uutinen 8.10.2019

Vieraskielisen koulutuksen kehittämispäivät kokoavat JAMKiin 120 kansainvälistymisen asiantuntijaa

Ammattikorkeakoulujen FINNIPS-verkosto (Finnish Network for International Programmes) järjestää vieraskielisen koulutuksen kehittämispäivät Jyväskylässä 9.-10.10.2019.

Jyväskylän ammattikorkeakoulussa järjestettävillä kehittämispäivillä käsitellään vieraskielistä koulutusta kattavasti eri näkökulmista. Pääteemoina ovat tällä kertaa korkeakoulujen kansainvälinen koulutusmarkkinointi ja opiskelijarekrytointi, koulutuksen digitalisoituminen, koulutusvienti, ulkomaalaisten opiskelijoiden maahantulo sekä moninaistuvien opiskelijaryhmien pedagogiikka ja tukipalvelut. Näitä teemoja on yhdessä pohtimassa 120 osallistujaa, joihin lukeutuu AMKien ja yliopistojen henkilöstöä, Opetushallituksen, Maahanmuuttoviraston sekä Rajavartiolaitoksen edustajia, sekä kutsuttuja asiantuntijoita niin Suomesta kuin ulkomailta.

JAMKin koordinoima FINNIPS-verkosto on kymmenen ammattikorkeakoulun muodostama yhteistyöverkosto, joka markkinoi AMKien englanninkielisiä tutkinto-ohjelmia ja järjestää niiden valintakokeita ulkomailla. Vuonna 2009 perustettu verkosto juhlii tapahtuman yhteydessä 10-vuotista toimintaansa, joka on vahvasti tukenut suomalaisten ammattikorkeakoulujen kansainvälistymistä: kymmenen vuoden aikana FINNIPS-verkoston valintakokeisiin on osallistunut yli 16000 hakijaa ympäri maailmaa. Yli puolet heistä on tullut hyväksytyksi verkoston korkeakouluihin.

Yhdessä toimimalla suomalaisten ammattikorkeakoulujen on mahdollista toteuttaa laadukasta opiskelijavalintaa ja saavuttaa laajaa näkyvyyttä kansainvälisesti.

Tutustu ohjelmaan tapahtuman verkkosivuilla.

Lisätiedot:
Riikka Vanhanen, FINNIPS-verkoston koordinaattori
etunimi.sukunimi@jamk.fi
p. 040 5622932