Pysytään pinnalla

Muutoskykyä pk-yrityksille

Pysytään pinnalla -hankkeen pääkuva, nyrkkitervehdys

Uskallatko pysähtyä etsimään ratkaisuja yrityksesi tuottavuuden ja työhyvinvoinnin haasteisiin? Haemme kehittämisprosessiin mukaan mikro- ja pk-yrityksiä, jotka eivät aio hukkua muutoksen pyörteisiin, vaan haluavat kehittää liiketoimintaansa omaksumalla uusia toimintatapoja. Pysytään pinnalla kehittämisen kohteena ovat kivijalkaliikkeet, teollisuuden pk-yritykset ja kiinteistö- ja isännöintialan yritykset.

Tervetuloa selailemaan tai syventymään julkaisuumme

Pysytään pinnalla -verkkojulkaisu on kokoelma hankkeen aikana löydetyistä hyvistä käytänteistä kehittää organisaatioiden ja yksilöiden muutoskyvykkyyttä.

Sisältö on jaettu kolmeen osaan teemojen oppimiskyky, toimijuus ja työhyvinvointi alle. Julkaisu on suunnaattu erityisesti mikro- ja pk-yrityksille ja sen sisältöjen on tarkoitus innostaa kehittämiseen. Toivon mukaan innostus johtaisi yritykset uusien toimintatapojen kokeiluihin sekä niistä oppimiseen, kuten tapahtui kehittämishankkeemme aikana siinä mukana olleille yrityksille. Juttuihin liittyy linkkejä, joista pääset pääset halutessasi syventymään aiheeseen erilaisen verkkomateriaalin avulla.

Julkaisu löytyy osoitteesta: bit.ly/Pysytaan_pinnalla

Saavutettavan PDF-tiedoston voit ladata tästä: Pysytään pinnalla -julkaisu

Resilienssin kehittäminen

Pysytään pinnalla -hankkeessa kehitetään yritysten muutoskyvykkyyttä eli resilienssiä kahdella tapaa.

  1. Yritykset voivat osallistua noin vuoden kestävään kehittämisprosessiin. Kehittäminen tapahtuu pääasiassa kokeilujen avulla. Kysy lisää alkavista ryhmistä alueesi yhteyshenkilöltä.
     
  2. Hanke tarjoaa myös yrityksille puolen päivän valmennuksia muutoskyvykkyyden kehittämisestä. Tämä sopii esimerkiksi osaksi kehittämispäivän ohjelmaa. 4h valmennuksen hinta on yritykselle 200€. Lue lisää Jyväskylässä syksyllä 2019 järjestettävistä tilaisuuksista.

Tietoa hankkeesta

Pysytään pinnalla -hankkeen päätavoitteena on mikro- ja pk-yritysten tuottavuuden ja työhyvinvoinnin parantaminen organisaation ja yksilön muutoskyvykkyyttä kasvattamalla. Muutoskyvykkyyden kehittämisprosessissa tuetaan osallistavan yhteiskehittämisen kokeiluja ja käyttöönottoa 40:ssä kohdeyrityksessä. Hankkeen tuloksia jaetaan työelämän kehittämisen ja toimialakohtaisissa verkostoissa alueellisesti ja valtakunnallisesti. Lue kehittämisen ajankohtaiset kuulumiset.

Valtakunnallista kehittämishanketta koordinoi Jyväskylän ammattikorkeakoulu. Kumppaneina ovat Lahden, Kaakkois-Suomen ja Oulun ammattikorkeakoulut.

Alueiden yhteyshenkilöt:

JAMK: Anu Raulo, 040 869 0649, etunimi.sukunimi@jamk.fi
LAMK: Sirpa Keminen, 050 403 6891, etunimi.sukunimi@lamk.fi
XAMK: Sari Saukkonen, 040 683 4496, etunimi.sukunimi@xamk.fi
OAMK: Liisa Kiviniemi, 050 304 6698, etunimi.sukunimi@oamk.fi 

Rahoittaja: Hämeen ELY-keskus, Suomen rakennerahasto-ohjelma, Euroopan sosiaalirahasto, Kestävää kasvua ja työtä 2014–2020 
Kesto: 1.3.2018 - 29.2.2020

Tuottava ja tuloksellinen työelämä -koordinaatiohanke

Ota yhteyttä

Anu Raulo

Projektiasiantuntija, Project Specialist
LIKE T&K, Research and Development
Liiketoiminta, School of Business
+358408690649