Gear Academy

Jamkin materiaalien sovelletun lujuustutkimuksen kärkenä toimii Gear Academy. Pyrittäessä kohti optimoituja, resurssitehokkaita rakenteita on tärkeää, että materiaalit ja rakenteet testataan niillä voima- ja ympäristöparametreilla, jotka kohdentuvat rakenteeseen myös niiden lopullisessa käyttöympäristössä.

Gear Academy tutkimusympäristössä on mahdollista tehdä sekä perinteistä materiaalien ja rakenteiden lujuustutkimusta (vetolujuus) sekä erikoistuneempaa, rakenteen oikeassa lämpötilaympäristössä tehtävää tutkimusta. Kuormituskehä voidaan varustaa erityisellä olosuhdekaapilla, jossa sekä staattinen että väsytystestaus on mahdollista suorittaa -40C….+180 lämpötiloissa. Tämän lisäksi sama olosuhdekaapisto voidaan muuntaa korroosiotestausympäristöksi, jossa mm. suolasumutestaus (NSS) on mahdollinen.

Tutkimusympäristön kärkenä toimii suurtaajuudella tehtävä väsymistestaus. Uuden sukupolven Sincotec-väsytyslaitteistolla on mahdollista tehdä väsytystestausta 30Hz…120Hz taajuudella, jolloin on mahdollista päästä vuorokauden aikana 5 000 000 kuormavaihtokertaan. Tämä testausnopeus mahdollistaa väsymisen ns. run-out testit, joihin on mennyt aiemmin viikkoja.