uutinen 21.4.2021

JAMK valmistelee syksyn opiskelun aloitusta – tavoitteena paluu kampuksille ja lähiopetukseen

JAMK pyrkii ennakoimaan koronapandemian vaikutuksia syksyn osalta. Tavoitteena on paluu kampuksille ja lähiopetukseen. Kevään opetusjärjestelyihin ei tehdä enää suuria muutoksia, vaan lukuvuosi viedään loppuun pääasiallisesti etäopetuksessa.

JAMK valmistelee syksyn opiskelun aloitusta – tavoitteena paluu kampuksille ja lähiopetukseen.png

Jyväskylän ammattikorkeakoulu valmistelee lukuvuoden aloitusta elo-syyskuussa tilanteeseen, jossa koronapandemian vaikutukset eivät estäisi lähiopetuksen järjestämistä. Myös aloittavien opiskelijoiden orientaatioviikon ohjelmia suunnitellaan sillä oletuksella, että opiskelijoiden paluu kampuksille on mahdollinen.

Erityisesti syksyn 2021 suunnittelussa huomioidaan syksyllä 2019, keväällä 2020 ja syksyllä 2020 aloittaneet opiskelijaryhmät, yhteensä n. 2 500 opiskelijaa.

– Opiskelijat, jotka ehtivät olla vain vähän aikaa tai ei lainkaan ”normaalimoodissa” korkeakouluopintojensa alkutaipaleella, ovat varmasti kärsineet pandemiasta eniten. Näille opiskelijoille suunnitellaan erilliset orientaatiotilaisuudet, joiden pyrkimyksenä on vahvistaa korkeakoulu- ja opiskelijayhteisöön kuulumisen kokemusta, kertoo JAMKin vararehtori Heikki Malinen.

Tilaisuudet järjestetään hajautetusti ja ryhmien kokoja vastaavalla tavalla.

Syksyn suunnitelmissa varaudutaan myös hybridi- ja etäopetuksen järjestämiseen, mikäli pandemiatilanne niin edellyttää.

Kevään opetusjärjestelyt

Jyväskylän kaupunki purki maanantaina 19.4. suosituksensa toisen asteen ja korkeakouluopetuksen järjestämiseksi etänä. Jyväskylän ammattikorkeakoulussa ei kuitenkaan tehdä suuria muutoksia opetuskäytänteisiin tai muihin koronarajoituksiin ja -ohjeistuksiin kevään osalta, sillä lukuvuosi on aivan lopuillaan.

Lähiopetuksen järjestäminen on kuitenkin mahdollista sellaisissa tilanteissa, missä se on välttämätöntä tai oppimistuloksen kannalta tarkoituksenmukaista. Lähiopetuksessa sitoudutaan JAMKin koronaohjeistukseen, johon kuuluvat mm. turvavälien noudattaminen, hyvä käsihygienia sekä maskisuositus. Koronaohjeistus on voimassa myös kampuksilla liikuttessa.

– Kampukset ovat olleet kevään aikana liki normaalisti auki. Opiskelijat voivat edelleen vapaasti liikkua kampuksilla, mutta maskisuositus, turvavälit ja hygieniaohjeistus pidetään edelleen voimassa, kertoo hallintojohtaja Mikko R. Salminen.

JAMKin voimassa olevan koronaohjeistuksen löydät verkkosivuiltamme: jamk.fi/koronavirus.

Lisätietoja:
Mikko R. Salminen, hallintojohtaja
etunimi.sukunimi@jamk.fi
p. 050 407 9507
Jyväskylän ammattikorkeakoulu