uutinen 10.6.2021

JAMKin avoimen AMK:n opintojen maksuttomuus työttömille jatkuu, polkuopintojen hinta puolittuu myös muille

Jyväskylän ammattikorkeakoulu haluaa tukea työllistymistä ja opinnoissa alkuun pääsemistä maksuttomilla opinnoilla ja polkuopintojen hinnantarkistuksella.

JAMKin avoimen AMK:n opintojen maksuttomuus työttömille jatkuu, polkuopintojen hinta puolittuu myös muille.png

Jyväskylän ammattikorkeakoulu avasi tammikuussa 2020 määräajaksi kaikki avoimen AMK:n opinnot maksuttomiksi työttömille työnhakijoille sekä turvapaikanhakijoille. Maksuttomat avoimen opinnot ovat saavuttaneet suuren suosion ja käytäntö jatkuu näillä näkymin 31.12.2022 asti.

– Vuoden 2020 aikana yli 800 henkilöä ympäri Suomen on hyödyntänyt maksuttoman opiskelun mahdollisuutta JAMKissa. Mukana on niin toisen asteen, opistotason kuin korkeakoulutaustankin omaavia opiskelijoita. Suosioon on varmasti osaltaan vaikuttanut myös koronapandemia, jonka vuoksi tietyillä aloilla on väkeä lomautettuna. Opinnot ovat maksuttomia myös lomautetuille, kertoo suunnittelija Maarit Korva.

Polku vie tutkinto-opintoihin pääsykokeiden ohi

Avoimen AMK:n polkuopintoihin on koottu koko ensimmäisen tutkintovuoden opinnot. Polkuopintoja on sekä AMK- että YAMK-tutkinto-opintoihin tähtääville. AMK-polkuopinnot ovat hyvä mahdollisuus esimerkiksi ilman opiskelupaikkaa jääneille nuorille, sillä suoritettuaan AMK-polkuopinnot voi päästä suoraan tutkinto-opintoihin – ilman pääsykoetta. Opiskelutaidot ja -motivaatio tulevat todennetuiksi ”polkuvuoden” aikana. JAMKissa halutaan nyt tukea opiskelumahdollisuuksia puolittamalla polkuopinnoista perittävät maksut.

– Koko lukuvuoden polkuopintojen hinnaksi muodostuu jatkossa 300 euroa koulutusalasta riippumatta. Toiveenamme on, ettei raha muodostuisi esteeksi opiskelulle. Lisäksi myös polkuopinnot ovat maksuttomia työttömille. Opintoja suunnittelevan kannattaa aina tarkistaa tilanteensa omassa TE-toimistossa, koska opintojen pää- tai sivutoimisuus vaikuttaa tukimuotoihin, ohjaa suunnittelija Maarit Korva.

JAMKin avoimen AMK:n opintotarjontaan voi tutustua osoitteessa jamk.fi/avoin

Lisätietoja:
Maarit Korva, suunnittelija
etunimi.sukunimi@jamk.fi
p. 040 561 2555
Jyväskylän ammattikorkeakoulu