uutinen 5.1.2021

Pätevöidy opetus- ja ohjausalan osaajaksi: hae JAMKin ammatilliseen opettajakorkeakouluun 5.-21.1.2021!

Jyväskylän ammattikorkeakoulun ammatillinen opettajakorkeakoulu tarjoaa 460 aikuisopiskelijalle mahdollisuuden pätevöityä ammatilliseksi opettajaksi, ammatilliseksi erityisopettajaksi tai opinto-ohjaajaksi. Opettajankoulutuksen voi suorittaa eri puolilla Suomea järjestettävissä alueryhmissä tai verkko-opintoina.

Pätevöidy opetus- ja ohjausalan osaajaksi: hae JAMKin ammatilliseen opettajakorkeakouluun 5.-21.1.2021!.png

Ammatillisessa opettajankoulutuksessa pätevöidytään oman alan opettajaksi, mutta opinnot kiinnostavat nykyään myös opiskelijoita, jotka eivät työskentele opetustehtävissä.

– Vuoden 2020 mullistukset ovat osoittaneet, että työyhteisössä jatkuva oppiminen ja osaamisen kehittäminen ovat menestymisen edellytyksiä. Pedagogista osaamista tarvitaan kaikissa työyhteisöissä. Toisaalta opinnot voivat myös tarjota kokonaan uuden suunnan uralla, kertoo opettajankoulutuksen päällikkö Juha Hautanen JAMKin ammatillisesta opettajakorkeakoulusta.

Ammatillisen opettajankoulutuksen voi suorittaa joustavasti monimuoto-opintoina alueryhmissä eri puolilla Suomea, täysin verkko-opiskeluna tai englanniksi kansainvälisessä ryhmässä. Koulutuksen voi suorittaa työn ohessa, jolloin koulutuksen kesto on keskimäärin 1,5 vuotta.

– Kun opettajaopinnot on suoritettu, voit jatkaa opiskelua ammatilliseksi erityisopettajaksi tai opinto-ohjaajaksi. Tammikuun haussa tarjoamme erityisopettajankoulutusta verkkopainotteisina monimuoto-opintoina Jyväskylässä. Tapaat opiskelutovereitasi osallistuessasi ohjauspäiville, jotka sijoittuvat enimmäkseen viikonlopuille, kertoo opinto-ohjaaja Katariina Jouhiaho.

Ammatillinen erityisopettajankoulutus antaa kelpoisuuden erityisen tuen ja vaativan erityisen tuen tehtäviin ammatillisessa koulutuksessa.
JAMKin opinto-ohjaajankoulutus toteutetaan vuodesta 2021 alkaen yhteistyössä Jyväskylän yliopiston ohjauskoulutuksen kanssa. Koulutus antaa kelpoisuuden opinto-ohjaajaksi kaikille kouluasteille.

Hakuaika ammatilliseen opettajakorkeakouluun on 5.–21.1.2021. Hakuaikana JAMK järjestää koulutuksista kiinnostuneille avoimia infotilaisuuksia verkossa. Aikataulun löydät verkkosivuiltamme: http://www.jamk.fi/AOKKhakuinfot

Tutustu koulutuksiin, opiskelumuotoihin, valintaperusteisiin ja haun tarkempaan aikatauluun osoitteessa: http://www.jamk.fi/aokk

Lisätietoja:
Katariina Jouhiaho, opinto-ohjaaja
etunimi.sukunimi@jamk.fi
p. 040 752 5358

Marika Salminen, opintoasiainkoordinaattori
etunimi.sukunimi@jamk.fi
p. 040 351 5261

Jyväskylän ammattikorkeakoulu, ammatillinen opettajakorkeakoulu