uutinen 5.6.2020

Jyväskylän ammattikorkeakoulussa opiskelijavaihtoja suunnitellaan normaalisti syksyn 2020 osalta

Jyväskylän ammattikorkeakoulu valmistautuu tällä hetkellä syksyyn 2020 normaaliin tapaan ulkomailla opiskelun ja harjoittelun osalta. JAMK valmistautuu myös vastaanottamaan vaihto-opiskelijoita ulkomaisista partnerikorkeakouluista. EU/ETA - alueen ulkopuolelta saapuville vaihto-opiskelijoille suositellaan vaihtojakson siirtämistä keväälle 2021 oleskelulupien saamisen vuoksi.

COVID-19 tilannetta seurataan kuitenkin aktiivisesti ja varaudutaan mahdollisiin muutoksiin syksyn opiskelijaliikkuvuuksien osalta. Viranomaisten ja hallitusten linjaukset ja suositukset eri maissa vaikuttavat korkeakoulujen linjauksiin sekä vaihtojaksojen toteuttamiseen. Vastaanottava korkeakoulu tekee lopullisen päätöksen opiskelijan vastaanottamisesta.

Opiskelijoita pyydetään huomioimaan tilanteen epävarmuus ja muutosten mahdollisuus niin JAMKin kuin partnerikorkeakoulujenkin taholta. Tämän vuoksi ulkomaanjaksojen käytännön valmisteluita, niin ulkomaille lähtevien kuin Suomeen saapuvien vaihto-opiskelijoiden, kannattaa tehdä mahdollisimman myöhäisessä vaiheessa. Matka- ja majoitusvarausten osalta kannattaa varmistaa peruutus- ja muutosturva. Jos mahdollista, varausten tekemisessä kannattaa käyttää luottokorttia. Matkavakuutus tulee olla aina.

Ulkomaanjakson osalta opiskelijoiden tulee varautua mahdolliseen karanteeniin sekä etäopiskeluun. Ulkomaisille vaihto- ja tutkinto-opiskelijoille tarjotaan JAMKissa opintoja sekä etänä että kontaktiopetuksena mahdollisuuksien mukaan. Uusien opiskelijoiden orientaatiot pidetään joko normaalisti tai etänä.

Lisätietoja:
Heikki Malinen, vararehtori
etunimi.sukunimi@jamk.fi
p. 040 772 3376

Nina Björn, kansainvälisen toiminnan päällikkö
international@jamk.fi