jamk.fi

JAMK University of Applied Sciences is an international higher education institution with expertise in 8 different fields of study. At JAMK we have more than 8500 students from over 70 countries.

News

6 Oct 2016

Library opening and service hours during Autumn break 17-22 Oct

Exceptions in opening hours. Students and staff of JAMK have access to the Main Library and Lutakko Library during self-service hours. Entry with library card.

25 Sep 2016

Read Student Stories

Want to hear what our students say about studying at JAMK? Read student and alumni Stories!

25 Sep 2016

Applicant´s Guide available in Russian

Applicant´s Guide 2017 for Bachelor´s Degrees is now available also in Russian.

9 Sep 2016

Changes in the Library’s service fees and rules

Get also familiar with our borrowing rules.

29 Aug 2016

Library fines and online payment

You can now pay your overdue fines also online.

24 Aug 2016

Meet JAMK at Study in Finland events in Russia

Meet JAMK in September at Study in Finland events in St. Petersburg and in Moscow.

Show more
Korkeakoulujen syksyn 2016 yhteishaku - JAMKjamk.fi
Tänään on julkaistu JAMKin pisterajat sosiaali- ja terveysalan varsinaisiin valintakokeisiin (ks. linkki alla)! Kutsut lähetetään maanantaina sähköpostilla. Myös muiden syksyn yhteishaun hakukohteiden valintakoekutsut lähetetään alkuviikosta.Tsemppiä valintakokeisiin!
Henkilöstö- ja talouosaajan korkeakouludiplomi nro 2 starttaa maanantaina 24.10.2016 ja maanantain esittelymateriaali on valmis. Kolmekymmentä ilmoittautunutta opiskelee verkon kautta aivan keskeisiä liiketoiminnan taitoja.. Jos opiskelija myöhemmin jatkaa opintojaan tutkintoon, kaikki 63 opintopistettä hyväksiluetaan ja sehän lyhentää opintoaikaa merkittävästi. JAMK oli ensimmäinen korkeakoulu, jossa opintoja kokeiltiin ja nyt toiminto on jo vakiintunutta. Voit lukea lisää JAMKin toteutuksesta 2013-2015 Korkeakoulujen tutkimuslaitoksen julkaisusta "Tärkeintä on, että kehittyy ja oppii – titteli ei ole niin tärke" https://ktl.jyu.fi/julkaisut/julkaisuluettelo/julkaisut/2016/g053
OP Ylä-Savo Jyväskylä, vasemmalta harjoittelija Alina Nieminen, pankinjohtaja Kari Heinonen ja palveluneuvoja Marja-Leena Miekkavaara. Tradenomiopiskelija Alina Nieminen teki kesän aikana finanssialan kärkeen kuuluvan harjoittelun. Hänelle on kertynyt pankkialan kokemusta jo useampana aiempanakin kesänä, joten työ oli suurelta osin tuttua. Pankissa oli parhaillaan käynnissä pankkiryhmän vaihdos POP Pankki -ryhmästä OP Ryhmään. Tämä toikin Alinan työtehtäviin uuden haasteen, hänen neuvoessa asiakkaita uusien palvelujen pariin kassa- /neuvontapisteessä. Pankinjohtaja Kari Heinonen on JAMKin alumneja eli hän on suorittanut työn ohessa myös ylemmän korkeakoulututkinnon liiketalouden yksikössä v. 2010. Heinonen kokeekin JAMK:in oleva erinomainen yksikkö itsensä kehittämiseen ja olevansa ylpeä siitä että hän saanut opiskella JAMK:ssa sekä olla suorittamassa ensimmäisten joukossa ylempää tutkintoa. Hän on pitkän linjan pankkialan ammattilainen ja näkee uusien ihmisten perehdyttämisen alalle tärkeänä työnä. "Harjoittelusta tulisikin molempien osapuolten hyötyä ja silloin se edellyttää harjoittelijan hyvää perehdyttämistä", toteaa Heinonen. "Meillä hyväksi on havaittu se, että harjoittelija tulee kevät-talvella harjoitteluun ja harjoittelu muuttuu kesätyöksi, jolloin syntyy molemmin puolinen win-win tilanne. Harjoitteluajalta suoritetaan pientä harjoittelukorvausta ja osaamisen edetessä kesätyöstä kesäapulaisen palkkaa." Marja-Leena Miekkavaara toimii palveluneuvojana ja oli syksyn alkupuolella valmistelemassa opinnäytetyötään JAMKin ylempään korkeakoulututkintoon. "Työnantaja mahdollisti opintovapaan, jonka aikana sain suorittaa tutkintoon edellyttävät opinnot ja opinnäytetyön. Opinnäytetyö käsitteli uusien sähköisten palvelukanavien omaksumista ja se olikin varsin tervetullut ja hyödyllinen pankin palvelujen muutosprosessissa. Koulutus on antanut hyviä eväitä tulevaisuuteen ja jatkuviin työelämän muutoksiin", toteaa Miekkavaara. Ylä-Savon Osuuspankki on itsenäinen, jäsentensä omistama suomalainen pankki. Konttoreita on Iisalmessa, Kiuruvedellä, Lapinlahdella, Vieremällä, Jyväskylässä, Oulussa ja Muhoksella. Pankin tase on 418 miljoonaa euroa ja vakavaraisuus n. 20%. Pankki tunnettiin aikaisemmin nimellä Osuuspankki Poppia ja pankkiryhmän vaihdoksen yhteydessä pankin nimi muuttui syyskuussa Ylä-Savon Osuuspankiksi. Pankilla on ollut konttori Jyväskylässä 15 vuotta ja sijaitsee osoitteessa Yliopistonkatu 32 (Torikulma).
Kävelystä puhtia opetuksen suunnitteluun https://t.co/FLul6WrhtG #opehommat #opetus #koulutus
Lähitarkastelussa oikeustradenomikoulutusoikeus.fi
Oikeustradenomikoulutuksessa ovat opiskelleet JAMKissa 2006, 2008, 2011 ja 2015 aloittaneet aikuis- ja monimuotokoulutuksen tutkinto-opiskelijat. Aivan joka vuosi emme aloita koulutusta, sillä alueen kysyntä ei aivan riitä vuosittaiseen tarjontaan. Opiskelupaketti on 2015 ryhmällä yhteensä 69 opintopistettä eli yli vuoden opinnot juridiikasta. Juridiikan koulutuksesta ovat kantaneet päävastuun lehtori, OTK Pekka Vanhanen (kuvassa) ja varatuomari, OTK Mikael Juujärvi (Lakiluotsit Oy) Suomen ammattikorkeakoulut tarjoavat joka vuosi jossakin päin maata alan koulutusta ja tietoja löytyy oikeustradenomi.fi -sivuilta. Oheisesta blogista saa käsityksen oikeustradenomien työtehtävistä ja harjoittelusta: https://oikeus.fi/arkeajaajatuksia/fi/index/toissaoikeuslaitoksessa/lahitarkastelussaoikeustradenomikoulutus.html
Biotaloudesta ammatti - JAMKjamk.fi
Biotalousalalla on tulevaisuudessa Keski-Suomessa paljon töitä. Kysyntää on monenlaisille ammattilaisille - niin nuorille kuin alanvaihtajille. Tule ottamaan selvää millaisia työuria ja koulutusta biotalous pitää sisällään! Biotaloudesta ammatti -tapahtuma järjestetään Jyväskylän Paviljongissa 27.10.2016 klo 10-14. Paikanpäällä voit kuunnella tietoiskuja ja tutustua koneisiin ja laitteisiin. Vapaapääsy!
Biotaloudesta ammatti - JAMKjamk.fi
Biotalousalalla on tulevaisuudessa Keski-Suomessa paljon töitä. Kysyntää on monenlaisille ammattilaisille - niin nuorille kuin alanvaihtajille. Tule ottamaan selvää millaisia työuria ja koulutusta biotalous pitää sisällään! Biotaloudesta ammatti -tapahtuma järjestetään Jyväskylän Paviljongissa 27.10.2016 klo 10-14. Paikanpäällä voit kuunnella tietoiskuja ja tutustua koneisiin ja laitteisiin. Vapaapääsy!
Show more

