Yhteisöllinen ja yhdenvertainen ammattikorkeakoulu

Kehitämme ammattikorkeakoulun yhteisöllisyyttä ja yhdenvertaisuutta tukevia palveluja sekä opiskelijoiden osallisuuden kokemusta ja liittymistä korkeakouluyhteisöön. Tutustu toimintaamme ja tule mukaan! 

Yhteen liitettyjä käsiä kuvan keskellä. Joillakin on rannekoru, joillakin neulepaidan hiha näkyy.

Yhteisö sinua varten

Koronapandemia vaikutti opiskelijoiden hyvinvointiin ja opiskelukykyyn, opintojen etenemiseen sekä yhteisöön kiinnittymiseen. Jyväskylän ammattikorkeakoulu sekä opiskelijakunta JAMKO kehittävät nyt yhteistyössä korkeakoulun yhteisöllisyyttä ja yhdenvertaisuutta. 

Tietoa hankkeesta ja sen tavoitteet

Tavoitteinamme on

  • vahvistaa yhteisöllisyyttä ja yhdenvertaisuutta opiskelijaryhmissä ja koko korkeakouluyhteisössä. 
  • kehittää opiskelijatutortoimintaa ja mentor-toimintaa.
  • tunnistaa opiskelijoiden tuen tarpeita.
  • kehittää opiskelijoiden itseohjautuvuutta, oman toiminnan johtamista ja elämänhallintataitojen kehittymistä edistäviä matalan kynnyksen palveluja.
  • tukea opiskelijoita, joilla on oppimisvaikeuksia. 
  • vahvistaa opettajien ja opettajatutorien sekä mentorien osaamista kohdata ja ohjata opiskelijoita, joilla on hyvinvoinnin ja oppimisen haasteita sekä tukea yhteisöllisyyttä omissa opiskelijaryhmissään.

Yhteisöllinen ja yhdenvertainen ammattikorkeakoulu toteutetaan opetus- ja kulttuuriministeriön rahoituksella (erityisavustus). 

Toteutusaika: 1.1.2022 - 31.12.2023
Toteuttajat: Jyväskylän ammattikorkeakoulu ja opiskelijakunta JAMKO

Ajankohtaista

Study Together -opintopiirit Jamkissa

  • Onko sinun vaikea tarttua opintoihin ja aloittamisen avaimet ovat kateissa? Onko opiskelumotivaatio kateissa?
  • Tarvitsetko keinoja keskittymisen ylläpitämiseen?
  • Kaipaatko tsemppiä ja vertaistukea?

Opintopiirit kokoontuvat syksyllä 2023 syyskuusta alkaen. Dynamon kirjastolla 18.9. alkaen, pääkampuksella 20.9. alkaen sekä myös verkossa 20.9. alkaen! Opintopiirissä opiskelet itsenäisesti asettamiesi tavoitteiden mukaisesti. Saat apua aloittamisen haasteeseen ja rakennettua rutiinia itsenäiselle opiskelulle sekä kehität akateemisia opiskelutaitojasi. Ilmoittautumista ei tarvita - tule vaan paikalle! 

Opintopiirien kokoontumiset: 

Ma

Lutakon kampus, kirjasto
Tapaamiset Piippukadulla maanantaisin klo 12-14.

Ke

Pääkampus, AP-aula
Tapaamiset Rajakadulla, A-siiven P-kerroksessa, keskiviikkoisin klo 12-14.

Ke

Verkossa
Tapaamiset Zoomissa keskiviikkoisin klo 12-14. Linkki osallistumiseen alla.

Osallistu Study Together -opintopiiriin verkossa: Zoom-linkki opintopiirin tapaamiseen

Jamkilainen, lue opintopiireistä myös intra-sivustolla (vaatii kirjautumisen)

Myötätuntomentoroinnin ryhmät Jamkissa 

Toteutamme keväällä ja syksyllä 2023 myötätuntomentoroinnin ryhmiä yhteistyössä Nyyti ry:n kanssa. Voit tutustua tarkemmin myötätuntomentoroinnin malliin Myötätuntoa korkeakouluihin -hankkeen (Nyyti ry.) sivulla. Myötätuntomentoreina toimivat tehtävään koulutetut hyvinvointi- ja opetusalan opiskelijat. Ilmoittautuminen syksyn ryhmiin on päättynyt. Tarkempia tietoja Myötätuntomentorointi-sivulla.

