uutinen 7.11.2019

JAMK mukana koulutuksen superviikossa: EduFutura Forum on suomalaisen koulutuksen ytimessä

Miksi suomalainen koulutus on arvostettua maailmanlaajuisesti, ja miten se Jyväskylässä tehdään oppilaitosten yhteistyönä? EduFutura Forumissa esitellään ainutlaatuista osaamistamme. Konferenssi on rakennettu yhteistyössä oppilaitosten henkilöstön ja noin sadan opiskelijan kanssa.

EduFutura Forum järjestetään Jyväskylässä 14. – 16. marraskuuta. Forum on kolmen oppilaitoksen Jyväskylän ammattikorkeakoulun, Jyväskylän koulutuskuntayhtymä Gradian ja Jyväskylän yliopiston yhteinen kansainvälinen konferenssi. Konferenssiin odotetaan yli 150 osallistujaa. EduFutura Forum on osa Jyväskylän Koulutuksen superviikkoa. Viikko kokoaa noin 5000 koulutuksen ammattilaista Jyväskylään.

Valovoimaiset puhujat huippu-uimarista koulutuksen professoriin

EduFutura Forumissa käsitellään oppimista, oppimisen uudistamista, pedagogiikkaa ja suomalaista koulujärjestelmää monesta näkökulmasta.

Entinen huippu-uimari, vapaauinnin maailmanmestari Hanna-Maria Seppälä kertoo, kuinka lukihäiriö on vaikeuttanut hänen koulunkäyntiään lapsesta asti. Oppimisvaikeuksista huolimatta hän on pystynyt yhdistämään huippu-urheilun ja opiskelun, valmistunut liikuntatieteen maisteriksi Jyväskylän yliopistosta ja tähtää nyt opiskelemaan lääkäriksi.

Opetushallituksen pääjohtaja Olli-Pekka Heinonen toteaa puheenvuorossaan, että suomalainen koulutusjärjestelmä on onnistunut tuottamaan hyviä oppimistuloksia. Mitä meidän on ymmärrettävä, jotta tämä toteutuu myös tulevaisuudessa?

Professori emeritus Jouni Välijärvi on kansallisesti ja kansainvälisesti yksi merkittävimpiä koulutuksen puolestapuhujia. Hänet tunnetaan erityisesti PISA-arviointiin liittyvistä ansioistaan. Koulutusjärjestelmien tutkijana ja aktiivisena keskustelijana hän on vaikuttanut peruskoulun ja lukion sekä suomalaisen opettajankoulutuksen kehittämiseen. Jouni Välijärvi on työskennellyt EduFutura Jyväskylä -koulutusyhteistyön professorina ja kertoo konferenssissa ajatuksiaan oppimisen ja oppimisrakenteiden uudistamisesta.

Opiskelijat mukana järjestelyissä

Tässä konferenssissa ei pelkästään istuta, vaan osallistujat viedään opastetuille kouluvierailuille. Vierailukohteina ja teemoina ovat esimerkiksi varhaiskasvatus, erityisopetus, opettajankoulutus, aikuiskoulutus ja yrittäjyyden opiskelu.

EduFutura Forumin järjestelyihin osallistuu lähes 100 opiskelijaa Jyväskylän koulutuskuntayhtymä Gradiasta, Jyväskylän ammattikorkeakoulusta ja Jyväskylän yliopistosta. Opiskelijat toimivat mm. kongressiavustajina ja viestinnässä. Vieraiden bussikuljetukset hoidetaan myös opiskelijoiden toimesta.

Opiskelijoiden taidonnäyte on erityisesti suomalainen gaalaillallinen. Gaalaillallinen noudattaa kestävän gastronomian periaatteita, ja sen suunnittelevat, valmistavat ja tarjoilevat opiskelijat Gradialta ja JAMKista. Illallisen avaa Suomalaisen musiikkikampuksen opiskelijatyönä toteutettu upea valo- ja tanssishow, ja musiikkiesitykset jatkuvat myös illallisen aikana.

Jyväskylän koulutuksen superviikko järjestetään 14.-19.11.2019. Kasvatus- ja koulutusalan seminaareja, kongresseja ja tapahtumia järjestetään osin samoina päivinä Jyväskylässä. Aiheina ovat mm. oppimisen uudistaminen suomalaisessa koulujärjestelmässä, ilmastonmuutos ja resurssiviisaus opetustyössä ja koulun arjessa, opiskelijoiden hyvinvointi, musiikkikasvatus, tulevaisuuden koulu sekä lapsiperheiden palveluiden johtaminen.

Kaikki viikon tapahtumat löytyvät Jyväskylän kaupungin tapahtumakalenterista.


Lisätietoja Forumista:

Asiantuntija Tytti Pintilä, Jyväskylän ammattikorkeakoulu, puh. +358 40 869 0723, tytti.pintila@jamk.fi

Viestintäasiantuntija Tiina Riuttanen, EduFutura Jyväskylä, + 358 40 341 5853, viestinta@edufutura.fi

EduFutura Forumin ohjelma ja tapahtumapaikat: www.edufuturaforum.fi