uutinen 26.11.2020

JAMKin rehtori ja opiskelijakunta JAMKO vetoavat opiskelijoihin pahenevassa koronatilanteessa

Jyväskylän ammattikorkeakoulussa on huolestuneena seurattu heikkenevää koronavirustilannetta. Koko maan ja myös Jyväskylän tilannetta voidaan pitää nyt merkittävästi huonompana kuin syyskuussa. Koronatartunnat leviävät Jyväskylässä nyt erityisesti nuorten ja nuorten aikuisten parissa. JAMK ja JAMKO näkevät, että opiskelijoiden on nyt toimittava vastuullisesti, jotta tautitilanne ei edelleen pahene.

JAMKin rehtori Jussi Halttunen haluaa muistuttaa, että opiskelijoiden on ehdottoman tärkeää ottaa heikentynyt koronatilanne huomioon vapaa-ajan toimissaan.

– Normaaliin arkeen kuuluvia viikonlopun ja muita vapaa-ajan rientoja ei ole vastuullista tässä tilanteessa järjestää. Vetoaisin opiskelijoihin, että mihinkään opiskelijabileisiin tai muihin kokoontumisiin ei osallistuttaisi. Pikkujoulut ja saunaillat on syytä jättää hamaan tulevaisuuteen tai järjestää etänä. Nyt on keskityttävä siihen, ettei tautitilannetta edelleen heikennetä omalla toiminnalla, Halttunen sanoo.

Myös JAMKin opiskelijakunta JAMKO haluaa painottaa opiskelijoiden vastuullista toimintaa, jotta altistumisilta jatkossa vältyttäisiin opiskelijayhteisöissä.

– Jokainen voi omalla toiminnallaan vaikuttaa koko yhteisön terveyteen ja hyvinvointiin. JAMKO on korona-aikana toteuttanut tapahtumia etänä, ja tautitilanteen hillitsemiseksi kannustammekin opiskelijoita edelleen välttämään massatapahtumia ja kokoontumisia. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että pitäisi jäädä yksin: ystäviin kannattaa olla yhteydessä sähköisesti ja tarvittaessa tukea saa myös JAMKin koulutetulta tukihenkilöstöltä, toteaa JAMKOn hallituksen puheenjohtaja Antti Paunonen.

JAMK haluaa muistuttaa myös Koronavilkun käytöstä. Sovelluksen avulla altistumiset saadaan jäljitettyä tarvittaessa nopeasti, ja sovelluksen asentaneet saavat tiedon mahdollisesta altistumisesta suoraan puhelimeensa – mutta vain mikäli tartunnan saanut ilmoittaa positiivisesta tuloksesta sovelluksen kautta.

JAMK on jo aiemmin päättänyt olla järjestämättä tai osallistumatta isoihin massatapahtumiin. Esimerkiksi toisen asteen opiskelijoille suunnattu Hakijan päivä @JAMK järjestettiin virtuaalisena.

Lisätietoja:
Jussi Halttunen, rehtori
etunimi.sukunimi@jamk.fi
p. 0400 644 913
Jyväskylän ammattikorkeakoulu