Yksinäisyystyön koulutuksia syksyllä 2023

Lisätietoja koulutuksista Koulutuskalenterissa. 

YYamk-hankkeen päättöwebinaari 22.11.2023! 

Yhteisöllisyyttä ja hyvinvointia korkeakouluun -webinaari

Tilaisuus kokoaa Jyväskylän ammattikorkeakoulun ja opiskelijakunta JAMKOn yhteisen Yhteisöllinen ja yhdenvertainen ammattikorkeakoulu -projektin tuloksia ja hyviä käytäntöjä.

Uutinen

Mitä on yksilöllinen tuki korkeakoulussa? Kuuntele Yhteisöllinen ja yhdenvertainen ammattikorkeakoulu -podcast

Myös korkeakouluopiskeluihin on tarjolla yksilöllistä tukea. Sen tarpeen on havaittu myös kasvaneen viime vuosina. Jamkin asiantuntijat ja JAMKOn hankekoordinaattori keskustelevat tässä podcastissa, millaista tukea ammattikorkeakoulu voi tarjota ja kuinka sitä voi saada.

Uutinen

Myötätuntomentoroinnilla stressiä ja suorituskeskeisyyttä vastaan - Jyväskylän ammattikorkeakoulu ja Nyyti ry. edistävät opiskelijahyvinvointia yhdessä

Yhteisöllinen ja yhdenvertainen ammattikorkeakoulu -projektissa kehitetään korkeakoulun yhteisöllisyyttä, yhdenvertaisuutta ja opiskelijoiden opintoihin kiinnittymistä. Yhtenä toimenpiteenä tarjotaan opiskelijoille myötätuntomentorointia.

Hankkeen koulutuskalenteri

Järjestämme Jamkin opetus- ja ohjaushenkilöstölle sekä JAMKOn tutoreille ja mentoreille koulutuksia yhteisöllisyyden ja yhdenvertaisuuden tukemisesta sekä hyvinvoinnista. Koulutusten tiedot ja ilmoittautumisohjeet koulutuskalenterissa.

Kehittämisteemoja: 

Yhteisöllisyyden edistäminen

Yhteisöllinen ja yhdenvertainen ammattikorkeakoulu -hankkeessa rakennamme mallin mentorointiin ja tutoroinnin tukeen, kehitämme matalan kynnyksen palveluita sekä toteutamme myötätuntomentoroinnin mallin korkeakouluun.

Yksilöllistä tukea opintoihin - YYamk-hanke

Tässä kehittämisteemassa huomiomme on opiskelijoiden tuen tarpeiden tunnistamisessa ja ohjauksessa. Rakennamme opiskelijan yksilöllisen tuen prosessia sähköiseksi sekä tarjoamme henkilökunnalle tietoa ja tukea prosessin hallintaan.

Korkeakoulun erityisopettajan palvelut

Yhteisöllinen ja yhdenvertainen ammattikorkeakoulu -hankkeen kautta Jyväskylän ammattikorkeakoulussa kehitetään korkeakoulun erityisopettajan palveluita. 

Jamkilainen, vahvista osaamistasi koulutuksissa!

Järjestämme Jamkin opetus- ja ohjaushenkilöstölle sekä JAMKOn tutoreille ja mentoreille koulutuksia yhteisöllisyyden ja yhdenvertaisuuden tukemisesta sekä hyvinvoinnista. Koulutusten tiedot ja ilmoittautumisohjeet koulutuskalenterissa

Ota yhteyttä: 

Heini-Maria Pietilä

Projektipäällikkö, erityisopettaja, opintopsykologi 
Jyväskylän ammattikorkeakoulu

etunimi.sukunimi@jamk.fi 
puh. 040 521 9415

Stella Palassalo

Hankekoordinaattori
Opiskelijakunta JAMKO 

etunimi.sukunimi@jamko.fi