uutinen 14.1.2019

Vastuullinen matkailu on tekoja – Jyväskylän ammattikorkeakoulu mukana Matka 2019 –messuilla Helsingissä

Millainen matkailuliiketoiminta on vastuullista? Entä mitä voi tehdä paikallisesti matkailun vastuullisuuden edistämiseksi? Muun muassa näistä aiheista herätellään keskustelua Helsingissä 17.-20.1. järjestettävillä Matkamessuilla. Matkamessujen teemana oleva vastuullisuus on noussut viime vuosina keskeiseksi teemaksi matkailualan kehittämisessä myös Jyväskylän ammattikorkeakoulussa.

JAMK toimii matkailualan yritysten ja organisaatioiden yhteistyökumppanina ja alan kehittäjänä niin Keski-Suomessa kuin kansallisestikin. JAMK on messuilla mukana alueen muiden matkailutoimijoiden kanssa Visit Jyväskylän messuosastolla numero 6s2. Messuosastolla JAMK edustajat esittelevät uutta koulutusohjelmaa, täydennyskoulutus- ja palvelutuotteita sekä ICRT-verkostoa.

JAMK on tehnyt pitkäjänteistä kehittämistyötä vastuullisen matkailun parissa jo useita vuosia muun muassa hankkeissa ja tutkintoon johtavassa koulutuksessa. Uutuutena ammattikorkeakoulussa aloitetaan syksyllä 2019 englanninkielinen koulutusohjelma ”Tourism Management”, jossa keskeisinä teemoina ovat vastuullinen matkailu, digitalisaatio ja luova matkailuliiketoiminta. JAMK toimii myös kansainvälisen ICRT (International Centre for Responsible Tourism) Suomen verkoston vetäjänä.

– Verkoston tavoitteena on välittää tietoa vastuullisen matkailun hyvistä käytänteistä matkailuelinkeinolle sekä kouluttaa ja lisätä osaamista vastuullisen matkailun teemoista. ICRT Finland on osa globaalia vastuullisen matkailun verkostoa ja kaikki verkostot sitoutuvat omassa toiminnassaan Kapkaupungin Vastuullisen matkailun julistuksen sisältöihin, kertoo ICRT Finlandin verkostoa vetävä matkailun lehtori Petra Blinnikka JAMKista.
Messuilla ICRT-verkoston jäseniä voi tavata mm. useassa paneelikeskustelussa:

Torstaina 17.1. klo 15.30 Inspiration Stagella keskustellaan aiheesta ”Vastuullinen matkailu on tekoja”. Keskustelun vetää matkailun lehtori Petra Blinnikka JAMKista. Keskustelussa jaetaan konkreettisia esimerkkejä vastuullisen matkailun kehittämisestä.

Sunnuntaina 20.1. klo 14.00 Norwegian Stagella keskustellaan siitä, miten paikallinen voi osallistua matkailijan kokemukseen ja mitä vastuullisuuden näkökulmia tämä saattaa sisältää. Paneelikeskustelua vetää yliopettaja Minna Tunkkari-Eskelinen JAMKista.

Lisätietoja:
Susanna Nuijanmaa, tutkintovastaava
etunimi.sukunimi@jamk.fi
p. 040 8690 659
Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Petra Blinnikka, lehtori
etunimi.sukunimi@jamk.fi
p. 040 5399 185
Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Lisätietoa Matkamessujen ohjelmasta:
https://matka.messukeskus.com/ohjelma/

Lisätietoa ICRT Finland –verkoston toiminnasta:
jamk.fi/icrtfinland

Lisätietoa matkailun koulutuksesta:
jamk.fi/tourismmanagement