KUURA

Työhön kytkeytyvä kuntoutus työurien pidentäjänä

Kaksi työntekijää katsoo tietokonetta

KUURA-hankkeessa tuetaan työkykyä ja pidempiä työuria kehittämällä työhön kytkeytyvän kuntoutuksen osaamista yhdessä työpaikkojen ja työterveyshuoltojen kanssa. Toteuttajina ovat Jyväskylän ammattikorkeakoulu, Työterveyslaitos, Oulun ammattikorkeakoulu ja Oulun yliopisto. Lisäksi hankkeen toteutukseen osallistuvat työeläkelaitokset Keskinäinen Eläkevakuutusyhtiö Ilmarinen ja Keva. Hanketta rahoittaa Euroopan sosiaalirahasto. 

Ajankohtaista KUURA-projektissa

Artikkeli

Save the date: KUURA-projektin kevään 2023 tapahtumat ja tärkeät päivämäärät

KUURA-projekti järjestää kevään 2023 aikana Työhön kytkeytyvä kuntoutus -tietopakettiin liittyviä infotilaisuuksia ja projektin loppuseminaarin.

Artikkeli

Uusi tietopaketti antaa työkaluja työkyvyn tukemiseen työuran eri vaiheissa

Työhön kytkeytyvä kuntoutus -tietopaketti tarjoaa toimintamalleja ja keinoja, joilla voi tukea työkykyä työuran eri vaiheissa. Maksuton tietopaketti perustuu tutkimustietoon, asiantuntijoiden näkemyksiin ja 24 työpaikan kokemuksiin.

Artikkeli

Työhön kytkeytyvä kuntoutus työurien pidentäjänä

KUURA-hanketta on takana kaksi vuotta, joiden aikana on toteutettu henkilöstön ja johdon kyselyt, seitsemän työpaikkojen yhteistä työpajaa, lisäksi yksi kaikille avoin työpaja monialaisesta työterveysyhteistyöstä.

Osallistujat

Kehittämistyöhön osallistuvat työpaikkojen johdon edustajat, lähihenkilöt ja työsuojelun asiantuntijat sekä työterveyshuollon edustajat ja hankkeen asiantuntijat. Kehittämisryhmät tuottavat ja pilotoivat uusia käytänteitä omissa organisaatioissaan.

Hankkeen toimintaan osallistuvat myös työeläkelaitokset. Ne motivoivat työhön kytkeytyvän kuntoutuksen kehittämisestä kiinnostuneita asiakasyrityksiä ja -organisaatioita mukaan toimintaan.