Ajankohtaista

Tapahtumavinkkejä

Tulevat tapahtumat:

HOKSAUTUS -hankkeen Miten onnistua kansainvälisen osaajan rekrytoinnissa -webinaarisarja käynnistyy maaliskuussa 2022.  Webinaarisarjan ensimmäisessä osassa Näkökulmia kansainvälisen osaajan rekrytointiin -webinaarissa aiheeseen paneudutaan asiantuntijoiden Johanna Korpian (Pointer Potential) ja Riikka Ahmaniemen (Aava & Bang) johdolla.

Lisätiedot hankkeen webinaarista sekä ilmoittautuminen.

Menneet tapahtumat:

European Job Days - Finland Works 5.10.2021 klo 11-17

TE-palvelut, ELY-keskus ja EURES-neuvojat kutsuvat yrittäjiä mukaan verkossa järjestettävään rekrytointitapahtumaan. Lisätietoja tapahtumasta ja ohjeet ilmoittautumiseen löytyvät tapahtuman nettisivuilta englanniksi, sekä kutsusta suomeksi. Mukaan on ilmoittautunut jo 600 työnhakijaa mm. Ranskasta, Italiasta, Espanjasta ja Suomesta. Nyt olisi upea mahdollisuus päästä aloittamaan kansainvälisten osaajien rekrytointi Euroopasta, Suomi mukaan lukien!

Kasvua kansainvälisistä osaajista -asettautumispalveluista tukea kansainväliseen rekrytointiin

Suomeen saapuvan työntekijän asettautumiseen on mahdollista saada tukea Kokka kohti Suomea -hankkeen palvelupilotin kautta. 

Lue lisää palvelupilotin tarjoamista asettautumispalveluista. 

Ajankohtaisia vinkkejä

Tarjoa harjoittelupaikkaa eurooppalaiselle yliopisto-opiskelijalle

Työharjoittelupaikan tarjoaminen Jyväskylän yliopiston FORTHEM-yhteistyöallianssin opiskelijalle on erinomainen tapa luoda kontakteja kansainväliseen tulevaisuuden osaajien verkostoon eurooppalaisissa yliopistoissa. Harjoittelun kesto on 2 - 6 kuukautta ja nykyisessä koronatilanteessa se voidaan toteuttaa myös etäharjoitteluna erilaisia digitaalisia viestintäkanavia ja teknologisia ratkaisuja hyödyntäen.

Avuksi Kansainvälisen rekrytoinnin opas

Yrittäjät! Onko sinulla harkinnassa kansainvälinen rekrytointi, mutta et tiedä, mistä lähteä liikeelle? Kokka Kohti Suomea -hankkeen kokoamassa Kansainvälisen rekrytoinnin oppaassa seurataan kansainvälisen rekrytoinnin eri vaiheita ja esitellään sitä tukevia julkisia ja yksityisiä palveluja. Opas on vapaasti ladattavissa Business Finlandin sivuilla.

Kartoita yrityksesi valmiuksia kansainvälisten osaajien rekrytointiin Talent Boost -mittarilla

Oletko jo harkinnut kansainvälisten osaajien rekrytointia? Käy kartoittamassa yrityksesi tai organisaatiosi valmiuksia kansainvälisten osaajien rekrytointiin ja monikulttuurisen työyhteisön johtamiseen Talent Boost- mittarilla! Business Finlandin ja Helsingin kauppakamarin laatimalla mittaristolla voit tarkistella valmiuttasi ja kehittämisalueita kansainvälisen henkilöstön osaamisen hyödyntämisessä. Testin täyttäminen vie n. 10min ja on suunnattu erityisesti esimies-, HR- ja johtotehtävissä toimiville henkilöille.

Lukuvinkki: Kansainvälinen työyhteisö parantaa yritysten kilpailukykyä

Joko olet lukenut Tanja Oksan loistavan kirjoituksen "Kansainvälinen työyhteisö parantaa yritysten kilpailukykyä"? Tanja kertoo Business Jyväskylän sivuilla mm. miksi kansainvälisiin osaajiin satsaaminen kannattaa, millaisia osaajia Jyväskylästä jo löytyy ja miten rekrytoinnissa pääsee vauhtiin. Jutun lopussa on linkkejä, joista saat lisää vinkkejä. Suosittelemme!

Liity työnantajaraatiin ja kehitä Maahanmuuttoviraston toimintaa! 

Työnantajaraadin avulla Maahanmuuttovirasto haluaa saada työnantajilta tietoa,  mitkä Maahanmuuttoviraston palvelut koetaan toimivina, ja mitä voidaan vielä parantaa tai tuottaa kehittämisideoita yhdessä sekä tiedottaa toiminnasta.

Yritysten terveiset

Metallialan osaajaksi Saarijärvelle!

Osaajien tarvetta Keski-Suomessa on monenlaista. Tässä esimerkki Saarijärveltä.