KTOT - Kohti tulevaisuuden osaavaa työvoimaa

Työnantajabrändäys ei ole viestintää vaan kokonaisvaltaista yrityksen tulevaisuuskyvykkyyden kehittämistä osaavan työvoiman saamiseksi. Projektissa kehitetään työnantajaorganisaatioiden avainhenkilöiden ennakointikyvykkyyttä, rekrytointiprosessien sujuvoittamista ja osaamistarpeiden tunnistamista työyhteisöissä huomioiden myös moninaisuuden hyödyntämisen. Lisäksi luomme työkaluja tuleville työllisyysalueille moninaisten työelämätarpeiden tunnistamiseksi.

Projektin kuvaus

Kohti Tulevaisuuden Osaavaa Työvoimaa (KTOT) vastaa Suomen työmarkkinoilla vallitsevaan kohtaanto-ongelmaan työnantajien osaamista kehittämällä. Osaamisvajetta on erityisesti moninaisen työvoiman potentiaalin alihyödyntämisessä ja rekrytointiosaamisessa sekä tulevaisuuden muutostarpeiden tunnistamisessa muuttuvassa toimintaympäristössä. 

Projektin kohderyhmä ovat valtakunnallisesti erikokoisten yritysten avainhenkilöt. 

Toteutusaika: 1.4.2025-28.2.2027

Projektin tavoitteet

1. Työnantajien tulevaisuuskyvykkyyden vahvistaminen

Ensimmäisellä tavoitteella pyritään vahvistamaan työnantajien osaamista tulevaisuuskyvykkään työnantajan ominaispiirteistä ja työntekijäymmärrystä veto- ja pitovoiman varmistamiseksi sekä tuottaa konkreettisia työkaluja arkeen. Lisäksi vahvistetaan työelämän (työnantajat ja henkilöstö), oppilaitosten sekä työvoimapalveluiden säännöllistä vuoropuhelua kohtaantoongelman ratkaisemiseksi.

2. Rekrytointiosaamisen vahvistaminen

Toisella tavoitteella pyritään parantamaan ja kehittämään työnantajien ja muiden yritysten avainhenkilöiden rekrytointiosaamista hyödyntäen mm. muotoiluajatteluun perustuvia käytänteitä, jotka tukevat monimuotoisen työvoiman tunnistamista, veto- ja pitovoimaa sekä työnantajabrändin vahvistamista alueellisen kasvun ja osaavan työvoiman saatavuuden parantamiseksi.

3. Osaamistarpeiden ja niiden ennakointikyvykkyyden vahvistaminen

Kolmannella tavoitteella pyritään parantamaan työnantajien ja työntekijöiden osaamisen tunnistamiskyvykkyyttä, jotta voidaan ennakoida tulevaisuuden osaamistarpeita ja hyödyntää monimuotoista työvoimaa tehokkaasti nopeasti muuttuvissa työympäristöissä. Tavoitteisiin päästään kolmen sisällöllisen työpaketin avulla, joissa keskitytään työnantajaorganisaatioiden, oppilaitosten ja työllisyyspalveluiden välisen yhteistyön syventämiseen.

Yhteistyössä:

Ota yhteyttä

Petri Liukkonen

Asiantuntija, Specialist
Liiketalous, Business Administration
Liiketoiminta, School of Business
+358503429084