uutinen 11.2.2019

Sähköautojen yleistyminen haastaa isännöitsijät, taloyhtiöt ja yritykset latausjärjestelmien hankintaan - asiantuntijaseminaari to 14.2.

Sähköautojen latausjärjestelmien suunnittelun ja asennuksen parhaat käytännöt -seminaari järjestetään Jyväskylän ammattikorkeakoulun (JAMK) pääkampuksella torstaina 14.2.2019 klo 11.30 alkaen. Median edustajat ovat tervetulleita tilaisuuteen.

Seminaarissa jaetaan tietoa sähköautojen latausjärjestelmien suunnittelusta ja asentamisesta käytännön esimerkkejä käyttäen. Seminaari on kerännyt jo lähes 100 ilmoittautunutta.

– Kiinnostus seminaariin johtuu varmasti aiheen ajankohtaisuudesta. Sähköautot yleistyvät kiihtyvällä vauhdilla, mikä luo paineita toteuttaa niiden latauspisteitä erilaisten julkisten ja yksityisten kiinteistöjen yhteyteen, kertoo sähkö- ja automaatiotekniikan lehtori Teppo Flyktman JAMKista.

Seminaariin on koottu laitevalmistajien ja verkkoyhtiöiden parhaita vinkkejä, miten voi välttyä suuremmilta sudenkuopilta niin suunnittelun kuin hankinnan näkökulmasta. Seminaarissa kuullaan esityksiä latausjärjestelmien perusperiaatteista, latauspisteistä taloyhtiöissä, verkkoyhtiöiden ohjeita sekä järjestelmien suunnitteluohjeita huomioiden erilaiset ajoneuvot ja latausjärjestelmät sekä ympäristöt.

Tapahtuman tauoilla on mahdollisuus verkostoitua alan toimijoiden kanssa. Pääkampuksen pihalla, D1-sisäänkäynnin yhteydessä, voi tutustua sähköajoneuvoihin, joita esittelee Jyväskylän Autotarvike Oy.

Seminaari on tarkoitettu sähköurakoitsijoille, suunnittelutoimistoille, sähköverkko- ja energiayhtiöille, talotekniikan ammattilaisille sekä järjestelmien hankintaa suunnitteleville tahoille, kuten isännöitsijöille ja taloyhtiöiden edustajille sekä kaikille aiheesta kiinnostuneille. Median edustajat ovat tervetulleita.

Tapahtumassa lanseerataan EV-latausjärjestelmän suunnittelijan opas, jonka toteutuksessa ovat mukana ABB, Energiateollisuus, Elenia, JAMK, Jyväskylä Energia ja SESKO ry.

Seminaarissa esiintyvät ABB:n, Jyväskylän Energian, Elenian, JE-Siirron, SESKO:n ja JAMKin asiantuntijat.

Ohjelma ja ilmoittautumiset:
https://www.jamk.fi/fi/Tapahtumat/sahkoautojen-latausjarjestelmat-seminaari/

Lisätietoja:
Teppo Flyktman, lehtori
etunimi.sukunimi@jamk.fi
puh. 050 593 5822
Jyväskylän ammattikorkeakoulu