisen jälkeen voit ladata pelin ohjeet ja kortit.

Latauspaketti sisältää seuraavat osiot:

 • Fasilitointiopas 
 • Kortit ovat sekä suomeksi että englanniksi: 
  - Valintakortit
  - Riskikortit
  - Kysymyskortit
  - Jaa kulttuuriasi -kortit
  - Villi kortti 

Rekisteröidy tästä

Tietosuojaseloste

 

Pelejä on käytetty jo kauan tehokkaina koulutustyökaluina. Ne auttavat luomaan työskentelymalleja ihmisten väliseen kanssakäymiseen sekä käsittelemään vaikeita tai arkaluontoisiakin aiheita. New Horizons opettaa kulttuurisensitiivisyyttä ja kulttuurillisia taitoja. Peliä voi hyödyntää erillisenä tai se voi olla osa laajempaa koulutusta, joka käsittelee monimuotoisuutta, globaalia johtamista, monikulttuurista kommunikointia ja neuvottelutaitoja.

Young New Horizons -peli on tehty aiheisiin, jotka koskettavat erityisesti 14-25 -vuotiaita nuoria, kuten rasismi, kiusaaminen, kiusaaminen, vihapuhe, sosiaalisen median käyttö jne.

140+
korttia

Vapaasti ladattava, kokemuksellinen tapa tarjota luova ja keskusteleva oppimiskokemus erilaisissa oppimisympäristöissä, kuten luokkahuoneissa, workshopeissa ja konferensseissa. Sopii mm. opettajille, valmentajille ja muille toimijoille, jotka etsivät ratkaisuja monikulttuurislliseen kasvatukseen ja sosiaaliseen muutokseen. 

 

Kuudenlaisia kortteja

Matkalla kohti kulttuurikompetenssia pelaajat kohtaavat kuuden eri kategorian kortteja, jotka muodostavat pakan. Kategoriat on merkitty eri värein.
 

diversiSMART

Kortit haastavat pelaajan tietämystä kulttuurillisista aiheista.
diversiCHOICE

Kortit laittavat pelaajat kulttuurienvälisiin tilanteisiin ja haastavat heidät valitsemaan oikean tavan käyttäytyä ja toimia tilanteissa.

diversiSHARE

Kortit lisäävät kommunikaatio- ja tiimityöskentelytaitoja. Kortit kannustavat keskusteluun kehottamalla pelaajia kertomaan itsestään, mielipiteistään, tuntemuksistaan ja käyttäytymisestään. Ne korostavat sitä, että olemme kaikki erilaisia, jopa oman kulttuurisen ryhmämme keskuudessa ja että voimme aina oppia toisistamme.

diversiRISK

Kortit laittavat pelaajat tilanteisiin, jotka eivät ole heidän kontrolloitavissaan. Tilanteet voivat olla joko ”positiivisia” (+) tai ”negatiivisia” (-). Näiden korttien avulla pelaajat saavat kokemusta siitä, kuinka erilaisuudet aiheuttavat yllättäviä hyötyjä tai haittoja.

diversiGUIDE

Kortit lisäävät tietoa erilaisista kulttuureista ja suosituksista,jotka kannustavat pelaajia etsimään mahdollisuuksia soveltamaan niitä heidän työssään tai arjessaan.

Kysy kysymys -kortit  Kortit rohkaisevat pelaajia kysymään toisiltaan kulttuuriin liittyviä kysymyksiä sekä vahvistamaan heidän ymmärrystään ja yhteyttään toisiin pelaajiin.  

New Horizons on Facebook

Lisätietoja

Peli syntyi yhteistyössä Jyväskylän ammattikorkeakoulun opiskelijoiden, opettajien ja George Simons Internationalin, diversophy® -koulutustyökalujen perustajan kanssa. Olemme valmiita kehittämään peliä kanssasi, ja kannustamme pelin käyttäjiä jakamaan kokemuksiaan ja antamaan palautetta.

Lisätietoja saat New Horizons -tiimiltämme laittamalla viestiä osoitteeseen:

newhorizons@jamk.fi