Hyvinvointirobotiikka

Robotics by Jamk on kumppanisi robotiikan hyödyntämisessä ja kehittämisessä sekä sen mahdollisuuksien ja vaikutuksien arvioinnissa. Robotti tekee ja tukee, sinä ohjaat ja osaat, me tarjoamme monialaisesti asiantuntijamme käyttöönne!

Hyvinvointialalla kehitetään ja tuotetaan robotiikkaan, tekoälyyn sekä hyvinvointi- ja terveysteknologiaan liittyviä asiantuntija-, testaus- ja tuotekehityspalveluita yrityksille, julkiselle sektorille ja muille organisaatioille. Tarjoamme laadukkaat olosuhteet robotiikan käyttöönottoon, soveltamiseen ja sen vaikutusten testaamiseen tasokkaassa sosiaali- ja terveysalan laboratorio- ja simulaatioympäristössä. 

Automaatio ja robotiikka ovat vahvasti esillä myös sosiaali- ja terveysalan koulutuksessa. Opintosuunnitelmiin on sisällytetty tulevaisuuden tarpeita kattavasti palvelevia teknologiaopintoja mukaan lukien terveysteknologia, robotiikka, virtuaalitodellisuus ja tekoäly. JAMKin hyvinvointiyksikössä robotiikka ja tekoäly nähdään luontevana osana tulevaisuuden SoTe-palveluja sekä terveyden ja hyvinvoinnin ylläpitämistä ja edistämistä. Tätä tavoitetta tukee robotiikan ja tekoälyn vahva läsnäolo niin koulutuksessa kuin TKI-toiminnassa. 

Robotiikkaosaaminen muodostuu palvelurobotiikasta, mobiilirobotiikasta, yhteistyöroboteista, AI:stä, XR:stä, toimintakykyä ja kuntoutusta tukevista roboteista, sosiaalisesta robotiikasta ja puettavasta teknologiasta. Tarkoitus on vahvistaa robotiikan ja tekoälyn edellyttämää ammattilaisten tiedon lisäämistä, asenteiden muokkausta, osaamisen kehittämistä ja tuottavuuden parantamista robotiikan avulla. Robotics by JAMK pyrkii TKI- ja palvelutoiminnassaan vastaamaan digitalisaation ja robotisaation keinoin  SoTe-uudistuksen synnyttämiin tarpeisiin.

Robotiikan mahdollisuuksia lähestytään laaja-alaisesti huomioiden myös sosiaalisesti ja eettisesti kestävät ratkaisut ja näkökulmat. Robotics by JAMK toimii läheisessä yhteistyössä työelämäorganisaatioiden kanssa sekä muun muassa JAMKin Kuntoutusinstituutin ja muiden JAMKin vahvuusalojen kanssa.

Osaamisalueet

Kysy lisää!

Kare Norvapalo

Päällikkö TKI, Head of Department R&D
HYVI T&K, Research and Development
Hyvinvointi, School of Health and Social Studies
+358405196091

Toni Pekkola

Vanhempi asiantuntija, Senior Advisor
HYVI T&K, Research and Development
Hyvinvointi, School of Health and Social Studies
+358503382260