uutinen 12.5.2021

Valtakunnallinen AMK-päivä järjestettiin ensimmäistä kertaa virtuaalisesti – osallistujat ottivat verkkotapahtuman ilolla vastaan

Jyväskylän ammattikorkeakoulu järjesti yhteistyössä ammattikorkeakoulujen rehtorineuvosto Arene ry:n kanssa valtakunnalliset ammattikorkeakoulupäivät ensimmäistä kertaa virtuaalisena, yksipäiväisenä tapahtumana. Verkkototeutus oli osallistujilta saadun palautteen perusteella erinomaisesti onnistunut.

Valtakunnallinen AMK-päivä järjestettiin ensimmäistä kertaa virtuaalisesti – osallistujat ottivat verkkotapahtuman ilolla vastaan.png

Järjestyksessään 24. valtakunnalliset AMK-päivät toteutettiin 5.5.2021 virtuaalitapahtumana, jonka studiona toimi hiljattain remontoitu Suomalainen musiikkikampus ja sen uudistettu Siltasali. Verkkotapahtumaan osallistui ennätykselliset 550 henkeä.

Suurimmalta osin osallistujat olivat suomalaisten ammattikorkeakoulujen henkilöstöön kuuluvia, mutta joukossa oli runsaasti myös korkeakoulukentän sidosryhmien edustajia sekä poikkeuksellisen paljon opiskelijoita.

– Erityisesti opiskelijoiden määrä yllätti positiivisesti. Opiskelijalippuja tapahtumaan myytiin kaikkiaan lähes 90, mikä on todella merkittävä määrä. Ylipäätään oli hienoa, että tapahtumaan osallistui väkeä monipuolisesti eri taustoilla, kiittelee markkinointipäällikkö Heli Toivola JAMKista.

Opiskelijoiden mukanaoloa kiiteltiin myös tapahtuman palautteessa. Ylipäätään tapahtuma on kerännyt runsaasti positiivista palautetta osallistujilta. Osallistujien mieliin ovat jääneet paitsi kiinnostavat puheenvuorot, työpajat ja muu ohjelmallinen osuus, mutta ehkä yllättäen myös tapahtuman yhteisöllisyys ja fiiliksen välittyminen siitä huolimatta, että tapahtuma järjestettiin virtuaalisesti.

”Hämmästyttävää, miten ruudun kautta välittyi tunnelma ja meni kylmät väreet ja silmäkulmat kostui”, todettiin eräässä palautteessa.

Kuva poistettu.
Verkkotapahtuman tuotannossa liikkuvia osia on paljon.

Palautteiden perusteella verkkotapahtumaan oltaisiin valmiita osallistumaan myös jatkossa: yli 60% vastaajista osallistuisi mielellään AMK-päivään, joka olisi ainakin osittain toteutettu verkossa. Palautekyselyyn vastasi 101 tapahtumaan osallistunutta.

– Palautteissa nostettiin esiin se, että verkon välityksellä osallistuminen voi olla monelle ainoa tai sopivin vaihtoehto. Virtuaalisesti toteutetut sisällöt mahdollistaisivat osallistumisen aiempaa useammalle, arvelee Toivola.

Puhujina tapahtumassa kuultiin mm. tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikkoa sekä työelämäprofessori Lauri Järvilehtoa. Keynote-puheen piti Nordic Business Forumin perustaja Hans-Peter Siefen.

Puhujia kiiteltiin palautteissa, kuten myös paneelikeskustelua aiheesta ”Tulevaisuuden työelämätaidot”. Paneelikeskustelussa mukana olivat Akavan puheenjohtaja Sture Fjäder, STTK:n puheenjohtaja Antti Palola, Suomen opiskelijakuntien liitto SAMOK:n puheenjohtaja Oona Löytänen sekä Osuuskauppa Keskimaan henkilöstöjohtaja Kaisamaria Thusberg. Paneelikeskustelun vetivät Keskisuomalaisen varapäätoimittaja Inkeri Pasanen ja opiskelijakunta JAMKOn viestintävastaava Antony Smal.

Puheenvuorojen ja paneelikeskustelun lisäksi Luo uutta -tapahtumassa osallistuttiin työpajatrackeihin, joissa käsiteltiin AMK-kentän viheliäisiä ongelmia. Trackien keynote-puhujina kuultiin ammattikorkeakoulujen rehtoreita ja asiantuntijoita. Työpajatyöskentelyn tulosten analysoinnissa hyödynnetään tekoälyä, jonka alustavat tulokset kuultiin jo samana iltana Aiwo Digital Oy:n design-antropologi Aate Aution ja opetus- ja kulttuuriministeriön ylijohtaja Atte Jääskeläisen esitteleminä.

Kuva poistettu.
Työpajojen tekoälyn analysoimaan dataan perehdyttivät OKM:n ylijohtaja Atte Jääskeläinen ja Aiwo Digitalin design-antropologi Aate Autio.

Tapahtuman järjestäjät JAMK ja Arene ry voivat hyödyntää työpajoissa koottua dataa jatkotutkimuksissa sekä opinnäytetöissä ja TKI-toiminnassa.

Tapahtumaan voi palata kuvagallerian välityksellä osoitteessa jamk.fi/amkpaiva2021. Tapahtumaan osallistuneet voivat lisäksi nähdä tapahtuman tallenteen 31.5.2021 saakka.

Lisätietoja:
Heli Toivola, markkinointipäällikkö
etunimi.sukunimi@jamk.fi
p. 040 580 1659
Jyväskylän ammattikorkeakoulu