Ajankohtaista

Tulevat tapahtumat:

Täällä tiedotetaan ajankohtaisista hankkeen tapahtumista. 

Menneet tapahtumat:

Etsitkö töitä, kansainvälinen osaaja? Tule tapaaman työnantajia ja saamaan vinkkejä työn hakemiseen!

Tule 12.10.2022 kello 12 ja 15 välillä tapaamaan eri alojen työnantajia.  Useimmissa töissä pitää osata ainakin vähän suomea.

Tapahtumassa on mukana ohjaajia, jotka voivat auttaa sinua juttelemaan työnantajien kanssa. Ohjaajat puhuvat näitä kieliä: englanti, espanja, farsi, kurdi, ranska, venäjä.

Tapahtuman paikka: Jyväskylän ammattikorkeakoulu, Rajakatu 35 (C-ovi), 40200 Jyväskylä

Tapahtuman järjestävät

  • Jyväskylän maahanmuuttaneiden osaamiskeskus -hanke 
  • Työtä etsimässä -hanke 
  • HOKSAUTUS-hanke 
  • Talent Boost -hanke 
  • Jyväskylän yliopisto
  • Jyväskylän seudun työllisyyden kuntakokeilu
  • Ohjaamo Jyväskylä / Nuorten talo.

 

Ilmoittaudu Työkaluja kansainvälisen rekrytointiprosessin onnistumiseen -valmennukseen

Tervetuloa HOKSAUTUS-hankkeen järjestämään kansainvälisen rekrytoinnin valmennukseen, jossa käydään käytännönläheisesti läpi kansainvälistä rekrytointia. Valmennuksen toteuttaa Target Vision Oy:n operatiivinen johtaja ja partneri Sari Suomalainen.

Valmennus tarjoaa tiiviin katsauksen kansainväliseen rekrytointiin ja käy läpi asioita, mitä tulee hoitaa ennen kuin kansainvälinen osaaja tulee Suomeen sekä sen jälkeen, kun kansainvälinen osaaja on jo saapunut Suomeen.  Valmennuksen sisältöön kuuluu mm. ulkomailta tulevan työntekijän palkkaaminen, lupa-asiat, rekisteröinnit ja asettautuminen Suomeen. 

Valmennus sisältää kokonaisuudessaan kaksi valmennuskertaa. Toinen valmennus järjestetään torstaina 13.10.2022 klo 13-15, mikä on jatkoa 28.9.2022 järjestettävälle valmennukselle. Ilmoittaudu mukaan täältä

Onnistuneita kohtaamisia: työnantajat ja kansainväliset osaajat -webinaari 7.6.2022

Webinaarisarjan toinen osa Onnistuneita kohtaamisia: työnantajat ja kansainväliset osaajat järjestetään tiistaina 7.6.2022 klo 12-13.15. Puhujina tapahtumassa ovat Heidi Nygård (tiimivastaava/yrityskoordinaattori, Jyväskylän kaupunki) ja Katriina Dunn (HR Specialist, Qvantel Finland Oy).

Lisätietoa hankkeen webinaarista ja ilmoittautuminen

Näkökulmia kansainvälisen osaajan rekrytointiin -webinaari 16.3.2022

HOKSAUTUS -hankkeen Miten onnistua kansainvälisen osaajan rekrytoinnissa -webinaarisarja käynnistyy maaliskuussa 2022.  Webinaarisarjan ensimmäisessä osassa Näkökulmia kansainvälisen osaajan rekrytointiin -webinaarissa aiheeseen paneudutaan asiantuntijoiden Johanna Korpian (Pointer Potential) ja Riikka Ahmaniemen (Aava & Bang) johdolla.

Lisätiedot hankkeen webinaarista sekä ilmoittautuminen.

European Job Days - Finland Works 5.10.2021 klo 11-17

TE-palvelut, ELY-keskus ja EURES-neuvojat kutsuvat yrittäjiä mukaan verkossa järjestettävään rekrytointitapahtumaan. Lisätietoja tapahtumasta ja ohjeet ilmoittautumiseen löytyvät tapahtuman nettisivuilta englanniksi, sekä kutsusta suomeksi. Mukaan on ilmoittautunut jo 600 työnhakijaa mm. Ranskasta, Italiasta, Espanjasta ja Suomesta. Nyt olisi upea mahdollisuus päästä aloittamaan kansainvälisten osaajien rekrytointi Euroopasta, Suomi mukaan lukien!

