Bloom

Uudet biotuotteet tutuksi - Boosting European citizens knowLedge and awareness of biOeconOMy research and innovation (BLOOM). Hanke on päättynyt.

Kestävä kehitys on biokiertotaloutta

Mitä ovat biomuovit? Missä niitä käytetään? Minkälaisia ovat ympäristön kannalta kestävämmät tekstiilikuidut? Entä kestävä ruokatuotanto? Näitä kaikkia aiheita käsitellään BLOOM-hankkeessa.

Lisää videoita löydät Biotalouskampuksen YouTube-kanavalta.

BLOOM-projektin tavoitteena on lisätä tavallisten eurooppalaisten ymmärrystä biotaloudesta sekä kertoa konkreettisia asioita uusista biotuotteista.  

Hankkeen ytimessä on alueelliset yhteistyöverkostot, jotka viestivät uusimmasta tutkimuksesta ja innovaatioista. Tarkoitus on edistää kansalaisyhteiskunnan, biotalouden innovaatiotoimijoiden, paikallisten tutkimus- ja kehittämisorganisaatioiden, liike-elämän ja teollisuuden välistä vuoropuhelua.

BLOOM

 • lisää avointa ja tietoperusteista vuorovaikutusta biotalousinnovaatioista
 • rakentaa ja vahvistaa biotalousyhteisöä
 • tarjoaa tietoa biotalouden käytännöistä ja vaikutuksista
 • edistää biotalouteen liittyvää oppimista ja koulutusta

Suomi ja Ruotsi muodostavat yhdessä BLOOMin Pohjoisen yhteistyöverkoston (BLOOM Nordic hub), jonka toiminnasta Suomessa vastaa Jyväskylän ammattikorkeakoulun Biotalousinstituutti. Biotalousinstituutti tekee yhteistyötä ruotsalaisen Vetenskap & Allmänhet -organisaation kanssa edistäen puupohjaisten materiaalien ja tuotteiden tunnettuutta.

Biotalousinnovaatioita on esitelty mm. webinaarisarjassa Bioeconomy in our daily lives. (huom. englanninkielinen)

Katso tallenteet

Lisäksi hankkeessa on tehty mm. paljon erilaisia videoita (huom. englanninkielisiä).

Tutustu videoihin

Ajankohtaista

Mikä ihmeen biotalous? Näyttely, tietoiskuja ja webinaareja 30.11. - 11.12.2020

Katso tallenteet:

 • Ma 30.11.  Uusiutuva energia, biotalouden tuotekehitys ja testaus, projektipäällikkö Janne Salmi. Katso tallenne tästä.
 • Ti 1.12. Agrologi on biotalouden moniosaaja: laajuus on vahvuus, tutkintovastaava Arto Riihinen. Katso tallenne tästä.
 • Ke 2.12. Ajankohtaista hyönteistaloudesta, projektiasiantuntija Sami Virtanen. Katso tallenne tästä.
 • To 3.12. klo 13-13.45 Aurajuuston matka tilalta kuluttajalle, projektipäällikkö Anne-Mari Malvisto. Katso tallenne tästä.
 • Pe 4.12. Bio- ja kierrätyspohjaiset tekstiilimateriaalit ja niiden testaaminen, projektiasiantuntija Tuija Manerus. Katso tallenne tästä

Indoor Aquaponics Farming webinar 7.12. (mainly in English)

 • What is aquaponics and how does the system work? Mitä on aquaponinen vesiviljely, ja miten se toimii?
 • Recording available in January 2021

BLOOM online closing exhibition 9.12.2020 (in English!)

Sivuvirroista kasvualustaa ja ruukkuja -webinaari 10.12.2020 klo 12-14, järjestäjänä BioKas-hanke

Mitä ja millaisia materiaaleja hankkeessa on tutkittu? Mitkä ovat suurimmat haasteet sivuvirtojen käytössä? Miten kasvualustan ominaisuuksia tutkitaan? Miten kierrätysmateriaaleista valmistetaan vedenkestävä ruukku?

Tallenne tulossa tammikuussa 2021

Biotaloustietoa

Mikä on BLOOM-projekti?

BLOOM hankkeen virallinen nimi on Boosting European citizens knowLedge and awareness of biOeconOMy research and innovation (BLOOM). Se saa rahoituksensa Euroopan Unionin Horizon 2020 –ohjelmasta ja toteutetaan vuosina 2017-2020. Hankkeeseen kuuluu 12 kumppania kahdeksasta Euroopan maasta ja hankkeen koordinaattorina toimii itävaltalainen Zentrum für Soziale Innovation GmbH (AT). Muita yhteistyökumppaneita ovat  Wissenschaftsladen Bonn (Saksa), Wageningen Research (Alankomaat), European Schoolnet (Belgia), Otelo eGen (Itävalta), Global EcoVillage Network – Europe (Espanja), Campus de Excelencia Internacional en Agroalimentación (Espanja), Copernicus Science Centre (Puola), Uniwersytet Rolniczy Im. Hugona Kollatajaw Krakowie (Puola), Vetenskap & Allmänhet (Ruotsi), Jyväskylän ammattikorkeakoulu (Suomi) and Ecosocial Forum Europe (Itävalta). 

Yhteystiedot

BLOOM-nettisivut: bloom-bioeconomy.eu
Biotalouskampus: biotalouskampus.fi

BLOOM somessa:
Twitter: @BLOOM_EU | Facebook: BLOOM EU | Instagram: @BLOOM_EU | LinkedIn: BLOOM EU

Kirsi Knuuttila

Projektipäällikkö, Project Manager
Biotalousinstituutti, Institute of Bioeconomy
Teknologia, School of Technology
+358407768880

Annemari Sinikorpi

Viestintävastaava, Communication Coordinator
Biotalousinstituutti, Institute of Bioeconomy
Teknologia, School of Technology
+358406612376