uutinen 5.10.2021

Jyväskylän ammattikorkeakoulu tarjoaa pätevöittävää koulutusta maahanmuuttajaopettajille

Jyväskylän ammattikorkeakoulun ammatillisessa opettajakorkeakoulussa järjestetään tänä lukuvuonna koulutus, jolla ulkomailla opettajaksi valmistuneet voivat täydentää osaamistaan ja saada ammatillisen opettajan työssä tarvittavan pätevyyden. Haku koulutukseen on käynnissä 29.10.2021 saakka.

Jyväskylän ammattikorkeakoulu tarjoaa pätevöittävää koulutusta maahanmuuttajaopettajille.png

Ammatilliset opettajakorkeakoulut järjestävät erillishaun, joka on suunnattu maahanmuuttajataustaisille opettajille, jotka tarvitsevat täydentäviä opintoja ulkomailla suoritettuun tutkintoonsa. Koulutuksen avulla voi saada ammatillisen opettajan pätevyyden. Jyväskylän ammattikorkeakoulun ammatillisessa opettajakorkeakoulussa koulutus alkaa joulukuussa 2021. 

Koulutuksen toteuttaa ammatillisten opettajakorkeakoulujen yhteinen Opettajaksi Suomeen - OSU -hanke (2021–2023). Erillishaku opettajankoulutukseen on käynnissä ja hakemusten tulee olla perillä 29.10.2021 klo 15.00 mennessä.

Opettajaksi Suomeen -koulutus sisältää pedagogisia opintoja, opetusharjoittelua sekä suomen kielen ja työnhakutaitojen vahvistamista. Siihen voivat hakeutua korkeakoulutetut maahanmuuttajataustaiset henkilöt, jotka ovat suorittaneet ulkomailla opettajankoulutuksen ja joilla on tutkinnon tunnustamiseen liittyvä rinnastamispäätös, jonka on myöntänyt Opetushallitus.

JAMKin ammatillisessa opettajakorkeakoulussa opintoihin kuuluu lähi- ja verkko-opiskelua. Koulutus on maksuton ja se toteutetaan suomen kielellä.

Opettajaksi Suomeen -hankkeen rahoittaa Suomen opetus- ja kulttuuriministeriö. Hanketta koordinoi Tampereen ammattikorkeakoulu.

Lisätiedot hankkeesta, koulutuksesta ja hakemisesta löydät verkkosivuilta www.jamk.fi/osu

Lisätietoja:
Anna Leppäkorpi, koulutussuunnittelija
etunimi.sukunimi@jamk.fi
p. 050 443 0357
Jyväskylän ammattikorkeakoulu