uutinen 2.12.2019

Suomalaisella musiikkikampuksella juhlitaan Itsenäisyyspäivää konsertin ja tanssiaisten merkeissä!

Suomalaisella musiikkikampuksella juhlitaan torstaina 5.12. Suomalaisen musiikin konsertin ja Itsenäisyyspäivän tanssiaisten merkeissä. Tapahtuma juhlistaa Itsenäisyyspäivän ohella Suomalaisen musiikin päivää, jota vietetään Sibeliuksen syntymäpäivänä 8.12.

Suomalaisen musiikin konsertissa esiintyvät lahjakkaat Suomalaisen musiikkikampuksen opiskelijat; esiintymässä ovat niin Rita Varosen luotsaama JAMKin Kapubändi, Kipinät-kuoro, Kultakielellinen-kanteleryhmä sekä useita pienempiä duokokoonpanoja. Ohjelmassa on niin klassisia sävellyksiä kuin kevyempääkin musiikkia ja teoksia kuullaan mm. säveltäjänimiltä Armas Järnefelt, Ilmari Hannikainen, Erkki Melartin, Joonas Kokkonen ja Jean Sibelius.

Konsertin ohjelmassa on myös Musiikkikampuksen muusikko-opiskelijan, Frans Veskoniemen oma teos Viidakkorummut op. 21. Lisäksi Musiikkikampuksen ja Keski-Suomen musiikin edistämissäätiön Uponnut kaupunki –suurprojekti soi myös tässä konsertissa, sillä ohjelmassa on Heikki Suolahden kaksi teosta Heinäkuun Sade ja Hyökyaalto.

Konsertin jälkeen juhlat jatkuvat perinteisillä Itsenäisyyspäivän tanssiaisilla ja myös yleisö pääsee siirtymään katsomosta tanssilattialle paritanssien pyörteisiin. Tansseja löytyy niin humpasta tangoon ja ennen tositoimia tanssin askeleita pääsee harjoittelemaan tanssikurssilla. Nyt on mahdollisuus juhlia upein iltapuku päällä, mutta toki myös hillitympi pukeutuminen käy laatuun. Tärkeintä, että asussa on mahdollista veivata letkajenkka, jos toinenkin.

Konsertin järjestää Suomalaisen musiikkikampus ja tanssiaiset opiskelijoiden ainejärjestöt Pedaali, Trioli, Corpus ja Jammaus. Konsertin ja tanssiaisten valoista, äänistä ja striimauksesta vastaa Gradian media-alan opiskelijat.

Aika: 5.12. klo 18 Konsertti & klo 19.30 Tanssiaiset
Paikka: Siltasali, Suomalainen musiikkikampus
Liput ovelta: Yhteislippu 8€, konserttilippu 5€, tanssiaislippu 5€. Opiskelijoille on ennakkoon myynnissä yhteislippua hintaan 6€.

Katso lisää: https://www.musiikkikampus.fi/tapahtumat/itsenaisyyspaiva