Yritysesimerkki: Saarijärven Päätytuote Oy & Vattipaja

Säiliöiden päädyt materiaalikiertoon

Saarijärven Päätytuote Oy:n erityisosaamisena on metallin kylmämuovaus. Merkittävimmät tuoteryhmät ovat kuperat tuotteet, kuten paineastioiden ja erilaisten säiliöiden päädyt sekä vaativat syvävetotuotteet.

Tehostamisen mahdollisuus  

Korkeat laatuvaatimukset ja tiukat toleranssit esim. paineasioiden päädyissä johtavat joskus kylmämuovatun päädyn hylkäämiseen laatutarkastuksessa. Nämä voidaan kuitenkin hyödyntää yleisissä säiliötuotteissa joissa toleranssit ovat väljemmät.

Käytössä ovat sekä Det Norske Veritasin hyväksymä ISO 9001 -laatusertifikaatti että PED-sertifikaatti (Pressure Equipment Directive 2014/68/EU).

Toimenpiteet & tulokset

Vattipaja on Laukaan työllisyysyksikön alaisuudessa toimiva yhteisö, jonka toiminnassa korostuvat oppiminen, työnteko sekä niihin liittyvä ohjaus ja valmennus. Tekeminen kohdistuu metalli-, puu- ja graafisiin tuotteisiin.

Vattipaja hyödyntää Saarijärven Päätytuote Oy:n säiliöiden päätyjä (musta teräs) mm. grillien valmistuksessa. Paksuseinämäiset säiliönpäädyt soveltuvat hyvin pitkäikäisen grillin pohjaksi.

Kuvatussa materiaalikierrossa kahden eri toimijan välillä toteutuu selvästi kiertotalouden tunnusmerkit, raaka-aineiden tehokas käyttö kokonaisuuden kannalta ja molempia osapuolia hyödyntävä yhteistyö.

Lataa pdf -esite

Lisätietoja

Saarijärven Päätytuote Oy, 010 841 2400, Sara-ahontie 5, 43100 SAARIJÄRVI, info(at)paatytuote.com, http://www.paatytuote.com/fi/

Vattipaja, Laukaantie 14, 41341 Laukaa, https://www.laukaa.fi/palvelut/vattipaja-laukaa