Turvehackathonin osallistujatiimit selvillä

Kymmenen tiimiä lähtee ratkomaan Turvehackathonia

BioPaavon ja Kasvu Openin järjestävät Berner Oy:n ja Tikalan Oy:n toimeksiannosta turvehackathonin, jonka tavoitteena on löytää vaihtoehtoja turpeelle ja samalla kehittää kestävää ja ympäristöystävällistä liiketoimintaa. Turpeen korvaavia ratkaisuja on jo aiemmin kartoitettu ja tutkittu useassa eri hankkeessa. Haaste tarjoaa mahdollisuuden tuoda ideat yhteen niiden edelleen kehittämiseksi ja uusien mahdollisuuksien tunnistamiseksi. 

Kaikille avoimeen hackathoniin ilmoittautui määräaikaan 11.1.2021 mennessä 14 tiimiä, joista jatkoon valittiin kymmenen. Valituiksi tulivat seuraavat tiimit: Finrenes Oy, Carbons Finland Oy, BIOKAS tiimi, Penerg Oy, Biometa Finland Oy, Hampputiimi, Kiteen Mato ja Multa Oy, ManPas, Valio Oy ja Epira Oy.

–Olemme Bernerillä iloisen yllättyneitä siitä, kuinka joukkueet olivat ottaneet haasteen vastaan. Odotamme löytävämme prosessin avulla uusia, kestäviä ratkaisuja tuotteisiimme, sanoo Berner Oy:n tuotepäällikkö Arja Laivonen.

-Jatkoon valituissa on mukana myös Kasvu Openin Kasvupoluilla olleita yrityksiä, joille osallistuminen turvehackathoniin on hieno mahdollisuus edetä kasvutaipaleellaan, iloitsee Kasvu Openin toimitusjohtaja Jaana Seppälä.

-Ideoita tuli monipuolisesti lannasta ruokohelpiin ja pajusta päistäreeseen, kertoo BioPaavon projektipäällikkö Merja Rehn. –Turvehackathonin myötä syntyville ratkaisuille löytyy varmasti kysyntää myös globaaleilta markkinoilta ja uusia liiketoimintamahdollisuuksia.

Seuraavaksi tiimit osallistuvat Kick-off –tilaisuuteen, ja hackathonin voittaja selviää 18.2.2021.

Lisätietoja

Merja Rehn, BioPaavo, JAMK Biotalousinstituutti (etunimi.sukunimi@jamk.fi)

Arja Laivonen, Berner Oy (etunimi.sukunimi@berner.fi)
www.biopaavo.fi