uutinen 19.3.2019

Verkkopelitapahtuma Stage 142 tulee taas – ohjelma laajenee e-urheiluseminaarilla

Keski-Suomen pitkäikäisin verkkopelitapahtuma Stage 142 järjestetään jo kymmenettä kertaa. Alkujaan Jyväskylän ammattikorkeakoulun tietojenkäsittelyn opiskelijoiden ja nyttemmin Jyväskylän eSports-Seuran järjestämä Stage 142 tarjoaa tulevana viikonloppuna myös peliaiheisen seminaarin, joka on toteutettu Jyväskylän ammattikorkeakoulun (JAMK) ja Jyväskylän yliopiston yhteistyönä.

Stage 142 on kerännyt vuosittain jopa 300 verkkopeleistä intoutunutta joko pelaamaan tai seuraamaan verkkopeliturnauksia. Verkkopelitapahtumassa pelaaminen on tietenkin pääosassa, mutta tänä vuonna on luvassa ensimmäistä kertaa myös seminaariosuus, mikä kertoo Jyväskylän e-urheilukentän kehittymisestä ja kasvamisesta.

– Kymmenessä vuodessa on tapahtunut paljon, ja verkkopelaamisesta on tullut yhä suositumpaa. Ammattimaisia turnauksia järjestetään ympäri maailmaa ja suomalaisetkin joukkueet niittävät maailmalla menestystä ja mainetta. Ehkä aika on kypsä sille, että kehitetään tänne Jyväskylään entistä isompia e-urheilutapahtumia ja ammattimaista toimintaa, kertoo projektiasiantuntija Tuomas Rauhansalo Jyväskylän ammattikorkeakoulusta.

Seminaarissa käydään läpi niin e-urheilun historiaa, nykytilaa kuin tulevaisuuttakin. Keynote-puhujana kuullaan mm. Suomen elektronisen urheilun liiton SEUL:n Otto Takalaa, jolla on taustaa kilpapelaajana sekä valmennus- ja maajoukkuetoiminnan kehittäjänä.

– Haluamme avata tähän tapahtumaan osallistuville myös sitä ammattilaisen arkea, eli mitä se vaatii, jos tähtää ammattilaispelaajaksi. Seminaari on kuitenkin toteutettu kevyellä otteella, eikä mitenkään ryppyotsaisesti, Rauhansalo valaisee.

Stage 142 käynnistyy JAMKin pääkampuksella (Rajakatu 35) perjantaina 22.3. klo 18.00 alkaen ja kestää koko viikonlopun sunnuntaihin 24.3. klo 13:een saakka. Konepaikkoja on n. 170 ja turnauksia käydään suosituissa kilpapeleissä kuten Counter Strike, Hearthstone ja Apex Legends. Konepaikkaa ja turnauksia varten on ostettava lippu, muuten tapahtuma ja myös lauantain seminaari on kaikille avoin.

Stage 142:n seminaariohjelma la 23.3.:
14.00: Tilaisuuden avaus ja katsaus Jyväskylän e-urheilun tilanteesta
14.10: Tero Karttula: kilpapelaamisen televisioinnin historiaa
14.35: Teemu Huttunen: Starcraftin historia Koreassa
15.00: Maria Ruotsalainen: Overwatch ja kilpapelaamisen seuraaminen transmediaalisena toimintana
15.25: Kati Kärkkäinen: Naiset kilpapelaajina
15.50: Otto Takala & Timo Pölkki: Elektronisen urheilun rakenteet ja mahdollisuudet Suomessa

Stage142 on Jyväskylän vanhin verkkopelitapahtuma, joka alkoi Jyväskylän ammattikorkeakoulun tietojenkäsittelyn koulutusohjelman opiskelijoiden järjestämänä vuonna 2010. Vetovastuun tapahtumasta on ottanut sittemmin Jyväskylän eSports-Seura (JeSSe Ry). Vuosittain tapahtuma on kerännyt 150-300 verkkopelaajaa tai verkkopelaamisesta kiinnostunutta JAMKin Rajakadun kampukselle.

Lisätiedot tapahtumasta Stage 142:n nettisivuilla

Lisätiedot seminaarista:
Tuomas Rauhansalo, projektiasiantuntija
etunimi.sukunimi@jamk.fi
p. 050 597 5473
Jyväskylän ammattikorkeakoulu