Perheet 24/7

Lasten sosio-emotionaalinen hyvinvointi ja perheen arki 24/7 taloudessa.

Perheet 247 pääkuva

Perheet 24/7 -hankkeesta

Yhä useampi suomalainen työskentelee nykyisin muissa kuin perinteisissä ”kahdeksasta neljään”-työvuoroissa, sillä elämme 24 tuntia auki olevassa yhteiskunnassa. Toistaiseksi ei-päiväaikaan tehtävän työn vaikutuksista perheiden hyvinvointiin ja arkeen on vain vähän tutkimustietoa. Suomen Akatemian rahoittama ”Perheet 24/7” – tutkimushanke korjaa tätä puutetta.

Tutkimuskokonaisuudessa 24h-taloutta tarkastellaan lasten, vanhempien ja päivähoidon näkökulmista. Suomen ohella tutkimuksessa kerätään tietoa Hollanista ja Iso-Britanniasta.

Tutkimusta hallinnoi JAMK (Hyvinvointiyksikkö) ja sitä johtaa professori Anna Rönkä. Hankkeessa ovat mukana myös Jyväskylän yliopiston Kasvatustieteiden laitos (professori Marja-Leena Laakso ja tutkimusryhmä) ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, THL (Marjatta Kekkonen ja Liisa Heinämäki). Tutkimus toteutetaan vuosien 2011 -2014 aikana.

Kansainvälisinä yhteistyökumppaneina toimivat Utrecthin yliopisto (Department of Cultural Anthropology and Sociology) sekä Manchesterissa, Iso-Britanniassa toimiva Morgan Centre for the Study of Relationships and Personal Life.

Lataa lisätietoa hankkeesta