Yhteisöllinen ja yhdenvertainen ammattikorkeakoulu

Kehitämme ammattikorkeakoulun yhteisöllisyyttä ja yhdenvertaisuutta tukevia palveluja sekä opiskelijoiden osallisuuden kokemusta ja liittymistä korkeakouluyhteisöön. 

Yhteen liitettyjä käsiä kuvan keskellä. Joillakin on rannekoru, joillakin neulepaidan hiha näkyy.

Yhteisö sinua varten

Koronapandemia on vaikuttanut opiskelijoiden hyvinvointiin ja opiskelukykyyn, opintojen etenemiseen sekä yhteisöön kiinnittymiseen. Jyväskylän ammattikorkeakoulu sekä opiskelijakunta JAMKO kehittävät yhteistyössä korkeakoulun yhteisöllisyyttä ja yhdenvertaisuutta. 

Tavoitteinamme on

  • vahvistaa yhteisöllisyyttä ja yhdenvertaisuutta opiskelijaryhmissä ja koko korkeakouluyhteisössä. 
  • kehittää opiskelijatutortoimintaa ja mentor-toimintaa.
  • tunnistaa opiskelijoiden tuen tarpeita.
  • kehittää opiskelijoiden itseohjautuvuutta, oman toiminnan johtamista ja elämänhallintataitojen kehittymistä edistäviä matalan kynnyksen palveluja.
  • tukea opiskelijoita, joilla on oppimisvaikeuksia. 
  • vahvistaa opettajien ja opettajatutorien sekä mentorien osaamista kohdata ja ohjata opiskelijoita, joilla on hyvinvoinnin ja oppimisen haasteita sekä tukea yhteisöllisyyttä omissa opiskelijaryhmissään.

Hankeinfo: Yhteisöllinen ja yhdenvertainen ammattikorkeakoulu

Yhteisöllinen ja yhdenvertainen ammattikorkeakoulu toteutetaan opetus- ja kulttuuriministeriön rahoituksella (erityisavustus). 

Toteutusaika: 1.1.2022 - 31.12.2023
Toteuttajat: Jyväskylän ammattikorkeakoulu ja opiskelijakunta JAMKO

Ajankohtaista

Opiskelija, tule mukaan Study Together -opintopiiriin Jamkissa!

  • Onko sinun vaikea tarttua opintoihin ja aloittamisen avaimet ovat kateissa? Onko opiskelumotivaatio kateissa?
  • Tarvitsetko keinoja keskittymisen ylläpitämiseen?
  • Kaipaatko tsemppiä ja vertaistukea?

Opintopiiri kokoontuu Dynamon kirjastolla (Entre-tila sisäänkäynnin vieressä) maanantaisin klo 12-14 (23.1.2023 alkaen). Opintopiiriin ei tarvitse ilmoittautua eli riittää, kun saavut paikalle! Jamkilainen, lue lisää intra-sivustolla (vaatii kirjautumisen)

Myötätuntomentoroinnin ryhmät Jamkissa

Toteutamme keväällä ja syksyllä 2023 myötätuntomentoroinnin ryhmiä yhteistyössä Nyyti ry:n kanssa. Voit tutustua tarkemmin myötätuntomentoroinnin malliin Myötätuntoa korkeakouluihin -hankkeen (Nyyti ry.) sivulla. Myötätuntomentoreiksi rekrytoituja hyvinvointi- ja opetusalan opiskelijoita koulutetaan tehtävään alkukeväällä 2023. Ilmoittautuminen myötätuntomentorointiin käynnistyy helmikuun loppupuolella. 

Uutinen

Myötätuntomentoroinnilla stressiä ja suorituskeskeisyyttä vastaan - Jyväskylän ammattikorkeakoulu ja Nyyti ry. edistävät opiskelijahyvinvointia yhdessä

Yhteisöllinen ja yhdenvertainen ammattikorkeakoulu -projektissa kehitetään korkeakoulun yhteisöllisyyttä, yhdenvertaisuutta ja opiskelijoiden opintoihin kiinnittymistä. Yhtenä toimenpiteenä tarjotaan opiskelijoille myötätuntomentorointia.

Hankkeen koulutuskalenteri

Järjestämme Jamkin opetus- ja ohjaushenkilöstölle sekä JAMKOn tutoreille ja mentoreille koulutuksia yhteisöllisyyden ja yhdenvertaisuuden tukemisesta sekä hyvinvoinnista. Koulutusten tiedot ja ilmoittautumisohjeet koulutuskalenterissa.

Kehittämisteemoja: 

Yhteisöllisyyden edistäminen

Yhteisöllinen ja yhdenvertainen ammattikorkeakoulu -hankkeessa rakennamme mallin mentorointiin ja tutoroinnin tukeen, kehitämme matalan kynnyksen palveluita sekä toteutamme myötätuntomentoroinnin mallin korkeakouluun.

Yksilöllistä tukea opintoihin - YYamk-hanke

Tässä kehittämisteemassa huomiomme on opiskelijoiden tuen tarpeiden tunnistamisessa ja ohjauksessa. Rakennamme opiskelijan yksilöllisen tuen prosessia sähköiseksi sekä tarjoamme henkilökunnalle tietoa ja tukea prosessin hallintaan.

Jamkilainen, vahvista osaamistasi koulutuksissa!

Järjestämme Jamkin opetus- ja ohjaushenkilöstölle sekä JAMKOn tutoreille ja mentoreille koulutuksia yhteisöllisyyden ja yhdenvertaisuuden tukemisesta sekä hyvinvoinnista. Koulutusten tiedot ja ilmoittautumisohjeet koulutuskalenterissa

Ota yhteyttä: 

Heini-Maria Pietilä

Projektipäällikkö, erityisopettaja, opintopsykologi 
Jyväskylän ammattikorkeakoulu

etunimi.sukunimi@jamk.fi 
puh. 040 521 9415

Stella Palassalo

Hankekoordinaattori
Opiskelijakunta JAMKO 

etunimi.sukunimi@jamko.fi