BioPaavo Hackathon

Mikä Hackathon on?

Hackathon on innovaatiokilpailu, jossa tiimit etsivät lyhyessä ajassa ratkaisuja yhteen tai useampaan haasteeseen. Hackathonissa yhdistyvät usein monialaisuus ja kertaluonteinen tiimiyhteistyö. Ratkaisut tuotetaan yleensä hackathon-tapahtuman aikana ja osallistujat saavat sparrausta idean edistämiseksi.

Kerro meille haasteesi, niin suunnitellaan yhdessä tarpeidesi mukainen innovaatio­tapahtuma.  BioPaavon ja Kasvu Openin laajasta, innovatiivisten kasvuyritysten ja toimijoiden verkostosta löydämme osaajia ratkomaan näitä haasteita. Lisäksi apunamme on useita tutkimus- ja koulutusorganisaatioita.

Ajankohtaiset Hackathonit

YaraHackathon

YaraHackathon

Yara Suomi Oy etsii nyt uusia ratkaisuja kaivosteollisuuden sivuvirtojen hyödyntämiseen. Tarjolla on valtava määrä raaka-ainetta sekä globaaleja liiketoimintamahdollisuuksia!
HumuspehtooriHackathon

HumuspehtooriHackathon

Humuspehtoori Oy etsii kustannustehokasta ratkaisua typen poistoon kompostointikentän valumavesistä sekä sen hyödyntämiseen lannoitekäytössä.
YITHackathon

YITHackathon

YITHackathon – Teollisuuden sivuvirroista biopohjaisia ja ympäristöystävällisiä vaihtoehtoja sorateiden pölynsidontaan

BioPaavo Hackathonit

BioPaavo hackathonien tarkoituksena on etsiä yritysten toimeksiannosta biotaloudesta ratkaisuja ekologisen kestävyyskriisin aiheuttamiin haasteisiin. BioPaavon hackathonit tarjoavat mahdollisuuden yhteistyön lisäämiseen ja uuden liiketoiminnan syntymiseen ratkaisujen ympärille sekä biotalousalan kehittymiseen kokonaisuutena.

Hackathonin toimeksiantajana voi toimia yksi tai useampi yritys, joilla on halu ja mahdollisuus jatkaa hackathonin voittajan kanssa yhteistyötä ratkaisujen saattamiseksi markkinoille. Toimeksiannosta riippuen hackathon voidaan järjestää kontakti-, verkko- tai hybriditoteutuksena.

Hackathonin osallistujatiimit voivat edustaa mitä tahansa organisaatiota, jolla on teemaan liittyvää tietoa ja osaamista. Tiimit voivat olla organisaatiokohtaisia tai koostua eri organisaatioiden toimijoista. Haasteet sovitaan toimeksiantajan kanssa ja etsittävät ratkaisut voivat vaatia aiempaa tutkimusta tai idean muotoilua. Ratkaisuja voidaan myös lähteä ideoimaan perinteisemmin laajalla joukolla, ilman erityistä ennakkotuntemusta asiasta.

Lähdetään yhdessä ratkomaan kestävään liiketoimintaan liittyviä haasteita BioPaavon hackathonien avulla! Soita Annimarille tai Tiinalle tai jätä yhteydenottopyyntö!

Biotalouden yrityskiihdyttämö –hankkeen toteuttaa Jyväskylän ammattikorkeakoulun Biotalousinstituutti, ja sen rahoittaa Keski-Suomen liitto EU:n aluekehitysrahaston tuella, sekä Sitra, Saarijärven kaupunki, Keskimaa ja Ka-Mu Oy.

Tutustu osallistumissääntöihin ›

Aiempien Hackathonien uutisia

Tekstiilijätteet taipuvat rakennuslevyiksi – SavottaHackathonin voittaja Greenful Finland tekee ongelmasta liiketoimintaa. Lue lisää uutisesta ›

Hiililähteet hiilinieluiksi avaimet käteen -palvelun avulla – NeovaHackathonin voittajaksi Wood Forest Finland. Lue lisää uutisesta ›

Referenssitarinat

Hackathonin myötä avautui mahdollisuus olemassaolevan tuotteen soveltamiseen täysin uudella liiketoiminta-alueella. Ajatuksena on tuotteistaa tästä skaalautuva ratkaisu, jota voidaan tarjota laajemminkin betoniteollisuuden sivuvirtojen käsittelyyn.

Kai Oinonen, Toimitusjohtaja, Tulostekniikka Oy

Yrityskiihdyttämö on hyvä sana; pidän siitä, että tehdään ja kokeillaan asioita nopeasti yhdessä. Odotukset ovat korkealla, että tämän hackathonin avulla voidaan ratkaista isojakin ongelmia. Kaikkien tiimien ideoissa oli potentiaalia, ja yhteistyö jokaisen tiimin kanssa on tulevaisuudessa mahdollista.

Harri Bergholm, Kehitysjohtaja, Betset Yhtiöt Oy

Koko hackathonprosessi ja päivä sparrauksineen auttoi kristallisoimaan omaa ideaa. Myös verkostoituminen muiden osallistujien ja sparraajien kanssa oli todella hyvä juttu!

Mikko Pitkänen, Propellerhat Management Oy

Hackathonissa oli loppusuoralla mukana kolme tiimiä, ja vaikka yksi voittajaksi valittiinkin, on mahdollista tehdä tulevaisuudessa kaikkien kanssa yhteistyötä. Voittajaidea vastasi Alva-yhtiöiden toimeksiantoon tarjoten varteenotettavan vaihtoehdon tiedonsiirtoon, ja siitä löytyi myös potentiaalia lähitulevaisuuden teknologisiin haasteisiin vastaamisessa. BioPaavon hackathonkonsepti palveli Alvan tarpeita hyvin.

Sanna-Kaisa Palola, Palveluhallintapäällikkö, Alva

BioPaavon hackathon-konsepti on toimiva ja professionaalinen, mutta maanläheinen tapa löytää uusia ratkaisuja ja rakentaa osaamisverkostoja. Näihin päiviin kannattaa toimeksiantajana käyttää aikaa, koska näistä saa paljon irti. Ja vaikka yksi tiimi voittikin, kaikissa tiimeissä on paljon potentiaalia yhteistyöhön tulevaisuudessa.

Mikko Lehikoinen, Vice President, Marketing, Valtra Inc.

BioPaavon Hackathon-konsepti on erittäin toimiva ja hyvin järjestetty kokonaisuus, joka palvelee erittäin hyvin paitsi toimeksiantajaa myös osallistuvia tiimejä. Sparraaminen on molemminpuolista, uusien ajatusten ja oivallusten syntymistä. Täällä tapaa ihmisiä, joilla on isoja visioita, kykyä napata kiinni pienistäkin ideoista ja jalostaa niitä yhdessä.

Reetta Strengell, R&D and Technology, Kemira 
Juha Rintala, Manager, Digital Services, Kemira

Kokemuksia BioPaavon Hackathoneista, case Valtra

Tutustu aiempiin Hackathoneihin