uutinen 4.9.2020

JAMKin rehtori ja opiskelijakunta JAMKO vetoavat: Tässä tilanteessa vastuullinen ja muut huomioonottava toiminta ensiarvoisen tärkeää

Jyväskylän ammattikorkeakoulussa on huolestuneena seurattu vallitsevaa koronavirustilannetta Jyväskylässä. Koronavirusaltistumisia on kaupungissa jäljitetty mm. yökerhoon. JAMK on päättänyt olla osallistumatta isoihin massatapahtumiin, joihin liittyy kohonnut altistumisen riski. Sen lisäksi jokaisen olisi kuitenkin muistettava myös oma, henkilökohtainen vastuu.

JAMKin rehtori Jussi Halttunen haluaakin muistuttaa, että niin opiskelijoiden kuin työntekijöidenkin on ehdottoman tärkeää ottaa muuttunut tilanne huomioon.

– Vetoan tässä tilanteessa kaikkien tilannetajuun ja vastuuseen niin työssä ja opiskelussa kuin vapaa-ajallakin. Voisi esimerkiksi miettiä vaihtoehtoisia, vastuullisia ja turvallisia keinoja viikonlopun viettoon. Kokoontuminen isolla porukalla pienissä sisätiloissa ei ole ehkä tässä tilanteessa järkevin ja vastuullisin tapa rentoutua viikon työ- tai opiskelupaineista, Halttunen toteaa.

Myös JAMKin opiskelijakunta JAMKO haluaa painottaa opiskelijoiden vastuullista toimintaa, jotta altistumisilta jatkossa vältyttäisiin opiskelijayhteisöissä.

– Poikkeustilanteen takia arvioimme jatkuvasti myös omaa toimintaamme JAMKOssa ja järjestämmekin nyt ainoastaan sellaisia tapahtumia, mitkä voidaan toteuttaa vastuullisesti. Opiskelijakunta ei toistaiseksi pidä isoja tapahtumia mm. yökerhoissa, vaan tarjoamme tapahtumia, mihin voi osallistua ulkona hyvillä turvaväleillä, etänä tai mihin on hyvin rajattu osallistujamäärä. Kannustammekin kaikkia JAMKin opiskelijoita välttämään isoja väkijoukkoja, huomioimaan turvavälit ja hyvän käsihygienian vapaa-ajalla ja käydessä ulkona ystävien kanssa. Pidetään yhdessä toisistamme huolta, muistuttaa JAMKOn hallituksen puheenjohtaja Antti Paunonen.

JAMK haluaa muistuttaa myös Koronavilkun käytöstä: Koronavilkku on sitä tehokkaampi, mitä enemmän ihmiset sitä käyttävät. Sovelluksen avulla altistumiset saadaan jäljitettyä tarvittaessa nopeasti, ja sovelluksen asentaneet saavat tiedon mahdollisesta altistumisesta suoraan puhelimeensa – mutta vain mikäli tartunnan saanut ilmoittaa positiivisesta tuloksesta sovelluksen kautta.

JAMKin koronaryhmässä päätettiin tällä viikolla, että JAMK ei lähtökohtaisesti osallistu isoihin massatapahtumiin, joihin liittyy kohonnut altistumisen riski. Näihin kuuluvat mm. monet messut ja muut isommat tapahtumat. Myös toisen asteen opiskelijoille suunnattuja omien tapahtumien toteuttamista pyritään viemään verkkoon.

Lisätietoja:
Jussi Halttunen, rehtori
etunimi.sukunimi@jamk.fi
p. 0400 644 913
Jyväskylän ammattikorkeakoulu