Jamkin hyvinvointiyksikön simulaatiopalvelut

Olemme arvostettu terveys-, hyvinvointi- ja kulttuurialan kouluttaja sekä alan yritysten ja yhteisöjen kehittämiskumppani Suomessa ja myös maailmalla. Toimimme hyvinvoinnin parissa monella eri sektorilla. Koulutamme vuosittain tuhansia  sosiaali ja terveys- ja kulttuuripuolen huippuosaajia ja meillä työskentelee yli 150 asiantuntijaa.

Toimimme Jyväskylän keskustan tuntumassa kolmella eri kampuksella. Sosiaali- ja terveysalan toimijat tapaat pääasiallisesti Lutakon kampuksella sekä Rajakadun pääkampuksella. Kultturialan toiminta keskittyy uudelle suomalaiselle musiikkikampukselle. Lutakon kampuksellamme toimii opiskelijoiden simulaatioharjoitteluun tarkoitettu OpenLab ja monialaisen kuntoutuksen tutkimus-, kehittämis- ja oppimisympäristö RehaLab. Virtuaalitodellisuutta ja -teknologiaa hyödynnetään sujuvasti osana koulutusta ja simulaatioita.

Jamkin simulaatiotiloja

Terveysalan simulaatiotiloissa ja OpenLabissa opiskelijan on mahdollista treenata mm. näytteenottoa, kanylointia, aseptisesti ja steriilisti työskentelyä ja vaikkapa EKG:n ottamista. Tiloissa voi harjoitella simulaationukeilla sydän- ja hengitysäänten kuuntelua, elvytystä sekä erilaisten laitteiden käyttöä, oli sitten kyseessä infuusio- tai epiduraalipumppu, monitori tai vaikkapa sydäniskuri. Välineistö on OpenLabissa kokonaisuudessaan opiskelijoiden käytettävissä. Terveydenhuollon kyberharjoitusympäristöön puolestaan on mallinnettu virtuaalisairaalat, sairaalalaitteistot, sosiaali- ja terveysalan tietojärjestelmät sekä kansalliset yhteiset palvelut.

Kuntoutusinstituutissa, monipuolisessa ja modernilla teknologialla varustetussa tutkimus-, kehittämis- ja oppimisympäristö RehaLabissa käytössämme on kattava valikoima erilaisia kuntoutumista tukevia ja mittaavia laitteistoja ja ohjelmistoja kuten RehabWall, PODOSmart-älypohjalliset, Mototiles-liikuntalaatat, Ralla 2.0 Digitaalinen työskentelyalusta sekä Kiosk Trainer 24/7 kuntoutuspiste. Lisäksi meillä on monipuolista teknologiaa erilaisten kehon toimintojen, palautumisen ja harjoituskuorman mittaamiseen sekä suorituksen ja osallistumisen havainnointiin.

Robotics by JAMKin kautta hyvinvointialalla kehitetään ja tuotetaan robotiikkaan, tekoälyyn sekä hyvinvointi- ja terveysteknologiaan liittyviä asiantuntija-, testaus- ja tuotekehityspalveluita yrityksille, julkiselle sektorille ja muille organisaatioille. Tarjoamme laadukkaat olosuhteet robotiikan käyttöönottoon, soveltamiseen ja sen vaikutusten testaamiseen tasokkaassa sosiaali- ja terveysalan laboratorio- ja simulaatioympäristössä. Robotiikkaosaaminen muodostuu palvelurobotiikasta, mobiilirobotiikasta, yhteistyöroboteista, AI:stä, XR:stä, toimintakykyä ja kuntoutusta tukevista roboteista, sosiaalisesta robotiikasta ja puettavasta teknologiasta. Tarkoitus on vahvistaa robotiikan ja tekoälyn edellyttämää ammattilaisten tiedon lisäämistä, asenteiden muokkausta, osaamisen kehittämistä ja tuottavuuden parantamista robotiikan avulla.

Jamkin simulaatiotilat