Tietoa OSMO 2 -projektista

OSMO2 – Monikulttuurista osaamista Ohjaamoihin on Jyväskylän ammattikorkeakoulun Ammatillisen opettajakorkeakoulun, Hämeen ammattikorkeakoulun Ammatillisen opettajakorkeakoulun, Diakonia-ammattikorkeakoulun ja Åbo Akademin yhteinen projekti. 

OSMO2-projekti kehitti monikulttuurista osaamista Ohjaamoissa

OSMO2 - Monikulttuurista osaamista Ohjaamoihin -projekti jatkoi aiemmin OSMO-projektissa hyväksi havaittuja monikulttuurisen osaamisen kehittämisen tapoja yhdessä paikallisten ja alueellisten Ohjaamojen kanssa sekä muiden yhteistyökumppaneiden ja Ohjaamojen tukihankkeiden kanssa. Projekti toimi tiiviissä yhteistyössä Osaamiskeskus Koordinaatin ja TESSU2 – Aitoon monialaiseen yhteistyö- ja ohjausosaamiseen Ohjaamoissa, URAA!- ja ONNI- sekä KOHTAAMO-projektien kanssa.

OSMO2-projekti toteutettiin 1.4.2019-30.11.2021. 

OSMO2 toteutti Ohjaamoissa työskentelevän henkilöstön ja heidän taustaorganisaatioidensa koulutuksia, sparrauksia ja valmennuksia tarve- ja asiakaslähtöisesti - myös verkossa. Tavoitteena on ollut varmistaa ohjauksen ja Ohjaamoiden saavutettavuus myös monikulttuurisesta näkökulmasta sekä lisätä Ohjaamoissa toimivien kykyä palvella maahanmuuttajataustaisia asiakkaita.

Monikulttuurista osaamista syvennettiin siten, että Ohjaamoille määritellyt toimintaperusteet (Ohjaamotoiminnan perusteet 2018) – erityisesti osallisuus, yhdenvertaisuus ja saavutettavuus – otetaan huomioon myös maahanmuuttajien näkökulmasta. Projektissa pyrittiin lisäksi systematisoimaan osaamisen kehittämisen johtamista sekä kehittämään Ohjaamojen toiminnallisia rakenteita ja käytänteitä niin, että saavutettavuus, osallisuus ja yhdenvertaisuus aidosti toteutuisivat myös maahanmuuttajien näkökulmasta.

Katso OSMO2-videot - Titta eller lyssna på infovideon!

Mikä OSMO2-projekti on? Mitä se tekee ja miksi? Näihin kysymyksiin löydät vastaukset infovideoiltamme:

Vad är OSMO2-projektet?
Vad gör det och varför? 

Lisätietoja

Riikka Michelsson

Lehtori, Senior Lecturer
Jatkokoulutukset, Further Education
Ammatillinen opettajakorkeakoulu, Professional Teacher Education
+358405322514