uutinen 3.6.2019

JAMKin tekoälykoulutus täyttyi kolmessa minuutissa – lisätoteutus luvassa jo marraskuussa

Jyväskylän ammattikorkeakoulussa (JAMK) alkaa syyskuussa 2019 tekoälyyn ja data-analytiikkaan keskittyvä opintokokonaisuus, joka osoittautui hurjasti odotettua suositummaksi. Opintokokonaisuudelle on luvassa lisätoteutuksia tälle ja ensi vuodelle.

Tekoälyyn perehtyneet ovat kuumaa valuuttaa työmarkkinoilla nyt ja lähitulevaisuudessa. Sen huomaa myös Jyväskylän ammattikorkeakoulun Data-analytiikka ja tekoäly -opintokokonaisuuden ennätysnopeasta täyttymisestä.

– Ensimmäisen opintokokonaisuuden suosio yllätti meidät täysin. Kurssin kaikki 30 paikkaa menivät kolmessa minuutissa, kun ilmoittautuminen alkoi. Jonoon jäi yli sata opiskelijaa ja kyselyjä on tullut paljon jälkikäteen, kertoo JAMKin tieto- ja viestintätekniikan lehtori ja tekoälyasiantuntija Mika Rantonen.

Massiivisen suosion vuoksi JAMKissa aloitettiin välittömästi suunnittelu koulutuksen lisätoteutuksille, joista ensimmäinen järjestetään jo tämän vuoden marraskuussa. Koulutukseen ei järjestetä omaa ilmoittautumista, vaan koulutuspaikat täytetään ensimmäisessä ilmoittautumisessa jonoon jääneille.

– Ensimmäisen kurssin ilmoittautumisjonossa olevat ovat etusijalla ja automaattisesti myös uuden toteutuksen jonossa. Lähestymme jonossa olevia erikseen ja tarjoamme mahdollisuutta osallistua marraskuun toteutukseen, kertoo JAMKin koulutussuunnittelija Ilona Viitasaari.

Tämän lisäksi lisätoteutuksia on suunnitteilla jo vuoden 2020 tammikuulle ja maaliskuulle.
Data-analytiikan ja tekoälyn koulutus on 30 opintopisteen opintokokonaisuus, joka perehdyttää opiskelijan datan käsittelyyn ja analysointiin, big data –ympäristöihin sekä kone- ja syväoppimiseen. Kurssin lopussa tehdään erillinen projektityö niin data-analytiikkaan kuin tekoälyynkin liittyen.

Opintokokonaisuus on kokonaan verkossa suoritettava ja opintojaksot on suunniteltu niin, että ne voidaan suorittaa työn ohessa.

Kovan kysynnän vuoksi JAMKissa on nyt tarjolla myös yrityskohtaisia koulutuspaketteja, jotka suunnitellaan yrityksen omien tarpeiden mukaan.

– Yrityksille räätälöidyt koulutukset on mahdollista sovittaa juuri halutulle tasolle ja halutun mittaisiksi. Myös yrityksen oman datan käyttäminen osana koulutusta on mahdollista, muistuttaa Mika Rantonen.

Lisätiedot:
Mika Rantonen, lehtori
etunimi.sukunimi@jamk.fi
p. 040 716 7269

Ilona Viitasaari, koulutussuunnittelija
etunimi.sukunimi@jamk.fi
p. 040 542 5687

Jyväskylän ammattikorkeakoulu, IT-instituutti