ETENE!

Kuinka saada keskisuomalaiset yritykset ja kansainväliset korkeakouluopiskelijat kohtaamaan ja vastaamaan kansainvälistymisen haasteisiin yhdessä?

ETENE!-hankkeen pääkuva, opiskelijoita työskentelemässä yhdessä

ETENE! (PROCEED) -hankkeessa (1.1.2015-31.12.2016) tuomme eri alojen ja eri kulttuurista tulevien korkeakouluopiskelijoiden osaamisen alueen yritysten käyttöön. Piloteissa on mukana yli 10 yritystä. Hankkeen aikana toteutetaan kehittämisprojekteja, joissa monikulttuuriset opiskelijatiimit tarttuvat yhdessä korkeakoulujen asiantuntijoiden kanssa pilottiyritysten haasteisiin. Samalla kansainvälisten opiskelijoiden työelämävalmiudet kehittyvät ja he työllistyvät Keski-Suomeen.Yhteisissä kohtaamistapahtumissa  keskisuomalaiset yritykset ja kansainväliset korkeakouluopiskelijat saavat mahdollisuuksia tuoda osaamistaan esiin ja luoda uusia kontakteja. Tilaisuudet ovat kaikille avoimia kaikille yrityksille.

Rahoitus: 221 915€ (josta EU-rahoitus 160 148€)

Taustaa

Kansainvälistymisen tukeminen on tärkeää, sillä jopa 90 % kansainvälistymistä harkitsevista tai aloittelevista yrityksistä kaipaa apua kansainvälisen toiminnan käynnistämiseen (EK). Keski-Suomen maakuntastrategian tavoitteena on, että keskisuomalaiset yritykset ja tutkimusyhteisö toimivat kansainvälisessä verkostossa ja hakevat yhdessä kumppanuuksia muiden alueiden huippuosaajista. Kansainvälisyyden tulee olla arkipäivää Keski-Suomen toimijoille ja työpaikoilla tulee edistää kansainvälistä ja monikulttuurista kohtaamista ja toimintaa. 

Tällä hetkellä keskisuomalaiset yritykset eivät osaa tarpeeksi hyödyntää kansainvälisten opiskelijoiden osaamista. Myös kansainvälisten opiskelijoiden työelämävalmiudet voivat olla puutteelliset.

Yhteistyön tavoitteet

Yhteistyömme tavoitteena on, että eri alojen ja erilaisista kulttuureista tulevien opiskelijoiden osaaminen ja verkostot ovat jatkossa paremmin alueen yritysten käytettävissä kansainvälistymisen tukena. Korkeakouluilla on käytössä systemaattinen yhteinen toimintatapa kansainvälisten opiskelijoiden ja yritysten törmäyttämiseen ja yritysten kehittämistarpeisiin vastaavien opiskelijaprojektien toteuttamiseen. Haluamme samalla parantaa kansainvälisten opiskelijoiden työelämävalmiuksia ja auttaa alueen yrityksiä ja kansainvälisiä opiskelijoita löytämään toisensa.

Yhteistyökumppanimme

  • Jyväskylän yliopisto
  • Keski-Suomen kauppakamari
  • Jykes Oy

Ota yhteyttä

Anu Raulo

Projektiasiantuntija, Project Specialist
LIKE T&K, Research and Development
Liiketoiminta, School of Business
+358408690649

Pilottiyritykset

Creamentors Oy - Palvelulähtöisiin bisneskonsepteihin ja niiden kaupallistamiseen erikoistunut asiantuntijayritys. "Autamme asiakkaitamme liiketoiminnan kehittämisen eri  vaiheissa. Sparraamme ja haastamme, jotta esiin nousee  ennenkuulumattomia ideoita. Olemme lähellä asiakasta.

East Consulting Oy - Suomalainen kansainvälisen liiketoiminnan kumppani, joka tarjoaa  asiakkailleen käytännönläheisiä palveluita erilaisissa kansainvälisen  liiketoiminnan kartoittamiseen, käynnistämiseen ja kehittämiseen  liittyvissä tilanteissa. Erityismarkkina-alueina ovat Venäjä,  Valko-Venäjä ja Baltian maat.

