uutinen 10.8.2021

Jyväskylän ammattikorkeakoulu aloittaa syyslukukauden – lähiopetusta painotetaan aloittaville ja toisen vuoden opiskelijoille

Jyväskylän ammattikorkeakoulu avaa syyslukukauden uusille opiskelijoille ja toisen vuoden opiskelijoille pääosin lähiopetuksessa. Tavoitteena on järjestää koronaturvallinen lähiopiskelu myös muille vuosikursseille syksyn kuluessa.

Jyväskylän ammattikorkeakoulu aloittaa syyslukukauden – lähiopetusta painotetaan aloittaville ja toisen vuoden opiskelijoille.png

JAMKissa opetus alkaa aloittavilla opiskelijoilla 23.8. ja jatkavilla opiskelijoilla viikkoa myöhemmin. Lähiopetusta pyritään järjestämään erityisesti aloittaville ja toisen vuoden opiskelijoille.

– Pidämme tärkeänä, että korkeakouluopintojensa alkuvaiheessa olevat pääsisivät mukaan korkeakouluyhteisöön ja JAMK opiskeluympäristöineen tulisi opintojaan aloittaville tutuksi. Ryhmäytyminen ja opiskelijaporukkaan mukaan pääseminen tapahtuu usein opintojen alkuvaiheessa. Toiveissa tietenkin on, että rokotteiden myötä pääsisimme avaamaan lähiopetusta nykyistä laajemmin kaikille opiskelijoillemme, toteaa JAMKin vararehtori Heikki Malinen.

Lähiopetus järjestetään JAMKissa aina koronaturvallisuus huomioiden. JAMKin kampuksilla on edelleen voimassa maskisuositus. Opetuksen järjestämisessä ja muussa toiminnassa huolehditaan turvaväleistä ja hyvästä käsihygieniasta. Kampuksille tullaan vain terveenä.

– Haluamme kuitenkin painottaa opiskelijoillemme sitä, että kampuksille voi ja saa tulla. Kampuksilla on hyvät mahdollisuudet ryhmätyöskentelyyn ja sitä kautta ryhmäytymiseen. Opiskelija saa myös lounasravintoloissamme opiskelijahintaisen lounaan, minkä merkitystä yleiseen jaksamiseen ja opiskelijamotivaatioon ei voi vähätellä, muistuttaa Malinen.

Ryhmätöitä ei kuitenkaan voi tehdä kirjastossa. Kirjastotila rajataan ensisijassa painetun kirjastoaineiston lainaamiseen ja palauttamiseen automaateilla.

Koronatilanteesta johtuen JAMK ei myöskään järjestä alkusyksystä mitään tapahtumia kampuksillaan.

– Jo suunniteltuja tapahtumia siirretään myöhempään ajankohtaan, tai vaihtoehtoisesti järjestetään etänä. Esimerkiksi syyskuun ensimmäiselle päivälle suunnitellut lukuvuoden avajaiset järjestetään etänä, kertoo hallintojohtaja Mikko R. Salminen.

Koronaturvallisuutta seurataan JAMKissa edelleen ja muutoksia koronaan liittyviin turvallisuusohjeisiin sekä opetuksen järjestämiseen tehdään tilanteen niin vaatiessa.

JAMKin päivittyvän koronaohjeistuksen löydät verkkosivuiltamme: JAMKin ohjeet koronavirustilanteeseen

Lisätiedot:
Heikki Malinen, vararehtori
etunimi.sukunimi@jamk.fi
p. 040 772 3376

Mikko R. Salminen, hallintojohtaja
etunimi.sukunimi@jamk.fi
p. 050 407 9507

Jyväskylän ammattikorkeakoulu