Vesihuollon projektit

Jamkissa on toteutettu useita vesihuoltoon liittyviä projekteja vuosien varrella. Tälle sivulle kokoamme projekteista muutamia esimerkkejä.

VesiVarma 1.5.2021 - 31.8.2023

VesiVarma-hankkeessa luodaan alueen vesiosuuskunnille ja pienille vesilaitoksille yhteinen ja yhteistyöhön perustuva toimintamalli, joka turvaa pienimpien vesiosuuskuntien toimintaa kriisi- ja häiriötilanteiden sattuessa. Häiriötilanteissa toimimista harjoitellaan yhdessä ja vesiosuuskuntien välistä tiedottamista lisätään helpottamaan yhteistyötä.

Etävalvonnan hankkimista suunnittelevia vesiosuuskuntia tuetaan hankintaprosessiin, käyttöönottoon ja käyttöön liittyvissä kysymyksissä. Etävalvonta ja muut digitaaliset ratkaisut helpottavat osuuskunnan päivittäistä työtä ja tukevat toiminnan kehittämisen suunnittelua.

Vesihuoltolaitosten toiminnan läpinäkyvyyttä lisätään kehittämällä normaaliajan tiedottamista asiakkaille.

Hanketta rahoittaa EU:n Manner-Suomen Maaseudun kehittämisohjelma.

Päättyneitä hankkeita

Vesiosuuskuntien koulutus- ja kehittämishanke Vesi-IPA 1.1.2019 - 31.12.2020

Hanke järjesti vesiosuuskunnissa toimiville osuuskunnan toimintaa tukevaa koulutusta. Osaamisen kasvu mahdollistaa pienimpienkin vesihuoltolaitosten toimintavarmuuden paranemisen sekä tietoon perustuvan vesihuoltotoiminnan kehittämisen pitkäjänteisesti. Hanke ennakoi alalla alkavaa rakennemuutosta, jonka seurauksena laitosten määrä vähenee, koko kasvaa ja ammattihenkilöstön kysyntä lisääntyy.

Hanketta rahoitti EU:n Manner-Suomen Maaseudun kehittämisohjelma.

Voit edelleen tilata Vesi-IPA -hankkeen luentomateriaaleja tämän linkin kautta:

Lisätietoja projektista

Mirja Hurskainen

Projektipäällikkö, Project Manager
Biotalousinstituutti, Institute of Bioeconomy
Teknologia, School of Technology
+358407686250