uutinen 16.11.2020

Hakijan päivä @JAMK kutsuu toisen asteen opiskelijat tutustumaan JAMKin opintoihin – ensimmäistä kertaa virtuaalisesti

JAMK tutuksi -tapahtuma on perinteisesti kutsunut satoja toisen asteen opiskelijoita Jyväskylän ammattikorkeakoulun pääkampukselle. Poikkeusolojen vuoksi tapahtuma järjestetään perjantaina 20. marraskuuta ensimmäistä kertaa virtuaalisesti. Myös tapahtuman nimi muuttuu: JAMK tutuksi on nyt Hakijan päivä @JAMK.

Hakijan päivä @JAMK kutsuu toisen asteen opiskelijat tutustumaan JAMKin opintoihin – ensimmäistä kertaa virtuaalisesti.png

JAMKin hakijan päivässä eri koulutusalat tarjoilevat tuhdin tietopaketin JAMKin opinnoista. Opetushenkilökunnan lisäksi näkökulmaa opintoihin tuovat niin JAMKissa parhaillaan opiskelevat kuin JAMKista valmistuneet alumnitkin. Lisäksi hakijapalvelut ovat vastaamassa yhteishakuun liittyviin kysymyksiin.

Poikkeusolot vaativat poikkeusratkaisuja: koronapandemian vuoksi tapahtuma järjestetään ensimmäistä kertaa täysin virtuaalisena.

– Perinteisessä muodossa järjestetty tapahtuma on vuosittain tuonut JAMKin pääkampukselle noin tuhatkunta toisen asteen opiskelijaa opoineen ja opettajineen. Sellaisen kokoluokan tapahtumaa ei ole JAMKin tiloissa turvallista eikä tarkoituksenmukaista järjestää koronapandemian aikana, toteaa JAMKin markkinointipäällikkö Heli Toivola.

Virtuaalisesti järjestettävä tapahtuma on vaatinut uudenlaista ajattelua ja järjestelyä. Suora lähetys jakautuu useampaan streamiin, jotka toteutetaan JAMKin Digikeskuksesta käsin. Vuorovaikutteisuutta ja osallistumista helpottamaan on valjastettu niin tapahtuman omaa chattia kuin Zoom-kokoustyökalun mahdollisuuksia. Isona kysymysmerkkinä on, miten nuoret osallistuvat tapahtumaan, joka ei vaadi tulemista paikan päälle.

– Aiemmin nuoret ovat tulleet paikalle bussintuomina. Nyt kun fyysistä läsnäoloa ei voi järjestää, on tapahtuman sisällöillä tietenkin iso merkitys. Tätä silmällä pitäen on huolehdittu myös viihteellisestä puolesta. Tapahtuman juontaa taikuri ja mentalisti Johannes Malkamäki, joten varmasti jotain yllättävääkin tullaan näkemään, kertoo Hakijan päivä @JAMK -tapahtumakoordinaattori Katja Pihkasalo.

Tärkein sisältö on tietenkin kurkistus siihen, mitä JAMKissa voi opiskella ja millaista opiskelu ammattikorkeakoulussa on. Tapahtumassa pääsee jututtamaan niin koulutuksesta vastaavia kuin opiskelijoitakin, sekä kuulemaan millaista on työelämä valmistumisen jälkeen. Ohjelma on jaettu puolen tunnin osuuksiin ja alakohtaisissa virtuaalihuoneissa pääsee tutustumaan unelma-alaansa eri näkökulmista. Tarkemmin ohjelmaan pääsee tutustumaan tapahtumasivuilla.

Hakijan päivä @JAMK
Aika: pe 20.11.2020 klo 10–14
Paikka: www.jamk.fi/hakijanpaiva

Lisätietoja:
Katja Pihkasalo, Hakijan päivä @JAMK -tapahtumakoordinaattori
etunimi.sukunimi@jamk.fi
p. 050 597 2411