New Horizons – peli auttaa ymmärtämään eri kulttuureja. Pelaaminen helpottaa vuorovaikutusta ja vuoropuhelua eri kulttuureista tulevien yhteisöjen ja yksilöiden välillä. Peli on suunniteltu auttamaan esimerkiksi monikulttuuristen ryhmien ohjaajia, opettajia, valmentajia sekä kaikkia eri kulttuurien kanssa toimivia.

Pelejä on käytetty jo kauan tehokkaina koulutustyökaluina. Ne auttavat luomaan työskentelymalleja ihmisten väliseen kanssakäymiseen sekä käsittelemään vaikeita tai arkaluontoisiakin aiheita. New Horizons opettaa kulttuurisensitiivisyyttä ja kulttuurillisia taitoja. Peliä voi hyödyntää erillisenä tai se voi olla osa laajempaa koulutusta, joka käsittelee monimuotoisuutta, globaalia johtamista, monikulttuurista kommunikointia ja neuvottelutaitoja.

Young New Horizons -peli on tehty aiheisiin, jotka koskettavat erityisesti 14-25 -vuotiaita nuoria, kuten rasismi, kiusaaminen, kiusaaminen, vihapuhe, sosiaalisen median käyttö jne. 

Sinut on kutsuttu päivälliselle Afganistanissa. Mitä näistä sinun ei pitäisi viedä tuliaisena? A. Viinipulloa. B. Valkoisia kukkia. C. Tulista ruokaa.

Kun tapaat kiinalaiskollegasi ensimmäistä kertaa, kuinka kaukana sinun tulisi seistä hänestä? A. Lähempänä kuin käsivarren päässä. B. Noin käsivarren päässä. C. Kauempana kuin käsivarren päässä. 

Olet nainen liikematkalla Venäjällä. Tervehtiessäsi juuri tapaamaasi venäläismiestä sinun tulisi: A. Nyökätä ja hymyillä. B. Kätellä häntä ja katsoa häntä silmiin. C. Halata häntä tai antaa kevyt suukko molemmille poskille.

Kuudenlaisia kortteja

Matkalla kohti kulttuurikompetenssia pelaajat kohtaavat kuuden eri kategorian kortteja, jotka muodostavat pakan. Kategoriat on merkitty eri värein.
 

diversiSMART

Kortit haastavat pelaajan tietämystä kulttuurillisista aiheista.
diversiCHOICE

Kortit laittavat pelaajat kulttuurienvälisiin tilanteisiin ja haastavat heidät valitsemaan oikean tavan käyttäytyä ja toimia tilanteissa.

diversiSHARE

Kortit lisäävät kommunikaatio- ja tiimityöskentelytaitoja. Kortit kannustavat keskusteluun kehottamalla pelaajia kertomaan itsestään, mielipiteistään, tuntemuksistaan ja käyttäytymisestään. Ne korostavat sitä, että olemme kaikki erilaisia, jopa oman kulttuurisen ryhmämme keskuudessa ja että voimme aina oppia toisistamme.

diversiRISK

Kortit laittavat pelaajat tilanteisiin, jotka eivät ole heidän kontrolloitavissaan. Tilanteet voivat olla joko ”positiivisia” (+) tai ”negatiivisia” (-). Näiden korttien avulla pelaajat saavat kokemusta siitä, kuinka erilaisuudet aiheuttavat yllättäviä hyötyjä tai haittoja.

diversiGUIDE

Kortit lisäävät tietoa erilaisista kulttuureista ja suosituksista,jotka kannustavat pelaajia etsimään mahdollisuuksia soveltamaan niitä heidän työssään tai arjessaan.

Kysy kysymys -kortit  Kortit rohkaisevat pelaajia kysymään toisiltaan kulttuuriin liittyviä kysymyksiä sekä vahvistamaan heidän ymmärrystään ja yhteyttään toisiin pelaajiin.  

Tulosta itsellesi kortit

Rekisteröidy ja voit sen jälkeen veloituksetta ladata ja tulostaa itsellesi kortit. Lataus sisältää seuraavat aineistot:

  1. Ohjaajan opas
  2. Kortit (tiedostot Starter Pack 1 ja Starter Pack 2)
  3. Tulostusohjeet

Starter Pack 1 sisältää kortit
DiversiSHARE, DiversiRISK ja diversiGUIDE.
Kortit ovat kaksikielisiä (englanti ja suomi) ja yksipuolisia.

Starter Pack 2 sisältää kortit
diversiCHOICE ja diversiSMARTS.
Kortit ovat kaksikielisiä (englanti ja suomi) ja kaksipuoleisia (kysymys toisella puolella ja vastaus toisella puolella).

Rekisteröidy tästä

Tietosuojaseloste

 

Tilaa valmis korttipakkaus

photo of game

Voit myös tilata valmiin korttipakan - näin vältyt tulostamisesta ja leikkaamiselta. Kortit toimitetaan sinulle postitse hintaan 40 euroa + alv 24 % + toimitusmaksu.  

Tilaa tästä

Ohjaajan opas videolla

Videon asetuksista voit lisätä suomenkielisen tekstityksen.

Voit katsoa videon myös täältä »
 

Young New Horizons - 2019 painos

New Horizons on Facebook

Lisätietoja

Peli syntyi yhteistyössä Jyväskylän ammattikorkeakoulun opiskelijoiden, opettajien ja George Simons Internationalin, diversophy® -koulutustyökalujen perustajan kanssa. Olemme valmiita kehittämään peliä kanssasi, ja kannustamme pelin käyttäjiä jakamaan kokemuksiaan ja antamaan palautetta.

Crawford Steven

Crawford Steven

Lehtori, Senior Lecturer
Global Competence, Global Competence
Liiketoiminta, School of Business
+358405259912