Mieli liikkeelle

Mieli liikkeelle -hankkeen tavoitteena on vähentää opiskelijoiden yksinäisyyttä sekä edistää yhteisöllisyyttä, mielen hyvinvointia ja opiskelukykyä. Hanke pyrkii vahvistamaan ja vakiinnuttamaan hyvinvointia tukevaa toimintakulttuuria korkeakouluissa, lukioissa ja ammatillisissa oppilaitoksissa.

Skeittaavat jalat. Mieli liikkeelle -logo. Taustalla aaltomainen kuvio sateenkaaren väreissä.

Mieli liikkeelle -hankekokonaisuuden ensimmäisellä hankekaudella viisi pilottihanketta kehittivät omissa oppilaitoksissaan opiskelijoiden mielen hyvinvointia ja opiskelukykyä tukevia toimintamalleja, joissa hyödynnettiin erilaisia liikkumisen, toiminnallisuuden ja kehollisuuden keinoja.

Jatkohankkeessa mielen hyvinvoinnin ja opiskelukyvyn edistämisen rinnalle on nostettu yhteisöllisyyden edistäminen ja yksinäisyyden vähentäminen liikkumisen, toiminnallisuuden ja kehollisten menetelmien keinoin.

Tietoa Mieli liikkeelle -projektista tarkemmin

Ajankohtaista Mieli liikkeelle -projektissa

Uutiset ja artikkelit

Uutinen

Juuri julkaistu Liikkuen opiskelukykyä -malli kokoaa yhteen liikkumisen keinot ja hyödyt

Uusi Liikkuen opiskelukykyä -malli tekee näkyväksi ja perustelee liikkumista tukevien toimenpiteiden merkitystä oppilaitoksissa. Mallin avulla eri toimijat ja opiskelijat itse saavat ideaa siitä, millä tavoin opiskelukykyä voidaan edistää liikkumisen keinoin.

Uutinen

”Hei, sopiiks tää myös mulle?” – Työkaluja liikkumisen yhdenvertaisuuden ja tasa-arvon edistämiseen

Liikkuva opiskelu -toiminnan perusajatuksena on tarjota opiskelijoille yhdenvertaisia mahdollisuuksia osallistua toimintaan aktiivisena toimijana ja että toiminta on saavutettavaa erilaisille opiskelijoille. Liikkumisen intersektionaalisuuskiekko sekä Saavutettavuuden nelikenttä ovat työkaluja yhdenvertaisuuden sekä tasa-arvon edistämiseen.

Uutinen

Toimintamalleja opiskeluarkeen - opas opiskelijoiden hyvinvoinnin ja liikkumisen edistämiseen on julkaistu

Oppilaitosten rooli opiskelijoiden hyvinvoinnin tukemisessa on merkittävä. Opiskelupäivien aikaisen liikkumisen lisääminen ja paikallaanolon tauottaminen ovat keinoja tukea opiskelijoiden kokonaisvaltaista hyvinvointia ja opiskelukykyä. Mieli liikkeelle -hankkeen kokoama opas pyrkii vastaamaan oppilaitosten tarpeeseen konkreettisista ja helposti saatavilla olevista toimintamalleista, joilla edistää opiskelijoiden hyvinvointia ja liikkumista toisella asteella ja korkeakouluissa.

Liity postituslistallemme

Haluatko kuulla lisää opiskelijoiden mielen hyvinvointiin liittyvistä aiheista sekä hankkeemme kuulumisista, tapahtumista ja koulutuksista? Se onnistuu liittymällä alla olevan lomakkeen kautta sähköpostilistallemme. Lähetämme tiedotteita sähköpostitse enintään kerran kuussa. Postituslistalta voi poistua milloin tahansa.

Liity sähköpostilistalle lomakkeella

Lisätietoja

Saara Koskinen

Asiantuntija, Specialist
Likes, Likes
Hyvinvointi, School of Health and Social Studies
+358504392066

Essi Nirhamo

Asiantuntija, Specialist
Likes, Likes
Hyvinvointi, School of Health and Social Studies
+358504094268

Kerttu Keto

Viestinnän asiantuntija, Communication Specialist
Likes, Likes
Hyvinvointi, School of Health and Social Studies
+358504303429