Teollisuusrobotiikka

Robotics by Jamk on kumppanisi robotiikan hyödyntämisessä ja kehittämisessä sekä sen vaikutuksien arvioinnissa. Robotti tekee, sinä osaat, me tarjoamme monialaisesti asiantuntijamme käyttöönne!

Tekniikan alalla kehitetään ja tuotetaan automaatio- ja robotiikka-alan asiantuntija-, testaus- ja tuotekehityspalveluita yrityksille ja organisaatioille sekä tarjotaan otolliset olosuhteet robottiteknologian testaamiseen tasokkaassa laboratorioympäristössä.

Teknologiayksikkö luo pk-yrityksille matalan kynnyksen mahdollisuuksia teollisuusrobotiikan sekä yhteistyö- ja mobiilirobotiikan käyttöönotolle. Pilotointeja on mahdollisuus toteuttaa kohdeyritysten tuotannon automatisointitarpeiden mukaisesti. Pilotointi voi toimia myös investointipäätöksen tukena. Apua on saatavilla mm. robotiikan käyttöönottoon ja käyttöön liittyvien haasteiden ratkaisemiseen. Robotics by JAMKin laitteistot ja tilat ovat yritysten hyödynnettävissä.

Koulutus

Automaatio ja robotiikka ovat vahvasti esillä myös insinöörikoulutuksessa. Automaatiotekniikan insinööriopiskelijoiden opintosuunnitelmaan kuuluu tulevaisuuden tarpeita kattavasti palvelevia automaatiotekniikan opintoja mukaan lukien ohjelmointi, simulointi, robotiikka ja konenäkö. Tekniikan alan opiskelijat ratkovat myös yritysten ja muiden toimijoiden tarpeisiin perustuvia suunnittelu- ja tuotekehitystehtäviä samalla omia opintojaan edistäen ja robotiikan käyttöönoton kynnystä madaltaen. Robotiikan YAMK koulutusta on toteutettu vuodesta 2020 alkaen.

Osaamisalueet ja ympäristöt

Robottiteknologiat

Osaamiseemme kuuluu teknologisten haasteiden ratkaiseminen yrityksen tarpeet huomioiden. Kehittämiskohteina voivat olla esimerkiksi tuottavuuden ja hyvinvoinnin parantaminen. Käyttämiimme robottiteknologioihin liittyvät teollisuus-, yhteistyö- ja mobiilirobotiikka, simulointi sekä automaatioteknologiat (prosessi- ja kappaleenkäsittelyautomaatio).

Konenäkö

Konenäön testauspalveluiden avulla parannat yrityksesi tuotteiden laadunmittausta ja prosessien valvontaa sekä tehostat koneiden ja laitteiden tuottavuutta. Erityisosaamistamme ovat haastavien konenäön sovelluskohteiden selvitykset. Automaation ja robotiikan laboratorioympäristössä käytössämme on useita eri konenäkötekniikoita.

Laboratorioympäristöt

Merkittävä osa Robotics by JAMKin toimintaa ovat ajantasaiset testaus ja pilotointiympäristöt. Robotiikan ja konenäön käyttöönottoa suunnittelevilla yrityksillä sekä opiskelijoilla on käytettävissä monipuoliset laite-, ohjelmointi- ja simulointiympäristöt. Teknologioihin kuuluvat teollisuus-, yhteistyö- ja mobiilirobotit, 2D- ja 3D-konenäköjärjestelmät, näkyvän ja näkymättömän valon aallonpituuden konenäköjärjestelmät sekä simulointi- ja kuva-analyysiohjelmistot.

Kysy lisää!

Juho Riekkinen

Lehtori, Senior Lecturer
IT, Institute of Information Technology
Teknologia, School of Technology
+358405716417