Yritysesimerkki: Wimao Oy

Jalostettuja kierrätysmateriaaleja

Biokomposiittimateriaalilla voi korvata muita materiaaleja tuotteissa ympäristöystävällisesti ja kustannustehokkaasti.

Wimao Oy kehittää ja valmistaa ekologisia biokomposiittimateriaaleja ja -tuotteita, joissa raaka-aineet ovat pääasiassa kierrätysmateriaaleja tai teollisuuden sivuvirtoja. Yhtiö myös markkinoi kehittämäänsä patentoitua tuotantoteknologiaa. Yhdistämällä eri raaka- ja sidosaineita saavutetaan ominaisuuksia, joita voidaan hyödyntää eri toimialoilla monenlaisissa sovelluskohteissa.

Raaka-aineet

Pääraaka-aineet ovat kierrätetyt muovi ja puukuitu, mutta raaka-aineeksi soveltuvat kaikenlaiset neitseelliset- ja kierrätyskuidut kuten puu-, paperi- ja kartonkipohjaiset kuidut sekä erilaiset synteettiset, mineraali-, tekstiili-, nano-, mikro-, lasi- ja hiilikuidut, muut vastaavanlaiset kuidut sekä erilaiset polymeerit. Lisäksi seosta voidaan täydentää erilaisilla vaahdotus-, palonesto- ja muilla lisäaineilla lopullisten ominaisuuksien muokkaamiseksi.

Wimao Oy on kehittänyt biokomposiitin, tuotenimeltään Wemix®. Hyvien materiaaliominaisuuksien lisäksi ekologiset edut ovat merkittävät. Se vähentää jokaista tuotetta kohti 1-8 -kertaisen määrän hiilidioksidipäästöjä, riippuen korvattavasta tuotteesta ja käytetystä materiaalista. Lisäksi se mahdollistaa puun ja muovin pysymisen materiaalikäytössä mahdollisimman pitkään ja vähentää näin jätteen ja poltettavaksi päätyvän materiaalin määrää.

Teknologia

Wimao Oy:n patentoitu teknologia mahdollistaa koko prosessin raaka-aineesta valmiiksi tuotteeksi. Tuotteet suunnitellaan yhteistyössä asiakkaan kanssa ja testataan ennen tuotannon käynnistämistä. 

Ekologisilla biokomposiittimateriaaleilla voidaan korvata muovia, puuta, metallia, lasikuitua, jopa kiveä tai betonia eri tuotteissa ja komponenteissa kilpailukykyisesti.

Lataa pdf -esite

Lisätietoja: Wimao Oy, www.wimao.fi, 0207 928 630, info(at)wimao.fi

Wimao Oy on vuonna 2015 perustettu kotimainen yksityisomisteinen materiaalien kierrätysalan yhtiö. Ensimmäinen tuotantolaitos aloitti toimintansa 2018 Lappeenrannassa, jossa yritys toimii läheisessä yhteistyössä Etelä-Karjalan Jätehuollon kanssa.