Yritysesimerkit

Tutustu yritysesimerkkeihin

Honkajoki Oy

Suomen johtava eläinperäisten sivutuotteiden käsittelijä ja jalostaja kierrättää maatiloilla, teurastamoilla ja lihanleikkaamoilla syntyneitä eläinperäisiä sivutuotteita, jotka luokitellaan EU:n sivutuotelainsäädännössä jätteeksi. Lue lisää.

Destaclean Oy

Destaclean prosessoi jätteistä kierrätysraaka-aineita tai energiatuotannon polttoainetta ja tuottaa uusia innovatiivisia kierrätysmateriaaleja ja –tuotteita. Lue lisää.

FM Timber Team Oy

Sahalla syntyvien puupohjaisten sivutuotteiden hyödyntäminen on resurssitehokkuuden ja talouden kannalta hyvin tärkeääLue lisää.

Puusepänliike Veljekset Aitto-oja Oy

Oman tuotannon puusivuvirran briketöinnin ansiosta yritys on nyt lämmön suhteen energiaomavarainen. Lue lisää.

Saarijärven Päätytuote Oy ja Vattipaja

Vattipaja hyödyntää Saarijärven Päätytuote Oy:n säiliöiden päätyjä (musta teräs) mm. grillien valmistuksessa. Lue lisää.

Siparila Oy

Puun hukkapätkiä käytetään mm. välipuina, mutta pääasiassa puru ja muu puinen sivuvirta jalostetaan pelletiksi Vaajakosken tehtaan yhteydessä yhteistyökumppanin toimesta. Lue lisää.

Termex-Eriste Oy

Raaka-ainetta, kierrätettyä sanomalehtipaperia, ei ollut tarpeeksi saatavilla, sillä isot paperitehtaat käyttävät samaa materiaalia omassa tuotannossaan. Lue lisää.

Epira Oy

Karstulan seudun Puulaakso verkostossa on mukana useita yhteistyötä tekeviä puualan yrityksiä. Epira Oy:n ja Honkarakenne Oyj:n yhteistyö hukkien minimoimiseksi on viety pitkälle. Lue lisää.

Juho Jussila Oy ja Jukka-puulelut sekä -pelit

Yritys toimii vahvasti kiertotalouden periaatteiden mukaan. Ajatuksena on, että ”jäte” pitää pyrkiä kierrättämään sen syntypaikalla ja materiaalit ovat oikeasti jätettä vasta, kun ne laitetaan johonkin lajitteluastiaan jäteautolla pois kuljetettavaksi. Lue lisää.

Tracegrow Oy

Suomalaisen cleantech-yrityksen liiketoiminta perustuu kiertotalouteen. Se on kehittänyt ainoana yrityksenä maailmassa teknologian, jonka avulla käytettyjen alkaliparistojen hivenaineista voidaan valmistaa maailman ekologisimpia mikroravinnetuotteita maanviljelyyn. Lue lisää.

Wimao Oy

Wimao Oy kehittää ja valmistaa ekologisia biokomposiittimateriaaleja ja -tuotteita, joissa raaka-aineet ovat pääasiassa kierrätysmateriaaleja tai teollisuuden sivuvirtoja. Lue lisää.

Pasrea Oy

Ympäristöbiotekniikan start-up -yritys kehittää ja kaupallistaa uutta kuivikelannan kompostointijärjestelmää. Lue lisää.

Rotomon Oy

Yritys haluaa kehittää tuotteiden ympäristöystävällisyyttä ja vähentää neitseellisen raaka-aineen kulutusta tuotannossaan. Kierrätysraaka-aineen käyttö EKO-salaojaputkien ja asennusputkien valmistuksessa aloitettiin 2018. Lue lisää.