Koulutuskalenteri

YYamk-hanke järjestää 2022-2023 yhdenvertaisuuteen, mielenterveyteen, kohtaamisosaamiseen ja erityiseen tukeen liittyviä koulutuksia Jamkin opetus- ja ohjaushenkilöstölle ja JAMKOn tutoreille ja mentoreille. Tutustu tuleviin koulutuksiimme tällä sivulla! 

Työskentelemässä

Koulutukset 2022-2023

Seuraavat koulutukset on suunnattu Jamkin opetus- ja ohjaushenkilöstölle sekä JAMKOn tutoreille ja mentoreille:

Saavutettava opetus ja erityinen tuki korkeakouluopinnoissa  

Erityinen tuki korkeakouluopinnoissa -webinaari

8.3.2023 klo 13–15  

 • Mitä on saavutettava pedagogiikka, joka tukee kaikkien oppimista?
 • Mitä tiedetään korkeakouluopiskelijoiden oppimisvaikeuksista ja kuinka ne ilmenevät? 
 • Kuinka opettajana voin tukea opiskelijan opiskelukykyä?

Webinaari on suunnattu Jamkin opetus- ja ohjaushenkilöstölle ja se toteutetaan verkon kautta Teamsissa. Ilmoittautuminen koulutukseen OSS-järjestelmän kautta. 

Kouluttajana Heini-Maria Pietilä, erityisopettaja, opintopsykologi Jamk

Tervetuloa oppimaan uutta sekä jakamaan kokemuksia ja hyviä käytäntöjä!

Yksilöllinen tuki korkeakoulussa -webinaari  

12.4. klo 13-14.30 

 • Mitä ovat yksilöllisen tuen toimet Jamkissa? Kuinka yksilöllisen tuen prosessi etenee? 
 • Mitä tiedetään korkeakouluopiskelijoiden oppimisvaikeuksista ja kuinka ne ilmenevät? 
 • Kuinka opettajana voin tukea opiskelijan opiskelukykyä?

Webinaari on suunnattu Jamkin opetus- ja ohjaushenkilöstölle ja se toteutetaan verkon kautta Teamsissa. Ilmoittautuminen koulutukseen OSS-järjestelmän kautta. 

Kouluttajana: Heini-Maria Pietilä, erityisopettaja ja opintopsykologi Jamk

Ilmoittautuminen koulutuksiin avautuu helmikuussa 2023:

 • Jamkin henkilöstön ilmoittautuminen henkilöstön OSS-järjestelmässä. 
 • JAMKOn tutoreiden ja mentoreiden ilmoittautumisohjeet löydät tutoreiden ja mentoreiden Teamsista. Lisätietoja: Stella Palassalo, etunimi.sukunimi@jamko.fi. 

Menneet koulutukset: 

Yhteisöllisyyden tukeminen:

 • Työkaluja yhteisöllisyyden edistämiseen 16.8.2022 klo 13-15. Kouluttajana Leena Tuuttila, Nyyti ry. Koulutus toteutettiin verkossa. 
 • Työkaluja yhteisöllisyyden edistämiseen verkko-opetuksessa 2.11.22 klo 12.30-15.30. Kouluttaja Satu Aksovaara, Jamk ammatillinen opettajakorkeakoulu.

Työkaluja yhteisöllisyyden edistämiseen -koulutuksen kuvaus

Koulutusten verkkototeutukset tarjoavat opiskelijalle vapautta ja joustavuutta. Vapauden kääntöpuolella näyttäytyy yksinäisyys ja yhteisöllisyyden kokemuksen puute. Pedagogiset ratkaisut, oma toiminta ja läsnäolo muodostavat pohjan yhteisöllisyyden syntymiseen. Yhteisöllisyys alkaa pienemmästä ryhmästä ja laajenee isompiin.

Opettajana ja ohjaajana joudumme pohtimaan yhteisöllisyyden muodostumisen tukemista sekä synkronisen (esim. "live-opetus") että asynkronisen oppimisen yhteydessä.

Tässä webinaarissa tarkastelemme keinoja yhteisöllisyyden edistämiseen verkko-opetuksessa ja jaamme kokemuksia erilaisista digitaalisista yhteisöllisyyttä tukevista työkaluista.

Kohtaamisosaaminen: 

 • Kohtaamisosaaminen 17.11.2022 klo 9-14. Kouluttaja Riikka Michelsson, Jamk ammatillinen opettajakorkeakoulu. Toteutettiin verkossa. 

Kohtaamisosaaminen-koulutuksen kuvaus

Mitä on kohtaamisosaaminen ja mihin sitä tarvitaan? Kohtaamisosaamisen ytimen muodostavat ns. dialogiset taidot, joilla voidaan edistää yhteisöllisyyttä ja hyvinvointia.

Opettajalle dialogiset taidot ovat tärkeitä esimerkiksi oppijakeskeisessä opetuksessa ja turvallisen ja vuorovaikutteisen ilmapiirin luomisessa. Tutor- ja mentor-toiminnassa dialogitaidot tukevat vuorovaikutusta ja auttavat yhteisen ymmärryksen luomisessa.

Tässä koulutuksessa perehdyt keskeisiin dialogitaitoihin ja harjoittelet niitä käytännössä. Lisäksi mietimme yhdessä, miten myös opiskelijoiden dialogitaitoja eli yhdessä oppimisen taitoja voisi kehittää. Koulutukseen kuuluu myös ennakkotehtävä. 

Mielenterveyden haasteet ja puheeksiotto:

 • YTHS:n Mielenterveyden ensiapukoulutukset antavat välineitä pitää huolta omasta hyvinvoinnistasi (MTEA1) sekä auttavat tunnistamaan mielenterveyden haasteita ja ottamaan puheeksi huolenaiheita (MTEA2). 
 • Mielenterveyden ensiapukoulutus 1 16.-17.11. klo 8.30-15.30, järjestettiin Jamkin pääkampuksella.

 • Mielenterveyden ensiapukoulutukset tarjolla myös YTHS:n valtakunnallisina verkkokoulutuksina: Tutustu YTHS:n verkkokoulutuksiin 

Kysy lisää:

Heini-Maria Pietilä

Opintopsykologi, Study Psychologist
Koulutuksen kehittämispalvelut, Educational Development Services
Korkeakoulupalvelut, University Services
+358405219415