uutinen 17.5.2021

Jyväskylän ammattikorkeakoulun rehtoriksi on valittu koulutuskuntayhtymä Gradian johtaja Vesa Saarikoski

Jyväskylän ammattikorkeakoulun uudeksi rehtoriksi on 17.5.2021 valittu Jyväskylän koulutuskuntayhtymä Gradian johtaja Vesa Saarikoski. JAMKin rehtorina vuodesta 2006 toiminut Jussi Halttunen siirtyy eläkkeelle heinäkuun lopussa.

Jyväskylän ammattikorkeakoulun rehtoriksi on valittu koulutuskuntayhtymä Gradian johtaja Vesa Saarikoski.png

Jyväskylän ammattikorkeakoulun toimitusjohtaja/rehtorin paikka ilmoitettiin hakuun tammikuussa 2021. Paikkaa haki määräaikaan 4.3.2021 mennessä 29 henkilöä eri puolilta Suomea. Valintaprosessi oli moniportainen ja JAMKin sidosryhmiä kuultiin valintaprosessin eri vaiheissa.

– Se, että meille oli niin paljon korkeatasoisia hakijoita, osoittaa, että Jyväskylän ammattikorkeakoulu on vetovoimainen työpaikka. Valintaprosessi oli läpinäkyvä ja dynaaminen, ja kaikkia sidosryhmiä kuultiin sen aikana. Haluan erityisesti kiittää ammattikorkeakoulun henkilöstöä innostuneesta osallistumisesta valinnan eri vaiheisiin, sanoo JAMKin hallituksen puheenjohtaja Sinuhe Wallinheimo.

Rekrytointiprosessin edetessä joukosta karsiutui hakijoita, kunnes valinta tehtiin lopulta kahden hakijan välillä. Pääkandidaatteina olivat Haaga-Helia ammattikorkeakoulun vararehtori Salla Huttunen sekä Gradia-konsernin johtaja Vesa Saarikoski. Lopullisen valinnan teki JAMKin hallitus 17.5.2021.

– Vesa Saarikoski koettiin parhaaksi johtajaksi toteuttamaan Jyväskylän ammattikorkeakoulun strategiaa ja luotsaamaan sitä edelleen eteenpäin erinomaisin tuloksin, Wallinheimo kiteyttää.

Jyväskylän ammattikorkeakoulun rehtorina vuodesta 2006 toiminut ja kaikkiaan yhteensä 22 vuoden ajan JAMKissa työskennellyt Jussi Halttunen jää eläkkeelle 30.7.2021.

– Rehtori Jussi Halttusen aikana Jyväskylän ammattikorkeakoulu on noussut yhdeksi maan suosituimmista ammattikorkeakouluista ja sen kehitys eri aloilla on ollut huikeaa. Haluan kiittää vielä kerran Jussia hallituksen puolesta erinomaisesta työstä sekä panoksestaan ei ainoastaan JAMKin vaan myös valtakunnan tason ammattikorkeakoulujen kehittämistyöhön. Tästä on seuraavan rehtorin hyvä jatkaa ja Jyväskylän ammattikorkeakoululla on mahdollisuus entisestään kehittyä koulutuksen, TKI-toiminnan, palveluliiketoiminnan sekä koulutusviennin saralla, toteaa Wallinheimo.

Jyväskylän ammattikorkeakoulu on luova uuden sukupolven korkeakoulu. Kehitämme ja vahvistamme oppimista, osaamista ja kilpailukykyä yhdessä kumppaneiden ja yhteistyöverkostojen kanssa niin kotimaassa kuin kansainvälisestikin. Tarjoamme korkeakoulututkintoon johtavaa koulutusta sekä täydennys- ja jatkokoulutusta jo valmistuneille ja työelämässä oleville. Työllistämme n.750 henkilöä ja opiskelijoita meillä on 8500.

Lisätietoja:
Sinuhe Wallinheimo, Jyväskylän ammattikorkeakoulun hallituksen puheenjohtaja
etunimi.sukunimi@eduskunta.fi
p. 050 5120 873