Yritysesimerkki: Tracegrow Oy

Jalostettuja kierrätysmateriaaleja

Tracegrow Oy on suomalainen cleantech-yritys, jonka liiketoiminta perustuu kiertotalouteen. Se on kehittänyt ainoana yrityksenä maailmassa teknologian, jonka avulla käytettyjen alkaliparistojen hivenaineista, sinkistä ja mangaanista voidaan valmistaa tehokkaita ja puhtaita, maailman ekologisimpia mikroravinnetuotteita maanviljelyyn. Nämä lehtilannoitteina levitettävät puhtaat, turvalliset ja tehokkaat hivenaineet tekevät viljelymaasta ravinteikkaampaa ja maanviljelystä kannattavampaa.

Tuotannon perustana on innovatiivinen menetelmä, jolla hyödynnetään käytetyistä alkaliparistoista tärkeät hivenaineet sinkki ja mangaani. Menetelmä sisältää liuotuksen, puhdistuksen ja uudelleenkäytön. Kierrätettynä uusioraaka-aineena nämä hivenaineet jalostuvat lannoitteeksi, joka käytetään mikroravinteena maanviljelyssä.  Lannoitteelle myönnettiin elokuussa 2018 EY-lannoitestatus.

Innovatiivisen menetelmän avulla jopa 80 % alkalipariston hivenaineista voidaan käyttää uudelleen ja parantaa viljelysmaiden ravinnepitoisuutta. Tämä kiertotalousprosessi säästää luontoa ja edistää globaalia ruoan tuotantoa.

Menetelmä tarjoaa ratkaisun kahteen merkittävään ja globaaliin ongelmaan, käytettyjen alkaliparistojen ekologiseen käyttöön ja viljelysmaiden lannoitukseen. Näin tuote tarjoaa samalla mahdollisuuden säästää luonnonresursseja ja toteuttaa siten osaltaan Suomen kansallista kiertotalous tavoitetta.

Lataa pdf -esite

Lisätietoja:

Tracegrow Oy, www.tracegrow.com, 050 581 3267, mikko.joensuu(at)tracegrow.com
Tracegrow Oy on vuonna 2012 perustettu kotimainen yksityisomisteinen materiaalien kierrätysalan yhtiö. Toimipaikat sijaitsevat Tampereella ja Kärsämäellä. Yritys tähtää tuotteillaan ja kierrätysraaka-aineillaan myös kansainvälisille markkinoille.