Kurikka Timber Oy tunnetaan ikkunateollisuudessa kahdesta asiasta. Toinen on hyvä raaka-aine ja toinen asiakaslähtöinen toimintatapa. Tuotekehitys on paneutunut erityisesti ikkunoiden energiateollisuuteen sekä aihioiden vääntymättömyyteen ja tasalaatuisuuteen. Tuotteita ovat sormijatketut, eristetyt sekä kokopuiset ikkuna-aihiot. Innovatiivisista ominaisuuksista hyötyvät sekä ikkunateollisuus että sen loppuasiakkaat. Aihioiden raaka-aineena käytetään tiheästyistä keskisuomalaista mäntyä, jolla on erinomaiset työstö- ja kestävyysominaisuudet. Käyttä saa tuotteen, joka kestää vaativimmat sääolosuhteet.

Kytölä Instruments Oy on moderni, mutta samalla jo perinteikäs mittauslaitteiden suunnittelija, valmistaja ja kehittäjä. Se on riippumaton ja itsenäinen perheyhtiökehittää, valmistaa ja myy tarkkuusinstrumentteja teollisuuden ja laitevalmistajien virtauksenmittaus-, valvonta- ja säätötarpeisiin. Kytölä Instruments Oy toimittaa tuotteita kaikkialle maailmaan hyvin koulutetun myyntiverkoston kautta. Kytölän tuotteet suojaavat laitteita ja pidentävät huoltoväliä, auttavat vähentämään energian ja vedenkulutusta sekä samalla varmistavat asiakkaidemme prosessien ja järjestelmien tehokkuuden.

LH-Lift Oy valmistaa käytännöllisiä kytkentälaitteita traktoreiden ja työkoneiden välille tehdas- ja jälleenmyyntiasiakkaille. Työtä ohjaa ajatus käytännöllisten kytkentälaitteiden valmistamisesta monipuoliseen käyttöön. Tuotteita myydään sekä tehdas- että jälleenmyyntiasiakkaille ympäri maailmaa. 

Natur Vention Oy - "Yhdistämme luontoa ja huipputeknologiaa luoden terveellisen sisäilmaston mihin tahansa tilaan". Natur Ventionin aktiiviviherseinien vaikutukset perustuvat taknologiaan, jonka avulla kasvatettuna jokainen kasvi puhdistaa sisäilmaa tutkitusti yli sata kertaa tehokkaammin kuin tavalliset viherkasvit ja viherseinät. Tuotteet ovat älykalusteita, luonnon ja huipputeknologian yhdistelmiä, jotka luovat terveellisen sisäilman luonnon menetelmin. Aktiiviviherseinät optimoivat sisäilman laatua ja kosteutta säätämällä tekoälyllään sisäilmaston olosuhteet ihmisten terveyden kannalta optimaaliseksi. 

Nokka Oy valmistaa maatila- ja metsätalouskoneita. Nokka-tuoteperheeseen kuuluvat traktorisovitteiset Nokka-kuormaimet, -metsäperävaunut, -juontokourat ja energiakourat, rumpuhakkuri sekä Esko-lumilingot. Mönkijään liitettäviä ATV-varusteita ovat mm. kuomaimet, metsäperävaunut ja kippikärry.Nokka-Yhtiöt keskittyvät vastaamaan jatkuvalla tuotekehityksellä kapeammilla tuotesektoreilla kansainväliseen kysyntään, Nokka-metsäkoneiden ja lumilinkojen, sekä Pematic-hydraulisylintereiden tuottamiseen.

Personal Design Hat Oy - Yrittäjän unelmana on, että jokainen löytäisi itselleen täydellisesti istuvan ja persoonaansa kuvaavan päähineen. Mallistoa kehitetään jatkuvasti eteenpäin. Taustalla on laajaan kokemukseen perustuva tieto-taito laadukkaan tuotteen valmistamisesta. Suunnittelussa otetaan aina huomioon myös istuvuus ja designin uudet tuulet. Päähineet ovat sekä laadukkaita että trendikkäitä. Persoonallisia päähineitä toteutetaan myös mittatilaustyönä. Personal Design Hatista saa tilauksesta myös erikoiskokoa tai -muotoa vaativia päähineitä.

Pisla Oy palvelee  rautakauppoja ja tavarataloja rakentamiseen ja sisustamiseen  liittyvissä asioissa Suomessa, Skandinaviassa, Baltian maissa,  Venäjällä, Puolassa, Tsekissä, Slovakiassa ja Saksassa. Tuotevalikoimaan kuuluvat mm. markiisit, kotakeittiöt, tulisijatuotteet, pienrautatuotteeet ja saunatuotteet.

TPA Andersson Oy suunnittelee ja ohjaa tehokkaita ja sujuvia kiinteistöpalveluja koko kiinteistön elinkaarelle. "Ratkomme ja ehkäisemme kiinteistöjen hoitoon ja ylläpitoon liittyviä asioita yhdessä asiakkaidemme kanssa."