uutinen 9.5.2019

Valtionhallinto harjoittelee kansallisessa kyberturvallisuusharjoituksessa Jyväskylässä

Kyberturvallisuuden tutkimus-, kehitys- ja koulutuskeskus JYVSECTEC (Jyväskylä Security Technology) järjestää yhdessä Turvallisuuskomitean sihteeristön kanssa Kansallisen kyberturvallisuusharjoituksen 2019 valtionhallinto (KYHA19vh) 20.-24.5.2019 Jyväskylän ammattikorkeakoulun IT-instituutissa.

KYHA19vh-harjoitus on osa vuonna 2013 alkanutta kansallisten kyberturvallisuusharjoitusten jatkumoa. Harjoituksessa on mukana valtionhallinnon organisaatioita kuten Valtion talous- ja henkilöstöhallinnon palvelukeskus, Kela ja Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtori.

Turvallisuuskomitean sihteeristö tarkastelee KYHA19vh-harjoitusta osana kyberturvallisuusstrategian toimeenpano-ohjelmaa ja harjoitustoiminnan kehittämistä. Turvallisuuskomitean pääsihteeri Vesa Valtonen johtaa harjoituksen.

– JYVSECTECin harjoitusosaamisella tuetaan kansallisen resilienssin vahvistamista kyberturvallisuusuhkia vastaan. Realistic Global Cyber Environment (RGCE) -ympäristömme mahdollistaa realistisen uhkamallinnuksen avulla organisaatioiden osaamisen kasvun, kertoo kyberturvallisuuden asiantuntija Jarno Lötjönen Jyväskylän ammattikorkeakoulusta.

KYHA19vh-harjoituksessa harjoitellaan valtionhallinnon organisaatioiden yhteistoimintaa laajavaikutteisten kyberpoikkeamatilanteiden hallinnassa. Yhteistoiminnassa korostuu tiedon jakaminen ja yhteisen tilanneymmärryksen kehittäminen. Harjoituksessa organisaatiot johtavat ja hallitsevat poikkeamia, selvittävät erilaisia uhkatapahtumia ja toipuvat niistä.

Lisätietoja:
Jarno Lötjönen, asiantuntija
etunimi.sukunimi@jamk.fi
p. 040 656 5240
Jyväskylän ammattikorkeakoulu, IT-instituutti