uutinen 5.11.2019

Nyt etsitään taas päässälaskumestaria - Keski-Suomen kahdeksasluokkalaisten parhaimmisto kerääntyy JAMKin pääkampukselle

Kuka on Keski-Suomen paras päässälaskija? Keski-Suomen päässälaskumestaria etsitään nyt jo 14. kertaa Jyväskylän ammattikorkeakoulun (JAMK) pääkampuksella (Rajakatu 35, luokkatilat C119 ja C114) torstaina 7.11. klo 12.15 alkaen. Finalistit ovat keskisuomalaisten yläkoulujen kahdeksasluokkalaisten päässälaskun parhaimmistoa.

Kilpailun järjestää Jyväskylän ammattikorkeakoulu yhdessä MAOL Keski-Suomi ry:n kanssa. Mukana yhteistyössä ovat myös Keski-Suomen insinöörit ry sekä Osuuspankki. Päässälaskun alkukilpailuun osallistui kaikkiaan 1236 kahdeksasluokkalaista 19 koulusta ympäri Keski-Suomen. Finaaliin on päässyt kunkin koulun parhaat päässälaskija. Yhteensä finalisteja on tänä vuonna 28.

Kilpailun tarkoituksena on muistuttaa päässälaskutaidon tärkeydestä myös nykyaikana. Muun muassa toisen asteen opiskelijoiden luonnontieteiden ja matematiikan osaamisesta on ollut huolta matematiikan opettajien keskuudessa.

20 tehtävän ratkomiseen on annettu aikaa vain 15 minuuttia. Kilpailutilanteessa oppilaalla saa olla vain lyijykynä, pyyhekumi ja teroitin. Paras päässälaskija palkitaan 500 euron lahjakortilla, jonka lahjoittaa Keski-Suomen insinöörit ry.

Lisätietoja:
Tapahtumatiedot JAMKin nettisivuilla

Veikko Roiko-Jokela, Keski-Suomen MAOL ry
etunimi.sukunimi(at)jkl.fi
p. 040 581 6822

Anneli Kakko, lehtori, teollisuustekniikka
etunimi.sukunimi(at)jamk.fi
p. 0400 719 531
Jyväskylän ammattikorkeakoulu