Uusi kansainvälisen rekrytoinnin neuvontapalvelu

Uusi Work in Finland- kansainvälisen rekrytoinnin neuvontapalvelu on käynnistynyt. Maksuton palvelu neuvoo työnantajia kansainväliseen rekrytointiin liittyvissä kysymyksissä arkisin ma-pe klo 9-12. Lue lisää neuvontapalvelusta täältä.  

Kasvua kansainvälisistä osaajista -asettautumispalveluista tukea kansainväliseen rekrytointiin

Suomeen saapuvan työntekijän asettautumiseen on mahdollista saada tukea Kokka kohti Suomea -hankkeen palvelupilotin kautta. 

Lue lisää palvelupilotin tarjoamista asettautumispalveluista. 

Tarjoa harjoittelupaikkaa eurooppalaiselle yliopisto-opiskelijalle

Työharjoittelupaikan tarjoaminen Jyväskylän yliopiston FORTHEM-yhteistyöallianssin opiskelijalle on erinomainen tapa luoda kontakteja kansainväliseen tulevaisuuden osaajien verkostoon eurooppalaisissa yliopistoissa. Harjoittelun kesto on 2 - 6 kuukautta ja nykyisessä koronatilanteessa se voidaan toteuttaa myös etäharjoitteluna erilaisia digitaalisia viestintäkanavia ja teknologisia ratkaisuja hyödyntäen.

Avuksi Kansainvälisen rekrytoinnin opas

Yrittäjät! Onko sinulla harkinnassa kansainvälinen rekrytointi, mutta et tiedä, mistä lähteä liikkeelle? Kokka Kohti Suomea -hankkeen kokoamassa Kansainvälisen rekrytoinnin oppaassa seurataan kansainvälisen rekrytoinnin eri vaiheita ja esitellään sitä tukevia julkisia ja yksityisiä palveluja. Opas on vapaasti ladattavissa Business Finlandin sivuilla.

Kartoita yrityksesi valmiuksia kansainvälisten osaajien rekrytointiin Talent Boost -mittarilla

Oletko jo harkinnut kansainvälisten osaajien rekrytointia? Käy kartoittamassa yrityksesi tai organisaatiosi valmiuksia kansainvälisten osaajien rekrytointiin ja monikulttuurisen työyhteisön johtamiseen Talent Boost- mittarilla! Business Finlandin ja Helsingin kauppakamarin laatimalla mittaristolla voit tarkistella valmiuttasi ja kehittämisalueita kansainvälisen henkilöstön osaamisen hyödyntämisessä. Testin täyttäminen vie n. 10min ja on suunnattu erityisesti esimies-, HR- ja johtotehtävissä toimiville henkilöille.

Lukuvinkki: Kansainvälinen työyhteisö parantaa yritysten kilpailukykyä

Joko olet lukenut Tanja Oksan loistavan kirjoituksen "Kansainvälinen työyhteisö parantaa yritysten kilpailukykyä"? Tanja kertoo Business Jyväskylän sivuilla mm. miksi kansainvälisiin osaajiin satsaaminen kannattaa, millaisia osaajia Jyväskylästä jo löytyy ja miten rekrytoinnissa pääsee vauhtiin. Jutun lopussa on linkkejä, joista saat lisää vinkkejä. Suosittelemme!

Liity työnantajaraatiin ja kehitä Maahanmuuttoviraston toimintaa! 

Työnantajaraadin avulla Maahanmuuttovirasto haluaa saada työnantajilta tietoa,  mitkä Maahanmuuttoviraston palvelut koetaan toimivina, ja mitä voidaan vielä parantaa tai tuottaa kehittämisideoita yhdessä sekä tiedottaa toiminnasta.

Metallialan osaajaksi Saarijärvelle!

Osaajien tarvetta Keski-Suomessa on monenlaista. Tässä esimerkki Saarijärveltä.