uutinen 16.12.2021

Jyväskylän ammattikorkeakoulu pyrkii aloittamaan kevätlukukauden opetuksen mahdollisimman normaalisti – koronapassi käyttöön rajatuissa yleisötilaisuuksissa

Opiskelijoiden hyvinvoinnin vuoksi toiminta Jyväskylän ammattikorkeakoulun kampuksilla pyritään pitämään niin normaalina, kuin se koronatilanne huomioiden on mahdollista.

Spring semester in JAMK University of Applied Sciences to start as normally as possible – COVID-19 passport for limited public events .jpeg

Jyväskylän ammattikorkeakoulussa on seurattu koronatilannetta säännöllisesti syksyn ajan. Toimintaa on syksyn alusta lähtien pyritty viemään jälleen kampuksille mahdollisuuksien mukaan. Kevätlukukauden aloitukselle ei ole suunnitelmissa koronarajoitusten kiristämistä. Tällä pyritään tukemaan opiskelijoiden hyvinvointia ja yhteisöllisyyttä.

– Opiskelijoiden hyvinvointi toimii meillä lähtökohtana sille, että emme tee radikaaleja kiristyksiä nyt voimassa oleviin, opetukseen liittyviin koronarajoituksiin. Olemme hiljattain terävöittäneet mm. maskien käytön suosituksia kampuksilla ja kaikissa ryhmävuorovaikutustilanteissa sekä ulkomaan matkustukseen liittyviä rajoituksia. Maskit, turvavälit ja hyvä käsihygienia huomioiden olemme opetustoiminnassa johdonmukaisesti pyrkineet kohti mahdollisimman normaalia toimintaa, kertoo Jyväskylän ammattikorkeakoulun rehtori Vesa Saarikoski.

Myöskään vaihto-opiskelijoiden suhteen Jyväskylän ammattikorkeakoulussa ei tehdä ylimääräisiä rajoituksia, vaan opiskelijoiden liikkuvuutta säätelevät kansalliset maahantulorajoitukset sekä muut maakohtaiset liikkuvuuteen liittyvät rajoitukset nähdään riittävinä. Jyväskylän ammattikorkeakouluun on saapumassa keväällä 2022 tämän hetken tiedon mukaan n. 120 vaihto-opiskelijaa JAMKin ulkomaisista partnerikorkeakouluista. Vaihto-opiskelijoita on tulossa 25 eri maasta, ja yli 90 % opiskelijoista on tulossa Euroopan maista. Eniten opiskelijoita on saapumassa Ranskasta, Hollannista, Espanjasta, Itävallasta, Saksasta ja Tšekistä.

Koronapassi käyttöön rajatuissa yleisötilaisuuksissa

Uutena varotoimenpiteenä Jyväskylän ammattikorkeakoulu ottaa koronapassin käyttöön rajatuissa, ulkopuolisille tarkoitetuissa yleisötilaisuuksissaan Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston ohjeistusta mukaillen. Kaikissa rajatuissa, JAMKin ulkopuolisille tarkoitetuissa yleisötilaisuuksissa, joihin osallistuu yli 50 henkeä, edellytetään osallistujilta koronapassin esittämistä.

– Aluehallintoviraston ohjeistus ei koske opetustoimintaa, eikä koronapassin käyttöönotto opetukseen tai opiskelijoihin liittyvissä toiminnoissa olisi tarkoituksenmukaista. Koemme kuitenkin, että koronapassin edellyttäminen JAMKin tiloissa järjestettävissä yleisötilaisuuksissa on järkevää ja johdonmukaista. Koronapassi on mielestämme ollut merkittävä tekijä mm. rokotuskattavuuden parantamisessa, joten sen käyttöönotto on perusteltua siinäkin mielessä, Saarikoski toteaa.

Jyväskylän ammattikorkeakoulun koronaryhmä jatkaa säännöllisiä kokoontumisiaan ja seuraa koronatilannetta. Tarvittavia muutoksia koronarajoituksiin tehdään tilanteen niin vaatiessa. 
Ajantasaisen koronaohjeistuksen löydät JAMKin nettisivuilta: jamk.fi/koronavirus.

Lisätietoja:
Vesa Saarikoski, rehtori
etunimi.sukunimi@jamk.fi
p. 050 447 1003 
Jyväskylän ammattikorkeakoulu