uutinen 23.3.2022

Avointen ammattikorkeakouluopintojen suosio jatkaa kasvuaan – opiskelijoita jopa 60% enemmän kuin vuonna 2020

Jyväskylän ammattikorkeakoulun avoin ammattikorkeakoulu jatkaa kasvuaan. Suoritettujen opintopisteiden määrä on kasvanut jo yhdeksänä vuonna peräkkäin. Ammattikorkeakoulujen keskinäisessä vertailussa Jamk on neljänneksi suurin.

Iloinen opiskelijatyttö ja keltainen tausta

Jyväskylän ammattikorkeakoulussa suoritettiin avoimia opintoja vuonna 2021 kaikkiaan 41 732 opintopisteen verran. Lisäystä vuoteen 2020 verrattuna tuli 32 %. Opiskelijamäärä kasvoi 60 %, kun vuosi 2021 houkutteli avoimeen yhteensä 7 313 opiskelijaa.

"Avointen ammattikorkeakouluopintojen suosio niin Jamkissa kuin valtakunnallisestikin on hurjaa. Avoin tavoittaa erilaisia kohderyhmiä aina lukiolaisista tutkinto-opintoja suunnitteleviin ja työelämässä oleviin aikuisiin“, kertoo suunnittelija Maarit Korva.

Jamk on nyt rikkonut oman ennätyksensä avoimen ammattikorkeakoulun suoritetuissa opintopisteissä jo yhdeksänä vuonna peräkkäin. Vaikka työelämää varten edelleen opiskellaan ahkerasti erilaisia opintokokonaisuuksia, suurin kasvu tapahtui polkuopinnoissa.

“Polkuopintoja tekevät erityisesti tutkintokoulutukseen tähtäävät nuoret ja aikuiset. Polkuopinnoilla voi hakeutua tutkintokoulutukseen avoimen väylän kautta ilman valintakokeita”, kertoo Maarit Korva.

Eniten opintoja tehtiin vuonna 2021 seudullisessa Lähihoitajasta sairaanhoitajaksi -polkuopintoryhmässä. Opintoja oli mahdollista tehdä työn ohella ja työnantajan tukemana. Koulutuksella pyritään vastaamaan vallitsevaan sairaanhoitajapulaan.

”Syksyllä seudullisia polkuopintoja tarjotaan myös sosionomiksi tähtääville. Koulutuksella pyritään vastaamaan sosiaalialan työvoimapulaan, erityisesti varhaiskasvatuksessa ja lastensuojelussa”, kertoo lehtori Raija Lundahl Jyväskylän ammattikorkeakoulun hyvinvointiyksiköstä.

Avoimen koko opintotarjonnan löydät osoitteesta jamk.fi/avoin. Avoimen kesäopintoihin ilmoittautuminen käynnistyy 11.4.2022.

Lisätietoja: 
Maarit Korva, suunnittelija
etunimi.sukunimi@jamk.fi
p. 040 561 2555
Jyväskylän ammattikorkeakoulu