uutinen 23.6.2021

Tarinoita, muistoja ja suurta arvostusta – Terveysalan koulutuksen edelläkävijän Ines Kuittisen juhlakirjan julkistamistilaisuus

Noin kahdenkymmenen hengen joukko kokoontui, osin etänä, koronaturvallisesti juhlistamaan terveysalan koulutuksen edelläkävijän Ines Kuittisen juhlakirjan julkistamista 15.6. Jyväskylän ammattikorkeakoulun pääkampukselle.

Tarinoita, muistoja ja suurta arvostusta – Terveysalan koulutuksen edelläkävijän Ines Kuittisen juhlakirjan julkistamistilaisuus.png

Paikalla oli muun muassa Kuittisen entisen opiskelijoita ja työtovereita, Jyväskylän ammattikorkeakoulun rehtori Jussi Halttunen sekä Jyväskylän ammattikorkeakoulun Hyvinvointiyksikön terveysalan päällikkö Tytti Solankallio-Vahteri.

Kuittisen merkitys suomalaisen terveysalan koulutuksen kehitykselle on ollut merkittävä. Monia Kuittisen kehittämiä toimintamalleja hyödynnetään edelleen terveysalan koulutuksessa.

- Terveysalan koulutus pyrkii 2020-luvulla, samoin kuin Ines Kuittisen aikaan, vastaamaan ajankohtaisiin terveyden edistämisen ja hyvinvoinnin koulutushaasteisiin ja ennakoimaan tulevaisuuden tarpeita. Olemme JAMKilla kevään aikana pohtineet terveysalan profiloitumista ja ensi syksynä suuntaamme kurssin kohti digitaalista terveyttä, Solankallio-Vahteri kertoo.

Simo-Pekka Kekäläinen Oulun ammattikorkeakoulusta kertoi etäyhteydellä juhlakirjaprojektista, joka sai alkunsa, kun Kuittisen syntymästä tuli täyteen vuonna 2019 sata vuotta. Kuittinen oli myös Kekäläisen isotäti.

- Projekti on ollut äärimmäisen mielenkiintoinen. Kaikki alkoi, kun olin vieraana Oulun ammattikorkeakoulun gaalaillassa, jossa selvisi, että isotätini muotokuva on koulun seinällä ja puheeksi tuli, että olisi hienoa laittaa Ineksen ura kansien väliin. Kirjaprojekti on ollut myös loistava esimerkki siitä, miten eri kaupunkien ja korkeakoulujen välinen yhteistyö parhaimmillaan toimii. Jyväskylän ja Oulun päässä olemme käyneet läpi Ineksen uraa ja elämää ja olemme päässeet yhdessä rakentamaan tätä kokonaisuutta, Kekäläinen kiitteli.

Kirjan yhtenä kirjoittajana toiminut Inkeri Papp avasi niin ikään kirjoitusprosessia omasta näkökulmastaan.

- On ollut upeaa päästä olemaan mukana tässä projektissa! Eikä pelkästään sen vuoksi, että olen saanut vaihtelua eläkeläisen arkeen vaan senkin takia, että olen päässyt luomaan katsauksen Ineksen perintöön ja siihen, miten hänen visionääriset ajatuksensa ovat nykypäivänä osa terveysalan koulutuksen käytäntöjä. Haluan myös omalta osaltani kiittää kaikkia kirjaprojektissa mukana olleita tahoja niin Oulussa kuin Jyväskylässäkin, Papp kertoi.

Tilaisuudessa kuultiin myös omakohtaisia tarinoita Kuittisen entisiltä oppilailta ja hänen työtovereiltaan. Tarinat maalasivat kuvaa visionäärisestä, lämpimästä ja äärimmäisen osaavasta ihmisestä, joka kannusti aina omiaan eteenpäin urillaan. Kuittisella oli valtava vaikutus suomalaiseen terveysalan koulutuksen kehitykseen ja lukuisat tilaisuudessa kuullut tarinat alleviivasivat tätä.

---

Ines Kuittisen juhlakirja on luettavissa sähköisesti tämän linkin takaa >>