uutinen 23.3.2021

JAMK mukana kehittämässä korkeakoulujen sitoutumisvalmiutta Engagement Readiness Monitor -projektissa

Jyväskylän ammattikorkeakoulu on osatoteuttajana kansainvälisessä Engagement Readiness Monitor -projektissa, jossa tutkitaan korkeakoulujen sitoutumisvalmiutta sekä mahdollisuuksia sen parantamiseen.

JAMK mukana kehittämässä korkeakoulujen sitoutumisvalmiutta Engagement Readiness Monitor -projektissa.png

Korkeakoulut voivat parantaa ja monipuolistaa kaupungeilleen, alueilleen ja kansalaisilleen tarjoamaa tukea edesauttamalla yhteiskunnan, hallinnon sekä yritysmaailman välistä yhteistyötä. Osa tästä potentiaalista jää nykyään hyödyntämättä, koska keskeisiltä ”tiedon luojilta” (knowledge creators) puuttuu kokonaisvaltainen lähestymistapa korkeakoulujen tutkimus- ja koulutustehtävien integrointiin, sillä toiminta on hajautettu teknologiansiirrosta ja ulkoisesta viestinnästä vastaaville.

Korkeakoulujen ja yritysmaailman välisen sitoutumisen edistämiseksi täytyy ensin ymmärtää sitoutumisen eri tasot ja sen mahdollistajat. Nykyisin korkeakoulujen sitoutumisen mittaaminen keskittyy kvantitatiivisiin mittareihin kuten patentit, lisenssit, lanseeraukset ja tutkimuskontaktit, unohtamalla samalla muita tärkeitä mekanismeja, joita ilman sitoutuminen ei olisi mahdollista.

- Projektissa tutkitaan, mikä on korkeakoulujen sitoutumisen valmiusaste ja miten tätä valmiutta voidaan parantaa varmistamalla onnistuneempaa vuorovaikutusta, taustoittaa projektipäällikkö Rositsa Röntynen JAMKilta.

Jyväskylän ammattikorkeakoulu on osatoteuttajana Erasmus+ -rahoitteisessa Engagement Readiness Monitor -projektissa ajalla 1.11.2020–31.10.2022. Projektia hallinnoi University Industry Innovation Network (Hollanti). Muut osatoteuttajat ovat University of Bologna (Italia), Charles University (Tsekki) ja Institut Mines Télécom Business School (Ranska).

Lisätietoa projektista:

Rositsa Röntynen, projektipäällikkö, etunimi.sukunimi@jamk.fi

Projektin sivuilta (jamk.fi)

Seuraa projektin viestintäkanavia (englanniksi):

Verkkosivut: https://engagementready.eu/
Twitter: https://twitter.com/EReadyMonitor
LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/engagement-readiness-monitor/about/