Tietopankki

Opettele tunnistamaan digihuijaukset, suojautumaan niiltä ja jaa vinkit myös muille. Hyödyntäessäsi materiaalejamme mainitsethan käyttäväsi Jamkin CYBERDI-hankkeessa tuotettuja materiaaleja. Sosiaalisessa mediassa hyödynnä hashtagia #OleTietoinen

Idealamppu ja oppaiden kansikuvia

Näin meitä huijataan - tunnista huijareiden keinot ja suojaudu

Vastaamme yllättävän herkästi erilaisiin klikkaus- ja tiedonantopyyntöihin. Luotettava kysyjä, arjen kiireet, rutiininomainen toiminta ja tietämättömyys parantavat rikollisten mahdollisuuksia onnistua. Elämme turvallisuuden tunteessa; ei minulla ole hallussani arvokasta tai ketään kiinnostavaa tietoa. Katso "Miksi ihminen on altis kyberrikollisten ansoille" -infokortti ja opi tunnistamaan manipulointikeinot, joita huijarit käyttävät.

Yleisimmät kysymykset ja vastaukset

Oppaat

Peliturvallisuus

Tietoa ja ohjeita digitaalisten pelien turvallisuudesta

Pelaaminen ja pelaamiseen liittyvät ilmiöt kasvattavat suosiotaan ja pelaajien sekä pelien määrä maailmassa jatkavat kasvuaan. Pelaaminen on arkipäiväistynyt ja muuttunut yhteisöllisemmäksi ajanvietteeksi pelaajan iästä ja sukupuolesta riippumatta. Pelialan kehitys ja kasvu ovat luoneet myös uusia ilmiöitä ja moderneja haasteita pelien ja pelikulttuurin ympärille. Haasteiden ymmärtäminen on tärkeää sekä pelaajille itselleen että pelaajien lähipiirille.

Oppaassa käsittelemme pelaamista, pelaamisen monimuotoisuutta ja pelaamiseen liittyviä riskejä eri näkökulmista. Opas on tarkoitettu kaikille, joita pelaaminen ja siihen liittyvät ilmiöt sekä mahdolliset turvallisuushaasteet mietityttävät.

Turvaa pelaamiseen - vinkkejä vanhemmille

Olemme keränneet vanhemmille tiivistetysti hyviä vinkkejä pelien hankintaan ja nuorten pelaamiseen.

Lataa oppaat talteen!

Napakat vinkit ansojen välttämiseen

Vahva ihmispalomuuri on hakkereiden haastaja

Organisaatiot panostavat suuria summia erilaisiin tietoteknisiin turvallisuusratkaisuihin ja -käytäntöihin, mutta tästä huolimatta vahinkoja sattuu. Liiketoiminnalle kriittistä tietoa tai käyttäjätunnuksia voi päätyä vääriin käsiin. Äärimmilleenkin mietityt ja turvatut systeemit ovat herkkiä ihmisen tekemille ratkaisuille ja toiminnalle. Osaava henkilöstö on tehokas suojakilpi verkosta tulevia hyökkäyksiä vastaan. Miten vahva ihmispalomuuri rakennetaan? Lue vinkit infokortista, joka avautuu oheisen linkin takaa sekä laajemmin aihetta käsittelevästä blogistamme.

Infokortit - tunnista huijaus ja suojaudu