International

Become international with us! Make use of our extensive international partnership network and expertise to enhance your competitiveness

Read more

Global Education Services

JAMK is known for high quality education in Finland and abroad. We export our expertise in pedagogical training, electronic learning environments, health care, business competence and assessment in education to customers all over the world.

Read more

Entrepreneurship at JAMK

At the JAMK University of Applied Sciences, we want to offer the most entrepereneurship-oriented university of applied sciences for our students.

Read more

Degree programmes

Start your own international career by making a decision to study in Finland! At JAMK you can study a practically oriented Bachelor’s degree or Master´s degree in English.

Read more

Open Studies

Open Studies are available to everyone, irrespective of age and educational background. The courses are suitable for you, if you want to develop your expertise or are considering degree studies.

Read more

Teacher Education College

Just like our home country Finland, we are known for top-quality pedagogy and successful education. We provide teacher education programmes, continuing education and services as well as research, development and innovation activities. Our goal is to develop solutions to our customers' challenges.

Read more

CAE

JAMK Language Centre is an authorised Cambridge English Language Assessment Centre that organises Cambridge English: Advanced exam.

Quality

The excellence of operations and results is important to us. With quality management we ensure the academic quality of our education, RDI activities and services provided. JAMK has received both national and international recognition for its high quality.

FINEEC audited   Diploma Supplement Label 2013 - 2016  Erasmus Charter 2014 - 2020